Inlägg från: Drottningen1970 |Visa alla inlägg
  • Drottningen1970

    Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta

    Klart de vill. De är terrorister. Israel däremot är en demokratiskt stat. (Typ) En sådan kan man förvänta sig mer av än att ösa bombregn över ett pyttelitet område där vanliga män, kvinnor och barn är instängda. Som att skjuta hagelbössa in i ett hönshus. Vidrigt. Historien kommer att döma.

    Så fruktansvärt äckligt.

  • Drottningen1970
    Maja2003 skrev 2023-11-03 17:28:04 följande:
    Vad ska Israel göra för att stoppa Hamas då? Berätta.
    :Du menar alltså att ändamålen helgar alla medel.

    Exempelvis skulle det vara ok att spärra av uppsala och bomba skiten ur det för att få slut på skjutningarna?

    Berätta!
  • Drottningen1970
    Maja2003 skrev 2023-11-03 19:49:09 följande:
    Jag frågade vad Israel ska göra för att stoppa Hamas.
    Vad tycker du själv? Bomba sönder bebisar och sjukhus? Är det rimligt?
  • Drottningen1970
    nattuw skrev 2023-11-03 20:41:46 följande:
    Var terrorbombningarna av Tokyo och Dresden rimliga?
    Drottningen1970 skrev 2023-11-03 18:20:16 följande:
    :Du menar alltså att ändamålen helgar alla medel.

    Exempelvis skulle det vara ok att spärra av uppsala och bomba skiten ur det för att få slut på skjutningarna?

    Berätta!
    Om en terrorgrupp använde Uppsala som en bas för att skjuta raketer mot civila i Stockholm och med jämna mellanrum skickade självmordsbombare för att spränga SL bussar samt slaktade och våldtog personer som deltog i en festival och dessa terrorister gömde sig bland civila Uppsalabor. Är det då rätt att låta terroristerna fortsätta mörda barn som bor i Stockholm?
    Du skulle alltså va ok med att uppsala spärrades av och man bombade sönder hela befolkningen för att komma åt ett fåtal kriminella. Well?

    Att ondska kan fördrivas med större ondska låter som nåt från medeltiden.
  • Drottningen1970
    Maja2003 skrev 2023-11-03 20:57:46 följande:
    Du vägrar ju svara på vad Israel ska göra, utan besvarar frågor genom att ställa nya frågor.
    Precis som du vägrar svara på om det är ok att döda tusentals oskyldiga för att komma åt några hundra terrorister ?

    Är det rimligt att man måste ha en lösning på hela den komplexa palestinafrågan för att ha tillåtelser att fördöma mördandet av oskyldiga civila barn, män och kvinnor?

    Hamas och staten Israel äcklar mig lika mycket. Israel är inte utsäktad för en enda sekund bara för att Hamas begår illdåd.
  • Drottningen1970
    Maja2003 skrev 2023-11-03 21:07:37 följande:
    Det är Hamas fel att alla oskyldiga dör, inte Israels.

    Alltså på riktigt? Du tycker det? 


    så sjukt..,

  • Drottningen1970
    nattuw skrev 2023-11-04 05:42:06 följande:
    Inte ett fåtal kriminella utan en terrororganisation som styr över sitt territorium och som har en hög militär kapacitet. En militär kapacitet som de använder för att försöka efterlikna blitzen, spränga bussar med pendlare, bränna människor levande, våldta och visa upp liken efter de våldtagna i segerparader, slakta deltagare i musikfestivaler samt troligen även förtrycka de som bor i det område de kontrollerar.

    Så frågan kvarstår. Skulle du tycka att stockholmarna borde låta sina barn dö?

    Din fråga är inte en fråga utan mer ett påstående. Nej det är inte ok att oskyldiga stockholmare eller uppsalabor dör. Hamas har ansvar för de som de mördar och Israel har ansvar för de som de mörda. Att hävda att någon annan har ansvar för mitt mord, för att: de var ju de som började. Är ett fullständigt häpnadsväckande omoget resonemang. Ungefär som räven och jordgubben verkar resonera. Stockholmarnas liv är inte mer värda än uppsalabons. 


    och om vi skulle komplicera frågan ytterligare så kan man ju verkligen fråga sig vem som egentligen började hela denna skit. Till och med israeler själva har börjat ifrågasätta  behandlingen av palestina och den sviktande demokratin och apartheidstaten. Och bosättningsproblematiken ska vi bara inte tala om. Upprörande. Världen har senaste decennierna tystnat omkring frågan. Men den kanske får ett uppsving nu. 

  • Drottningen1970
    ViltHane skrev 2023-11-04 06:51:52 följande:
    Tycker snarare att det verkar gå åt helt motsatt håll än det du hoppats på.

    Att föregående år när konflikter har uppstått så har fler faktiskt stått på palestinas sida och ifrågsatt vad fan det är som israel egentligen håller på o syssla med? 

    För att denna gång, höra mer röster om israels sida av det hela. Och ett förstående om att "ok, dessa självmordsbenägna palestinier som slänger sig framför bilar och skriker AJ!" nog inte är så jäkla roliga att ha o göra med. 

    Skulle säga att detta är nog inte alls vad ni kommunister hade hoppats på och räknat med. 

