Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta

    Drottningen1970 skrev 2023-11-03 18:20:16 följande:
    :Du menar alltså att ändamålen helgar alla medel.

    Exempelvis skulle det vara ok att spärra av uppsala och bomba skiten ur det för att få slut på skjutningarna?

    Berätta!
    Har du tänkt på att Hamas kan ta livet av hur många civila som helst? Både judar och även palestinier, eftersom de ju inte verkligen bryr sig om dem. Ju snarare man sätter stopp för dem, desto färre människor kan de döda. 
  • AndreaBD

    Ja, det är hemskt. Israelerna säger att Hamas/islamisterna är nihilister, och det ligger ju något i det. De är efter att förstöra, men de har inga planer på att göra något positivt av det. Ingen tal om att man vill bygga upp en stat och göra något bra av det. Även många vanliga palestinier verkar mest bittra, negativa, men de har inga planer framåt. Och tyvärr så händer det ju att de verkar vara helt införstådda med att dö där, försöker inte ens ta sig söderut. Kan förstås hända att Hamas stoppar dem, så att de har gett upp.

    Och jag är också förfärrad över att inte bara arabiska länder vänder sig mot israel, men också vänster-intellektuella på en del universitet. Förfärligt. Det är någon konstig filosofisk syn på "kolonialism". Typ att fattiga flyktingar automatiskt är på rätt sida, medans en "rik" västerländsk demokrati kanske är någon slags förtryckare. Och vi vet att Israel ibland har agerat hårt - det är inte så konstigt efter det de har varit med om. 

  • AndreaBD
    Drottningen1970 skrev 2023-11-03 20:22:34 följande:
    Vad tycker du själv? Bomba sönder bebisar och sjukhus? Är det rimligt?
    Sjukhusmisillen kom ju uppenbarligen från Gaza, inte från Israelerna. 
  • AndreaBD
    nattuw skrev 2023-11-03 20:41:46 följande:
    Var terrorbombningarna av Tokyo och Dresden rimliga?
    Drottningen1970 skrev 2023-11-03 18:20:16 följande:
    :Du menar alltså att ändamålen helgar alla medel.

    Exempelvis skulle det vara ok att spärra av uppsala och bomba skiten ur det för att få slut på skjutningarna?

    Berätta!
    Och Hiroshima och Nagasaki. Amerikanerna ville ju inte heller skicka in marktrupper då, för att inte förlora för många soldater själva. 
  • AndreaBD
    Anonym (Flower) skrev 2023-11-03 21:00:40 följande:

    Det är inte islamism, det är islam. Som jag förstått det.
    Alltså att det är fint att dö och bli martyr, då har man uppnått det allra finaste.
    Så det är inget som extrema säger utan det är en allmän tanke som man bär.
    Vore vi inte så sekulära i Sverige så kanske vi också skulle fokusera på hur ärofyllt och fint det skulle bli att äntligen få komma till himlen och få möta Gud men det är inte riktigt så vi talar om döden idag.

    Och det är inte rimligt det som pågår nu. Var det sant att man ville leta upp Hamas så hade man skickat in special ops. Man hade inte bombat civila, sjukhus och skolor. No way. 
    Man måste förstå också att de civila i Gaza inte har så mycket val, deras demokratiska rättigheter tog Hamas bort så snart de vunnit valet. Därför kan man inte hävda att alla civila i Gaza stöder Hamas. De har inte heller rätt att konstruera egna elnät eller system för vattenförsörjning utan de är 100% beroende av Israel. 


    Du menar de ska gå in med marktrupper? Lyssnade just på en militärexpert som uppskattade att det skulle kosta flera hundra om inte tusen israeliska soldaters liv. De flesta är inga yrkessoldater utan värnpliktiga. Är det rimligt att man måste offra så många unga israelers liv för att kanske få bort denna terrororganisation. 

    Israel har uppmanat de civila att lämna norra Gaza och bege sig till södra. Gaza är bara ungefär 5 - 6 mil lång, man har skapat en korridor, och kört in mat och vatten på södra sidan. Hamaz gömmer sig tyvärr just i sjukhus och skolor (men de ska ju utrymmas, på norra sidan) och skickar missiler därifrån. Jag vet, det är inte lätt att utrymma ett sjukhus.

    Gaza har fått vattenledningar tidigare, de har använt de till att bygga raketer. Hamas har inte brytt sig om att bygga upp sån infrastruktur utan använt pengarna till vapen.
  • AndreaBD
    Drottningen1970 skrev 2023-11-03 21:03:30 följande:
    Precis som du vägrar svara på om det är ok att döda tusentals oskyldiga för att komma åt några hundra terrorister ?

    Är det rimligt att man måste ha en lösning på hela den komplexa palestinafrågan för att ha tillåtelser att fördöma mördandet av oskyldiga civila barn, män och kvinnor?

    Hamas och staten Israel äcklar mig lika mycket. Israel är inte utsäktad för en enda sekund bara för att Hamas begår illdåd.
    Vet du hur Israelerna redan tidigare har det, med säkerhet och sånt? De måste hela tiden vara förberedda på försök att utrota dem. De har skyddsrum och alla möjliga säkerhetsåtgärder. De här grupperna vill bara döda dem. Men vi bryr oss inte så länge det inte kommer hit? Det KAN komma hit.

    Många kanske inte har brytt sig heller när IS höll på. Men IS var/är ett allvarligt hot för hela Västvärlden. Samma sak med Hizbolla. Och de kommer ju kanske också blanda i sig. Framför allt om de ser en chans, om Hamas klarar sig. Så i värsta fall kan vi få stora rörelser av islamistiska terrorister (Hizbolla är väl ganska många, jag har hört talas om 15.000) som styr över hela mellanösten och som därifrån kommer att ge sig på Europa.
  • AndreaBD
    Anonym (Flower) skrev 2023-11-03 21:07:53 följande:
    Det är precis det man inte behöver, enig med dig där. Det räcker med att vara människa för att inse att nu räcker det.
    Sluta skjuta och döda småbarn. Och sen tar ni ert ansvar och löser konflikten. Stora och mäktiga människor måste fatta svåra och ansvarsfulla beslut om detta ska gå att lösa.
    Det finns inga ursäkter vare sig för Israel eller Hamas at this point.
    Men kunde man under Kalla kriget, kunde Nordirland lösas och kunde De Clerk och Mandela så GÅR det att lösa detta. OM man vill.
    Det finns ingen ursäkt för vad Israel gör nu med stöd av USA. Noll. 
    Jo då.
    - Israel har blivit attackerat och får försvara sig. 
    - Israel attackeras fortfarande, hela tiden, från Gaza.
    - Israel har attackerats många gånger tidigare från Gaza. 

    Är det rimligt att hundratals israeliska soldater ska dö? De får skicka raketer, men man får inte skicka raketer tillbaka? 
  • AndreaBD
    Anonym (Flower) skrev 2023-11-03 21:07:53 följande:
    ora och mäktiga människor måste fatta svåra och ansvarsfulla beslut om detta ska gå att lösa.
    Det finns inga ursäkter vare sig för Israel eller Hamas at this point.
    Men kunde man under Kalla kriget, kunde Nordirland lösas och kunde De Clerk och Mandela så GÅR det att lösa detta. OM man vill.
    Hur ska man lösa det om det enda målet som dessa terrorister har är att ALLA judar ska dödas? Det kan du läsa i Hamas manifest. 

    Israel har lämnat tillbaka Gaza, rivit alla judiska bosättningar - det var väl 2005. Det finns inget som Hamas och Israelerna bråkar om! Det är bara att Hamas vill utrota alla judar i allmänhet. 
  • AndreaBD
    Vladdis skrev 2023-11-03 23:59:14 följande:

    Israel har ockuperat & förtryckt palestinierna i 70 år. Det är britternas fel alltihopa. 1948 sanktionerade man folkmord på över 250 000 människor för att bana väg till en judisk stat. Idag är Israel en apartheidstat. Nelson Mandelas ord om frågan är väldigt tydlig.  Israel begår krigsbrott med västvärldens godkännande. Det är inte komplext egentligen. Det handlar om att judarna nu utför massakrar med hamas som svepskäl. På exakt samma sätt som nazisterna förtryckte dom förtrycker dom palestinier. Tydligaste exemplet är right of return lagarna som särskiljer judar gentemot palestinierna. De sistn ockupationen ämnda har inga rättigheter & har levt under vidriga förhållande i över 70 år. Zionism i sitt stoltaste ögonblick. 


    Israel har lämnat tillbaka Gaza 2005. Och Hamas enda mål är att utrota alla judar. De nöjer sig inte med mindre. Vad ska Israel göra? Och araberna fick också en hel del land. Inte bara resten av Israel utan även hela Jordanien. Dessutom är både Israelerna och en del vettiga palestinier helt okej med att olika folkgrupper lever där. Det finns ju fler än judar och palestinier. 
  • AndreaBD
    Drottningen1970 skrev 2023-11-03 22:33:12 följande:

    Alltså på riktigt? Du tycker det? 


    så sjukt..,


    Vad är det för sjukt med det??? De ser ju till att det dör flera än nödvändigt. Hamas har ansvar för säkert hälften av palestinska civila som dör. De hindrar ju t.o.m. dem att ta sig till södra Gaza! Och skickar raketer ifrån deras skolor och sjukhus. Fortfarande! Jag kollade nyheterna efter just detta igår - Hamas skjuter fortfarande missiler ifrån Gaza. Det är inte bara Israelerna som skjuter raketer.
Svar på tråden Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta