Inlägg från: Anonym (Fader) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fader)

    Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta

    AndreaBD skrev 2023-11-13 17:10:59 följande:
    Anonym (Fader) skrev 2023-11-13 17:00:54 följande:

    Det är möjligt att det är så. Men det är inte det som tråden handlar om. Det är ett annat ämne. Och där anser jag att Israel bör dra sig tillbaka från Västbanken. Problemet är bara att det palestinska självstyret inte alls fungerar och att Israel kan vänta sig problem då. Jag skulle tycka att det vore jättebra om man kunde lösa detta en gång för alla. Och på ett sätt så att Israel inte har någon militär där överhuvudtaget. Helst inga bosättare heller, men det verkar vara svårt att vända på. 

    Men just nu diskuterar vi Hamas. Som förhoppningsvis elimineras. 
    Israel har ingen rätt att ockupera, fördriva folk, förtrycka, diskriminera och ta över deras hem. Israel bör lämna tillbaka ALLT, låta ALLA flyktingar komma tillbaka till sina hem och kompensera för allt de förstört. Tvåstatslösning är omöjligt så som Israel vill diktera det. Och Israel vill inte ha ett land där alla har samma rättigheter. Sionister fördriver alla andra och dödar de som stannar kvar eftersom de vill ha ett etniskt rent land endast för judar och det är så vidrigt och rasistiskt att hela världen borde säga STOP! 
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-13 17:40:14 följande:
    Det gör man ALDRIG. Ett förlorad krig kan innebära att man förlorar land. Så är det. 

    Råkade just hitta en intressant video om det här med att fördriva folk från land, från en israelisk arab. 
    Sa inte du aldelles  nyss att du efterlyser pålitlig infokälla? Och så länkar du till sionistisk organisation vars mål är att stödja Israel. Det är som att länka till Hamas. 🤣

  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-13 17:38:18 följande:
    På vilket sätt skulle det utesluta att just den här regeringen kan göra dumma saker?  Förhoppningsvis så försvinner de också igen snart. 
    Det är inte bara dumma saker. Israel dödar oskyldiga människor. Altså det som Hamas gjorde men gånger tio.
  • Anonym (Fader)

    Världen vaknar. Israel och alla som stödjer appartheidregim, ockupation, etnisk rensning och mord på oskyldiga människor borde veta att de är på fel sida av historien. 





  • Anonym (Fader)
    FuckGoggleAskMe skrev 2023-11-13 21:48:23 följande:
    Inga konkreta exempel här heller, bara omdömen.
    🤣🤣🤣 precis. Hamas propaganda eller hur? 🤣🤣🤣
  • Anonym (Fader)
    FuckGoggleAskMe skrev 2023-11-13 22:21:05 följande:
    Jag har läst stora delar av rapporten och såg första filmen.

    - annat ID-system för palestinier, 4 sorter. En del kan bara resa till West Bank, Gaza eller West Jerusalem. Ja, så kan det gå när man har säkerhetskontroller som man behöver efter många attentat. 

    - i West Jerusalem har man ingen rätt att rösta. En del som bor där har blivit erbjudna medborgarskap men tackat nej och då blir det vissa påföljder.

    . Palestinier kan inte bli judar. Jo det kan de faktiskt, men det tar sin tid och det sker enbart på religiös grund.

    - Palestinier kan bli citizens, but not nationals. Vad betyder det ens?

    - Palestiner får inte bygga utan byggnadstillstånd. Nej, det lär väl ingen annan heller få göra.

    - En massa palestinier hålls häktade utan charge or sentence. Ja om det stämmer är det illa. 

    Men, detta låter inte som bevis för apartheid. 
    🤣🤣 Du läste stora delar men missade allt om ockupation, tvångsförflyttningar, systematisk förtryck och diskriminering, utomrättsliga fångenskap,  bosättarnas atacker på palestinier, mord på palestinier i perioder helt utan krig osv? 

    Haha fan vad dåligt 🤣🤣🙈
  • Anonym (Fader)
    FuckGoggleAskMe skrev 2023-11-13 22:38:01 följande:
    ps, glömde beträffande filmen - 90% i Gaza lever utan fri tillgång till vatten, 50% arbetslösa och 50% är fattiga. Ja, den otroligt rika Hamasledningen som styr Gaza har inte använt sina tillgångar till förmån för den palestinska befolkningen. Hur kan det vara Israels uppgift att förse dem med jobb eller vatten? De styrs av Hamas! 
    Du bevisar igen att du inte läst rapporten. Annars hade du vetat att Israel styr allt som går in och ut och att det är Israel som inte låter Gaza utvecklas. 

    När ska du börja diskutera med argument och inte bara lösa gissningar med ursprunget i dina fördomar?
  • Anonym (Fader)
    FuckGoggleAskMe skrev 2023-11-13 22:41:38 följande:
    Haha fan vad dåligt att du inte kan ge konkreta exempel utan bara komma med slagord! Tex systematisk diskreminering, vad konkret menar du med det?
    Jag har nog föklarat minst tio gånger hittils och en av mina senaste inlägg hade just ko konkreta förklaringar. Men du verkar ha problem med att förstå saker som inte stämmer överens med dina extrema åsikter. Så, läs rapporten om du verkligen är intresserad.
  • Anonym (Fader)
    AndreaBD skrev 2023-11-13 23:35:20 följande:
    Dåligt är snarare att du nu också räknar upp saker som inte är bevis för apartheid. Att dessa galna bosättare ger sig på sina grannar är väl inget bevis på att regeringen och dess institutioner skulle särbehandla palestinierna systematiskt. Diskriminering är en sak, apartheid en annan. Ockupation har inget med apartheid att göra.......
    Hur ska man diskutera med dig när du snarare tycker att det är viktigt att skriva och inte vad du skriver?

    Den israeliska regeringen har skapat lagar som gör det möjligt för en bosättare från USA att vandra in och ta över palestiniernas hus eller bygga nytt, medan palestinier får inte komma tillbaka och får inte bygga nytt. 
Svar på tråden Ni som tror att Hamas och islamister inte vill se fler döda civila, läs detta