Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta

    Anonym (Fader) skrev 2024-05-08 21:06:19 följande:
    Nej, du har verkligen inte svarat. Men om man är så pass ytlig och okunnig och anser att det är ett svara att skriva "Så är det inte." och sedan inget efter det, så är det ur din perspektiv svar. Jag däremot ställde massa raka frågor utan några svara som helst. 

    Du har tex aldrig svarat på de här frågorna angående Israels lagar.

    Du svarar inte alls på mina mycket konkreta frågor angående demokrati i Israel. Typ, vad tycker du om den nationella lagen i Israel som säger att Israel är ett land endast för judar? Vad tycker du om att samma lag främjar byggandet av ILLEGALA bosättningar? Är det demokratiskt? Är det rättvist mot palestiner?
    Israel är inte ett demokratiskt land utan en apartheidregim, ett land som skapar lagar för att göra det olagliga lagligt :) Man stjäl andras områden och sedan skapar man en lag (Absentee Property Law) som gör stölden lagligt :)))) Hur kan det vara rätt? Betyder det att hela landet har satt i system att stjäla andras områden? Ja, det verkar vara så...eller vad tycker du? 
    Jo, ALLA dessa frågor har jag svarat på. Det finns en anledning varför den här tråden har över 400 sidor. Du har tagit upp allt mellan 10 och 30 gånger. Det är ett enda tuggande av samma saker. 

    Inte bara har jag svarat, utan jag har motbevisat det mesta. Jag har svarat på bosättningar - du vet vad jag tycker om det. INGEN här har yttrat sig positivt till det.

    Du vet att jag har sagt att Israel skulle bli muslimskt om de inte skulle insistera att det är en judisk stat. Deras kultur skulle gå under. Det finns - om jag minns rätt - 29 länder med muslimsk kultur. Kan det inte få finnas ETT med judisk kultur?  Man har ju alltid garanterat religionsfrihet och skyddet av etniska och religiösa minoriteter. Och ja, det har man efterlevt också. Tillräckligt i alla fall. Det är aldrig lätt när det är så blandat och när det händer så mycket, men de har upprätthållit det så gott det gick. 

    Jag ska inte ens gå in på det som du har upprepat ÄNNU FLER gånger. 
  • AndreaBD
    KillBill skrev 2024-05-11 09:47:22 följande:

    Det skulle vara intressant att få en kommentar på denna bild från de som  likställer protester mot Israels krig på Gaza med antisemitism..


    Det är alltid bra att sträva efter fred. Det står ju inte alla dessa totalt överdrivna påståenden, inga förtal och desinformation, utan bara att de gärna vill ha fred. INGET emot det. 

    Men man måste också tänka långfristigt och realistiskt. Det är klart att det är fred är målet. Men de kan inte bestå i att själv vara fredlig och då bli utsatt för ännu mer terror. 
  • AndreaBD
    KillBill skrev 2024-05-11 11:26:47 följande:
    Vad anser du om att det viftades med terrorist-flaggor i den pro-Israeliska demonstrationen i Malmö i förrgår? Lehi (Sternligan) var en judisk terroristgrupp som mördade den svenska FN-medlaren Folke Bernadotte 1948).
    Det är lika illa som att vifta med Hamas-flaggor. Självklart. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2024-05-11 16:15:29 följande:
    Så det var egentligen terrorister som protesterade för Israel. Allt tydligare träder fram sanningen om att sionisterna är inget annat än högerextrema terrorister.
    Din resonemang här är obegriplig. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2024-05-11 16:12:25 följande:
    Så du säger mot dig själv i en riktig sionistisk anda. Du är på låtsas för fred men menar att man själv inte ska vara fredlig. Det är nog så även Hamas tänker. 
    Nej, snarare menar jag att man inte kan "vara snäll" och låta sig dödas av en aggressiv terrorgrupp som Hamas. Det fungerar inte. Det är lite som att uppfostra barn, man måste sätta gränser.
  • AndreaBD
    Anonym (Fader) skrev 2024-05-11 21:40:40 följande:
    Fast detvär lite tvärtom va? Det är Israel som fördriver, dödar och förtrycker palestinier. Ska de bara vara snälla och låta sig mördas av sionister? Detta har pågått i över 70 år. 

    Israel kommer sannerligen att dömas för folkmord i Gaza.
    Man kan inte alltid gå LÅNGT tillbaka, man måste någon gång också göra det bästa av situationen NU. 
  • AndreaBD
    KillBill skrev 2024-05-12 07:53:29 följande:

    Du börjar ditt inlägg med en lögn. 

    Om man går till källan så visar det sig att MOH Gaza (FNs källa) delat upp totalsiffran i identifierade dödsoffer och saknade (befarade dödsoffer).  se den röda kommentaren längst ner på bilden). Bedömningen på totalen verkar vara oförändrad d.v.s. 34 844 döda.  Om man har sett bilder från Gaza så  är det inte särskilt konstigt att det finns oidentifierade dödsoffer. Det måste finnas tusentals människor under rasmassorna.  Om procenttalen för kvinnor och barn för identifierat antal dödade även är representativt för antal saknade så skulle antal totalt dödade kvinnor och barn uppgå till drygt 18 000. 

    www.ochaopt.org/content/hostilities-gaza-strip-and-israel-reported-impact-day-215


    Ändå så är det lite för ett sånt krig. USA har haft mycket större andel civila dödade i flera krig (det säger de själva), och i mindre tättbebyggd område, och utan mänskliga sköldar. Hamas gör allt för att det ska bli fler civila döda. Alltså måste det ju vara så att Israel faktiskt är väldigt försiktigt där. Jag tror det skulle vara mycket färre civila döda, om inte Hamas gjorde allt för att göra det värre. Kanske skulle det bara vara hälften så många.
  • AndreaBD
    Anonym (fi) skrev 2024-05-12 01:32:52 följande:

    Nu har "döda" Gazabor magiskt börjat leva igen

    FN reviderar ned dödssiffrorna från Gaza med ungefär hälften.

    Trådens "Israelkritiker" får revidera ned siffrorna i sina inlägg också, framöver.

    Och fan vet hur det går med det där "folkmordet" egentligen ...

    ... om nu de döda börjar leva igen, alltså.
    -

    www.fdd.org/analysis/2024/05/11/un-halves-its-estimate-of-women-and-children-killed-in-gaza/


    Häften! Allvarligt! En sak som jag lägger märker till när det gäller FN och också en del NGOs är hur slarvigt de verkar jobba. Man kan inte kräva att de ska veta exakt, men om de inte vet exakt, så bör de ju uttala sig försiktigt. Och det gör de inte alls. De går ut och påstår att de vet säkert. Tungan ute
  • AndreaBD
    KillBill skrev 2024-05-12 11:14:50 följande:
    Vilka krig refererar du till och under hur lång tidsperiod (kriget i Gaza i ett halvt år)?

    Det finns rapporter om att Israel använder civila i Gaza som mänskliga sköldar (se länk och film).

    www.reuters.com/world/middle-east/palestinian-says-israeli-soldiers-used-him-human-shield-west-bank-2024-01-16/

     
    Ser du inte att det är en helt annan situation???  De kommer förstås inte att kasta sten om det går en palestinier först och inte israeliska soldater. De är ju på samma sida. Så, det är ingen fara för palestiniern. Och det handlar bara om att kasta sten. Det man också måste tänka på: Det här är unga värnpliktiga som riskerar att bli dödade av nån extremist. Det är klart att de inte vill bli dödade! Jag menar, de gjorde nog så för att de var rädda för sina liv. Och de har inte valt att vara där - de gör sin värnplikt. 

    Medans Hamas utsätter sin egen befolkning för risken att dö för att komma undan med sina människoföraktande brott. Dels, för att de iskallt räknar med Israel just inte ger sig på civila. Det är också därför de gömmer sig i sjukhus och ambulanser. Det motsäger ju alla påståenden att Israel skulle ge sig på civila. 
  • AndreaBD
    KillBill skrev 2024-05-12 11:14:50 följande:
    Vilka krig refererar du till och under hur lång tidsperiod (kriget i Gaza i ett halvt år)?

    Det finns rapporter om att Israel använder civila i Gaza som mänskliga sköldar (se länk och film).

    www.reuters.com/world/middle-east/palestinian-says-israeli-soldiers-used-him-human-shield-west-bank-2024-01-16/

     
    Man behöver inte tänka i tid alls där. Man har ett visst mål med kriget. Det hade amerikanerna också. Här är det ju bara Rafah kvar.  Krig kan föras med så varierande intensitet att tiden inte säger mycket. 
Svar på tråden Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta