Inlägg från: Jagärkille |Visa alla inlägg
  • Jagärkille

    Fridays For Future blev nazistorganisation.

    Som ni säkert läst sprider nu Fridays For Future konspirationer mot judar, hur judar styr media mm.

    Varför blir alla vänsterorganisationer antisemitiska? 

    När ni ser Fridays For Future demonstrera, skrik INGA NAZISTER PÅ VÅRA GATOR!!

  • Svar på tråden Fridays For Future blev nazistorganisation.
  • Jagärkille
    Anonym (.) skrev 2023-11-03 08:13:38 följande:

    Judar mördar civila. Får de inte kritiseras?


    Det är inte kritik att sprida nazistiska konspirationsteorier.
  • Jagärkille
    Anonym (++) skrev 2023-11-03 08:31:06 följande:
    1. Alla?
    2. Du kanske behöver läsa på mer om det hela.
    1. Ja, antisemitismen inom vänstern är enorm, till och med hos Socialdemokraterna och speciellt Socialdemokraternas ungdomsförbund. Det var kul att läsa när V och S partiledare kommenterade terrorattentatet mot Israel, hatet i kommentarsfälten mot Israel var enormt många, S och V riskerade många väljare..

    2. Har gjort det och Expo skriver bra om nazistiska konspirationsteorier som FF sprider.
  • Jagärkille
    linani skrev 2023-11-03 08:40:01 följande:
    Med flit? Självklart är det med flit om man släpper bomber i områden där barn, civila och FN-anställda befinner sig. Självklart är det med flit om man vidtar åtgärder som skapar en humanitär katastrof och driver barn i svält. Självklart är det med flit om man samtidigt skriver rapporter om att fördriva hela Gazas civila befolkning till egyptiska tältläger. 
    Israel varnar och säger vart de ska anfalla, väljer man att stanna kvar för att vara mänskliga sköldar så ska man inte klaga efteråt när man blir bombad. Om Hamas inte vill att sin befolkning dör så kan Hamas ge upp. 
  • Jagärkille
    Jemp skrev 2023-11-03 08:53:36 följande:

    Antisemitism? JA

    Var då? I rörelsens plattformar.

    är det Palestina du syftar på? NEJ

    Där de även tagit avstånd från antisemitism? De sprider nazistiska konspirationsteorier. Att då rycka på axeln och säga att man ta avstånd betyder ingenting. Tar de avstånd måste de visa det. Tyska delen av FF hotar att hoppa av pga antisemitismen.


  • Jagärkille
    linani skrev 2023-11-03 09:02:52 följande:
    Det finns ett stort antal rapporter från människorättsorganisationer som starkt motsäger bilden att Israel ger 'schyssta varningar'. 

    "I sitt uttalade syfte att använda alla medel för att förstöra Hamas har de israeliska styrkorna visat en chockerande likgiltighet för civila liv. De har förstört gata efter gata med bostadshus och dödat civila i stor skala och förstört viktig infrastruktur, samtidigt som nya restriktioner innebär att Gaza snabbt saknar vatten, medicin, bränsle och el" - säger exempelvis Amnesty Internationals generalsekreterare.

    Det handlar inte om någon som "väljer" att stanna kvar, det handlar om att barn dödas och svälter i detta nu. 
    För det första tar jag dessa rapporter med en nypa salt, mycket är ren propaganda. Vet inte om du läste när ett sjukhus bombades och all media och organisationer var extremt snabba att skylla på Israel för alla lyssnade utan kritiskt tänkande på Hamas. Efter några dagar kom bevis på att det vara Hamas själva som låg bakom samt att antalet döda var betydligt lägre an vad propagandan sa.  
  • Jagärkille
    linani skrev 2023-11-03 09:15:58 följande:
    Över huvud taget inte samma sak. Den första informationen om sjukhusbombningen kom från Gaza, vilket alla medier informerade tydligt om. Ingen var "extremt snabb att skylla på Israel". Tvärtom rapporterades det från båda sidor, kompletterat med ett stort antal utredningar som försökte analysera varifrån och hur bomben bomben detonerade. 

    Att du inte litar på oberoende rapporter från FN och Amnesty - som är professionella i vad de gör och befinner sig på plats - säger mer om dig själv än rapporternas tillförlitlighet. 
    FN som dessutom har många muslimska medlemsländer. Bland annat tack vare FN som länder tillåts ha blasfemilagar med dödsstraff om man kritiserar Islam. FN var extremt snabba att fördöma och ha möten om att EN galning brände koranen i Sverige men vill inte fördöma när Hamas dödade hundratals civila barn och kvinnor i Israel. Eller du kanske håller med, värre att bränna en koran än att döda 1400 israeler?
  • Jagärkille
    Anonym (K) skrev 2023-11-03 09:38:47 följande:
    Det är väl fortfarande inte klarlagt vem som låg bakom attacken? och om man läst media fram till nu har det varit väldigt tydligt att man inte vetat, att Israel inte tagit på sig det som de brukar göra och att det ska utredas.

    Folk måste ju kunna vara kritiska till staten Israels agerande  utan att bli kallade antisemiter. Samtidigt finns det såklart antisemiter som säger att de bara fördömer staten israel medan de egentligen har en annan agenda. Så det är en svår fråga. Men att börja kalla folk Nazister för att de vill stoppa ett krig som drabbar väldigt många barn just nu, det tycker jag man ska låta bli. Bättre att ifrågasätta det de uttryckt isåfall som du anser är antisemitiskt.
    Nu är kritiken på FF att det sprider nazistiska konspirationsteorier. 
  • Jagärkille
    linani skrev 2023-11-03 10:21:45 följande:
    Hamas är en ideologi, och man kan aldrig bomba bort en ideologi. Det har vi lärt oss den hårda vägen, inte minst av USAs 'war on terrorism". 

    Vet du vem som grundade Hamas? Hamas grundades av en man som fick inleda sitt liv på flykt, då han som barn upplevde när Israel genomförde etnisk rensning i hans hembygd och arabiska palestinier drevs till flyktingläger. 

    Det är en irrelevant ställd fråga att diskutera hur man ska "utplåna" Hamas. Hur tycker du själv att Israel ska verka att bryta den alltför långa spiralen av våld och förtryck? 
    Visst går det att försvaga en organisation enormt om man dödar ledningen. Kolla ISIS, Al Quaida mm hur små de är nu mot när de var som störst och krigade mot länder.
  • Jagärkille
    linani skrev 2023-11-03 10:44:51 följande:
    Tillfälligt försvaga, för att sedan återkomma i nya former och på andra platser. Med en ny generation medlemmar som minns dödande, våld och hat. Det är inte så att världen just nu inte lider av islamistisk terrorism. 
    Därför viktigt att visa att vi inte viker oss för islamister. De försöker och kommer alltid försöker pressa västländer med förbud mot kritik av islam, koranbränning mm.
  • Jagärkille
    linani skrev 2023-11-03 11:48:47 följande:
    Att du förenklar en mångbottnad konflikt till den jämförelsen skulle lätt kunna uppfattas som brister i just den förmågan. 
    Men muslimerna i Sverige som inte är förtryckta, får bidrag, gratis skola, sjukvård m.m. ÄNDÅ försöker de döda svenska polisen pga att en ensam galning bränner koranen. 

    Det jag sagt hela tiden, det finns ingen lösning, inte ens om alla judar skulle lämna Israel skulle muslimerna vara nöjda, tvärt om skulle läget förmodligen bli värre. 

    Det enda Israel kan göra är att avskärma sig helt från Palestina. 
Svar på tråden Fridays For Future blev nazistorganisation.