• Anonym (Gina)
  Mon 20 Nov 2023 18:42
  1692 visningar
  48 svar
  48
  1692

  Ännu en dejtingfråga, fast utan ynk ynk! Hur ser lösningen ut?

  Varför så svårt att hitta en match! Jag har varit på några dejter, ganska många faktiskt. Enligt dem jag har träffat och fortfarande känner, hamnar jag ideligen i kompisfacket. Fraser som; "du är fantastisk, kärleksfull, bra sex, vacker, smart och rolig, men jag saknar känslor", eller, "jag vill inte ha en relation" har jag hört lite för många gånger för att jag bara ska kunna bortse i från det. Det lustiga är i kråksången att mindre attraktiva kvinnor än jag, har mer tur. Jag läste en artikel om att kvinnor har det senaste decenniet fått så att säga byta ner sig, vilket jag inte förstår alls. Hur svårt kan det vara? Flera av mina närmaste vänner som är lite som jag, har inte heller hittat sin match. Så detta pratar vi om. Vore nice med seriösa tankar kring detta. Kan det ha att göra med att jag är stark, envis, och välutbildad? Ibland förstår jag inte hur män tänker? Ett liv med mig skulle kunna vara amazing. Vad är det generellt som saknas. Önskar jag visste så jag hade kunnat berättat för mina vänner som inte heller de förstår. Och VAD kan man göra åt det? När kan kommer upp i ålder (52) anpassar man sig tydligen inte lika lätt. I alla fall inte männen, det är säkert. Hur tänker ni? 

 • Svar på tråden Ännu en dejtingfråga, fast utan ynk ynk! Hur ser lösningen ut?
 • Anonym (Granb­arr)
  Tue 21 Nov 2023 11:44
  #21
  +1
  Anonym (Gina) skrev 2023-11-21 07:11:25 följande:
  Ja du har säkert rätt, men att skriva en önskelista är inte särskilt sexigt. En riktigt turn-off. Att hitta guldkornen är inte så lätt. Men att hålla koll på vad man inte vill kompromissa om, kan vara en bra idé. Att inte vackla i det. Kräsen..
  Önskelista eller kravlista är faktiskt precis vad du måste ha. För att inte ha det och skriva nåt mer gerellt och klyschigt gör ju att fel män svarar dig och då sitter du återigen på dejt med någon du ger en chans för att bedöma potentialen och vips har du ännu en gång  kompromissat bort massor av det du egentligen vill ha.  
  Vad är du rädd för ska hända om du värderar dig själv lite högre?  
 • Anonym (Granb­arr)
  Tue 21 Nov 2023 11:48
  #22

  Om du vill ha en man med vissa egenskaper måste du kunna stå för det också....


  Anonym (Gina) skrev 2023-11-21 07:11:25 följande:
  Ja du har säkert rätt, men att skriva en önskelista är inte särskilt sexigt. En riktigt turn-off. Att hitta guldkornen är inte så lätt. Men att hålla koll på vad man inte vill kompromissa om, kan vara en bra idé. Att inte vackla i det. Kräsen..
 • Anonym (Gina) Trådstartaren
  Wed 22 Nov 2023 07:22
  #23
  Slagen dam skrev 2023-11-21 07:46:56 följande:

  Jag kanske fokuserar på andra saker än du vill ha feedback på, men du säger också att du och dina vänner bekräftar varandra i vad ni söker och att ni tycker att ni i princip har rätt att få det. Det kan man tycka. 

  Som 52 år gammal har man för det första stor konkurrens av yngre kvinnor som väljer äldre män med pengar och bildning framför yngre, ännu inte rika män med lökiga intressen. 

  Därför stämmer det du och dina väninnor upplever. Det är för få män att välja på som ni tycker håller den nivån ni vill ha. 

  Männen kommer inte bli fler med tiden. 

  Det finns ett par kvinnor i kvällspressen som skriver texter om män och som verkar vara lite som du och dina vänner. De njuter ändå av den sexuella delen av dejtandet och av att visa upp det för världen, även om sexpartnern inte håller måttet att visa upp för väninnorna annat än som fuckboy att driva lite om. 

  Jag får känslan av att du har nått en tomhetskänsla och inte kommer vidare där. 

  Att vilja att ens liv ska vara amazing är inget fel, men de flesta riktiga liv innebär både goda och risiga stunder, och kanske mer så efter 50?

  Behöver du göra en nyorientering? Om 8 år är du 60 år. 5 år till pension. Vill du vara på samma plats då som du är nu eller vill du ha ändrat något?


  Hej. Kloka tankar här också. Problemet är att man kanske tänker på framtiden och när jag är pensionär, men just det gör att man blir både sorgsen och längtande.  Jag har två manliga vänner som har flickvänner eller dejtar och inleder med kvinnor, men de båda gör det för att motverka ensamhet. Det kanske jag också gör. Jag har en målbeskrivning, men där är det också svårt eftersom det skrämmer en del män, för de vill kanske inte ha den framtiden att bo utomlands större delen av året. När man tänker så långsiktigt gör man stora penseldrag.

  Så man kanske ska vara mer flexibel. Men det är så sorgligt det du skriver. Men man kan ju hoppas att de kloka männen med utbildning inte satsar på en 40 åring med hemmavarande barn i skolåldern. Jag vill ha någon att älska och satsa på och som bor i Göteborg med omnejd, hehe
  Nå ja, jag har inte tappat hoppet men kanske blivit lite kantstött i hjärtat.
 • Anonym (Gina) Trådstartaren
  Wed 22 Nov 2023 07:28
  #24
  sture123 skrev 2023-11-21 08:07:16 följande:

  Har du själv blivit kär i de männen som nobbat dig? 