    Och med tanke på det Och! Det faktum att SD numera sitter i vår riksdag.. Så känns det inte som att det här var nått som ni hade tänkt skulle börja hända alls..

    Och angående "det kanske får en uppsving nu." har kollat denna uppsving över nyheterna och det ser ut att vara ganska några. Ser bara ut att vara många för att dom tränger sig runt kameran. 
    Håller med dig om att utvecklingen i världen och Sverige på många sätt går åt ett avhumaniserat synsätt och att högerkrafter har oroväckande stor framgång. Du tycker detta är gott. Jag finner det horribelt. Men ännu så länge är ni galningar inte majoritet.
  • Drottningen1970
    AndreaBD skrev 2023-11-04 10:26:22 följande:
    Du menar de ska gå in med marktrupper? Lyssnade just på en militärexpert som uppskattade att det skulle kosta flera hundra om inte tusen israeliska soldaters liv. De flesta är inga yrkessoldater utan värnpliktiga. Är det rimligt att man måste offra så många unga israelers liv för att kanske få bort denna terrororganisation. 

    Israel har uppmanat de civila att lämna norra Gaza och bege sig till södra. Gaza är bara ungefär 5 - 6 mil lång, man har skapat en korridor, och kört in mat och vatten på södra sidan. Hamaz gömmer sig tyvärr just i sjukhus och skolor (men de ska ju utrymmas, på norra sidan) och skickar missiler därifrån. Jag vet, det är inte lätt att utrymma ett sjukhus.

    Gaza har fått vattenledningar tidigare, de har använt de till att bygga raketer. Hamas har inte brytt sig om att bygga upp sån infrastruktur utan använt pengarna till vapen.
    Det är löjligt att prata om norra och södra gaza gällande ett så litet område. Det finns inga säkea områden och korridorer. 30 lastbilar som ska försörja 2 miljoner. Du skämtar väl?
  • Drottningen1970
    Anonym (Jz) skrev 2023-11-04 11:14:08 följande:
    Hur tycker du Izrael ska agera i den här situationen? Ge ett konkret alternativ.

    Du försöker skapa ett narrativ där man som vanlig människa alltså måste kunna erbjuda militära och säkerhetspolitiska konkreta strategier för att få lov att fördöma bombregn över civila och krigsbrott? Sorry, den verklighetsbilden får du behålla för dig själv och är inget jag låter mig pådyvlas. 


    Oavsett Hamas brott, så är det Israel som nu står för mördandet av oskyldiga i tusental. Bombar, skolor, sjukhus och ambulanskonvojer. 


    krigsbrott är aldrig ett alternativ. Passivitet är ett helt adekvat alternativ om det ställs emot krigsbrott och slakt av civila.

  • Drottningen1970
    Anonym (Jz) skrev 2023-11-04 14:46:40 följande:

    PS det är inte ett krigsbrott att attackera fienden som gömmer sig bland civila. Däremot är det ett krigsbrott att gömma sig bland civila. 


    Israel gömmer sig bakom random påståenden om att Hamas var på sjukhus eller ambulanser, Enbart deras ord då opartisk rapportering innifrån Gaza är tämligen omöjligt. 


    Jag är fullständigt övertygad om att det som nu händer kommer att dömas hårt av historien. 


    Farligt när Israel har bllvit en helig ko som inte kan kritiseras utan anklagelser om antisemitism.

    sanningen är nog att ni som tycker Israel agerar korrekt nu antagligen inte har någon bortre gräns alls för vad som är adekvata insatser. De skulle kunna utradera hela området med en atombomb och ni skulle fortfarande försvara det. Obegripligt.

  • Drottningen1970
    nattuw skrev 2023-11-04 16:21:44 följande:
    Det var inte ens ett påstående utan bara en rättelse av din liknelse. Hamas är inte ett litet kriminellt gatugäng utan en terrororganisation med hög militär kapacitet som styr sitt eget område och med jämna mellanrum anfaller ett närliggande område.
    Drottningen1970 skrev 2023-11-04 06:34:16 följande:
    och om vi skulle komplicera frågan ytterligare så kan man ju verkligen fråga sig vem som egentligen började hela denna skit. Till och med israeler själva har börjat ifrågasätta  behandlingen av palestina och den sviktande demokratin och apartheidstaten. Och bosättningsproblematiken ska vi bara inte tala om. Upprörande. Världen har senaste decennierna tystnat omkring frågan. Men den kanske får ett uppsving nu. 
    Det finns en sak till som komplicerar frågan. Vi har en terrororganisation som styr ett relativt stort landområde utan demokrati där de styrande inte tillser innevånarnas grundläggande behov utan istället använder pengarna för att bygga upp sin militära kapacitet och leva i lyx.

    Är det rätt att låta en sådan terrororganisation fortsätta styra utan demokrati och utan att tillgodose innevånarnas grundläggande behov eftersom pengarna läggs på militär kapacitet och ett liv i lyx för de styrande. Eller borde omvärlden reagera och försöka driva ut terroristerna så att innevånarna i Gaza får en möjlighet till ett bättre liv?
    Men alltså, du anser att man räddar invånare från terrorister genom att spränga de i småslamsor? Jisses..
Svar på tråden Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta