• BuoBä

    Hur många dagar får 50 % tjänst fördelas på (lärare)

    Det finns inga regler runt det, utan det får man komma överens om. 

  • BuoBä
    AndreaBD skrev 2023-08-25 13:09:40 följande:
    Det borde ju ändå vara orimligt att komma till skolan för EN lektion mitt på dagen?  
    Är det så schemat ser ut så är det så. 
    Du får förhandla med arbetsgivaren om den lektionen möjligen kan flyttas, eller om det går att byta runt lektioner mellan lärare. 
  • BuoBä
    AndreaBD skrev 2023-08-25 15:29:04 följande:
    Det är dock inte schysst. Har man 50 % så kommer man ju antagligen jobba mera någon annanstans. Grejen är ju också: De får knappt tag på behöriga lärare i moderna språk - ofta får elever nöja sig med nån som råkar kunna språket åtminstone. 

    Skolor vill dock samtidigt också undvika att anställa den läraren på heltid - om det inte passar exakt med övriga ämnen. Dvs. språkläraren har ju oftast minst ett ämne till att erbjuda - i mitt fall engelska. Men de behöver just inte lärare i engelska, så är det. 

    Så språkläraren tycker, att det kanske går att pyssla ihop med något annat, ta ett deltidsjobb till. Och det går ju då inte! Vill man ha behöriga lärare så får man ju bjuda till lite också.
    Det är ju risken arbetsgivaren tar, att du blir så missnöjd med schemat att du söker dig vidare. Så länge du accepterar är deras problem löst, och de behöver egentligen inte tänka på att vara schyssta. Även om det såklart kan vara mer taktiskt.
Svar på tråden Hur många dagar får 50 % tjänst fördelas på (lärare)