Inlägg från: Anonym (Vilka krav är orimliga?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vilka krav är orimliga?)

    Ingenting kommer hända förrän kvinnor sänker sina krav

    Exakt vilka krav är det som är orimliga?

    Att man hjälps åt i hemmet med ALLT som behöver göras?
    Att man hjälps åt med barnen vad gäller föräldraledighet och vab?
    Att man beter sig som folk och kan prata om det som stör och berör en? 
    Att man stöttar sin partner i gott och ont?
    Att man är lyhörd för sin partner?

    Dessa saker *pekar uppåt* gäller så klart för båda könen. 

    Vet INGEN kvinna som har de saker du nämner gällande åsikter, inkomst, vänner etc på sin kravlista utan det man har är att man ska ses som en människa, en person och att båda ser till att hemmet och familjen fungerar. 

    Att kvinnor "klipper av" så fort något är fel är för att man vet sitt eget värde. Kvinnor är inte beroende av män för att kunna leva längre. Kvinnor har sina egna inkomster och kan försörja sig själva. Iom insemination som ensamstående så behövs rent krasst inte mannen för fortplantningen heller (mer än de som ser till att det faktiskt finns spermier att använda). 

    Det är snarare männen som regel som behöver steppa upp och visa att de kan bete sig som folk och dra sin del av lasset. 

  • Anonym (Vilka krav är orimliga?)
    Peterheter skrev 2023-11-03 11:30:16 följande:
    Det som du radar upp är inte det som kvinnor kräver. Jag pratar jobb, karriär, social status, pengar, bilar, åsikter, mentalitet, nästan allting.

    Som vanligt kan kvinnor aldrig se något fel i sig själva, vilket ditt inlägg visar tydligt. När kvinnor mår dåligt är det alltid mäns fel eller samhällets fel. När män mår dåligt är det alltid mannens fel.

    Att "veta sitt eget värde" handlar om att samhället satt kvinnor på en piedestal och fått dem att tro att de är ofelbara och bara förtjänar det allra bästa. Det handlar alltså om en samhällsnorm som mynnar ut i vansinneskrav nästan inga män kan uppfylla.
    Vilka fel är det kvinnor har då?

    Som sagt, ingen av mina vänner eller kollegor har krav på karriär, social status, pengar, bilar, åsikter etc.

    Man vill ha en normal man som drar sitt strå till stacken i hushållet. Man vill ha en person som går att prata med, föra konversationer med och som man känner lyssnar på en oavsett om man mår bra eller dåligt. 

    Nej, det är inte (alltid) männens fel när en kvinna mår dåligt. Inte heller samhällets fel. Inte heller är det männens fel när männen mår dåligt. Problemet är att männen aldrig pratar när de mår dåligt eftersom de inte är vana vid att prata om sådana saker. 

    Nej, att veta sitt värde har ingenting med att tro att man är ofelbar eller satt på piedestal att göra. 

    Men visst, vi kan återgå till 50-talet när kvinnor var tvungna att ha en man för att kunna överleva. När kvinnor inte kunde försörja sig själva. När skilsmässa var något fult och kvinnor stod ut med vad som helst just för att de inte hade möjlighet att överleva annars. 

    Det är underbart när män ska berätta vad det är kvinnor vill ha hos en man....

    Vad gäller det fetade och understrukna så säger jag bara: Ta dig en titt i spegeln.... 
  • Anonym (Vilka krav är orimliga?)
    Peterheter skrev 2023-11-03 11:42:09 följande:
    Det du beskriver stämmer kanske på en minoritet av kvinnorna, inklusive dig själv och din bekantskapskrets. Men på gruppnivå har kvinnor betydligt högre krav än det du beskriver.
    Anonym (S) skrev 2023-11-03 11:39:33 följande:

    Tror det beror på flera saker. Dels har utbudet ökat pga appar och sidor så som tinder så att man enkelt kan träffa någon men samtidigt ha högre krav på den man träffar du utbudet blir större. Förr i tiden känns det som att man hade en partner och kämpade för att det ska hålla, men känns som yngre idag söker kickar. Så som när nyförälskelsen försvinner sä letar man nytt. 

    Sverige är rätt så duktig till att få befolkningen att skaffa färre barn. Många.vill vara färdigutbildat, ha träffat rätt partner, sparat pengar till hus och köpt hus. Med priserna idag och de krav som ställs på utbildningar/anställningar så tar det längre tid att landa för att många ska känna sig redo att skaffa familj. 



    Det ligger mycket i det du säger.
    Det är snarare så att dina erfarenheter är något som ett minimum av kvinnor går efter. Kvinnor på gruppnivå bryr sig sällan om status, stora inkomster, bilar etc.
  • Anonym (Vilka krav är orimliga?)
    Mandel skrev 2023-11-08 07:59:14 följande:
    Jag har nog som vuxen aldrig ens nämnt för någon annan om jag varit intresserad av någon. Varför skulle jag diskutera det med andra för? Vad har andra med mitt kärleksliv att göra? Jag är ju liksom inte 11 år och ber kompisen fråga chans åt mig...

    Jag är sällan skötsam på dejtingfronten så varför ens berätta för andra om alla galenskaper så de ev skulle kunna ha åsikter och döma mig? Hur gynnar det mig?

    Brukar vuxna män generellt diskutera vem de är intresserad av med allt och alla i sin omgivning? Och att alla då också vet vem han är intresserad av så de kan ha en åsikt?

    Mina killkompisar kan berätta att de ska på dejt och jag blir glad för deras skulle, men eftersom jag inte har en aning om vem de ska på dejt med så kan ju inte jag ha någon åsikt...
    Det händer bara Kaffedrakar som berättar för sin syster (och mamma) och får höra att han inte har någon chans.... Istället för att kanske bara agera och fråga den där tjejen han är intresserad av om hon vill gå på dejt med honom. 
  • Anonym (Vilka krav är orimliga?)
    Anonym (Konstigt kvinnor!) skrev 2023-11-10 14:55:19 följande:
    Nu är lagstiftningen exakt likadan. Det är en orsak varför jag tar upp det. 
    Det är inte som när någon exempelvis skrivit på ett avtal eller ska betala efter man ätit på en restaurang.
    En kvinna som vill att deras orgasmer ska fördelas mer till hennes fördel när kvinnan har en sexpartner har lika mycket rätt att klaga som en man som saknar sexpartner. 

    Sex är ingen mänsklig rättighet även när kvinnan blir utan orgasmer vid sex men det är bara när det passar er bra som ni använder det argumentet. 

    Det är tydligt att det handlar om när kvinnor gynnas som ni använder olika argument. 
    Annars hade ni kunnat tagit några exempel på där kvinnor tycker det är orättvist när män har det sämre. 
    Väldigt överdrivet. 
    När säger kvinnor att sex är en rättighet? 
Svar på tråden Ingenting kommer hända förrän kvinnor sänker sina krav