  I en. 
 • Anonym (Man)
  Wed 22 Nov 2023 07:30
  #25
  Anonym (Gina) skrev 2023-11-22 07:28:15 följande:
  I en. 
  Uppfyllde han dina önskemål om bo utomlands mm?
 • Slagen dam
  Wed 22 Nov 2023 07:45
  #26
  "Hej. Kloka tankar här också. Problemet är att man kanske tänker på framtiden och när jag är pensionär, men just det gör att man blir både sorgsen och längtande.  Jag har två manliga vänner som har flickvänner eller dejtar och inleder med kvinnor, men de båda gör det för att motverka ensamhet.Det kanske jag också gör. Jag har en målbeskrivning, men där är det också svårt eftersom det skrämmer en del män, för de vill kanske inte ha den framtiden att bo utomlands större delen av året. När man tänker så långsiktigt gör man stora penseldrag.

  Så man kanske ska vara mer flexibel. Men det är så sorgligt det du skriver. Men man kan ju hoppas att de kloka männen med utbildning inte satsar på en 40 åring med hemmavarande barn i skolåldern. Jag vill ha någon att älska och satsa på och som bor i Göteborg med omnejd, hehe
  Nå ja, jag har inte tappat hoppet men kanske blivit lite kantstött i hjärtat."

  Hej igen Gina!

  Jag blir på riktigt så glad att tankarna kunde hjälpa dig lite!

  Göteborg med omnejd är ett stort "sökområde" på gott och ont.

  Flexibel har hjälpt mig att vara på området vänner. Man kan gå på några minor men sedan märker man vad man dras till och vad som är bra och mindre bra. 

  Vad som hjälpt mig är att ha större sökområde för vänner, ålder är bara en siffra, jobb oviktigt. Viktigt för mig är att dela sinnet för humor, och de flesta jag trivs med över tid orkar med mina långa haranger av tankar (samt kommer med egna). Ett exempel på de där sakerna man inte kan kompromissa om utan att känna sig missnöjd, och dem ska man hålla fast vid.

  Utseende, utbildning och jobb är sällan sådana saker, tror inte jag i alla fall!

  Men mänsklig värme vill man ju få av en partner. Vet en här som inte fick det. Hon gjorde slut och det gjorde hon helt rätt i även om hon också är i femtioårsåldern. Man ska inte nöja sig med en isbit. Däremot en som också drömmer om utlandet under pensionen, det kan bli amazing. 
 • Anonym (Man)
  Wed 22 Nov 2023 07:47
  #27

  Om din lista med krav/önskemål är lång blir utbudet litet. Du måste då snabbt kolla av många och sortrera bort snabbt

  Om du samtidigt har en tydlig egen agenda hur du vill att relationen ska vara och framtiden se ut minskar möjligheten till match ännu mera.  Alla kanske inte drömmer om att bo utomlands långa perioder utan vill bo i huset vid havet, umgås med barnbarn och vänner samt göra långresor och upptäcka världen 

  Jag har två förslag.  Du kan fortsätta leta efter den perfekta matchen.  Det kan ta tid och inte säker du hittar

  Eller. Testa runt lite.  Du kanske hittar någon som inte uppfyller alla krav men ni trivs ihop, har roligt, kan samtala och hitta lösningar när det krockar, ni kan ge och ta mm. 

  För rent krasst.  När man blir äldre händer saker man inte har koll på som gör att planer och drömmar förändras.  Man blir sjuk, en pandemi bryter ut, barn behöver massor av hjälp då är det viktigt att man kan hantera det tillsammans och hjälpa varandra. 

 • Anonym (korve­n)
  Wed 22 Nov 2023 07:57
  #28
  Anonym (Man) skrev 2023-11-22 07:47:25 följande:

  Eller. Testa runt lite.  Du kanske hittar någon som inte uppfyller alla krav men ni trivs ihop, har roligt, kan samtala och hitta lösningar när det krockar, ni kan ge och ta mm. 


  @TS: Som jag skrev tidigare tror jag på att ha en mental lista i huvudet, dvs ha koll på dina dealbreakers och försök testa lite andra typer av män.
  Och som Man skriver ovan, testa nån annan typ av man och se var det landar.

  Jag tror inte allt är kört bara för man är medelålders och letar kärlek, du har ett långt aktivt liv kvar! Det finns många i din situation, bara att kolla på skilsmässostatistiken.
 • Anonym (korve­n)
  Wed 22 Nov 2023 07:58
  #29

  Testa även utanför dejtingappar, börja med ett nytt intresse! Gör nåt kul! Ha en öppen social attityd, prata med folk. 

 • Anonym (Man)
  Wed 22 Nov 2023 08:10
  #30
  +1

  När man blir äldre har man oftat hittat sina rutiner och det liv man gillar, önskat att förändra kanske inte är jättestor. 

  Viktigare då att hitta någon där man kan acceptera varandras olikheter, ge utrymme och ändå ha mycket tillsammans.  Om han älskar golf, spelar en gång per vecka och åker gärna på en golfresa i mars så är det kanske ok om du samtidigt kan ägna dig åt ditt intresse för körsång.  Ni behöver inte dela intressen men behöver ge varandra utrymme.

  Sen, man ska fiska där det finns rätt sorts fisk.

Svar på tråden Ännu en dejtingfråga, fast utan ynk ynk! Hur ser lösningen ut?