Inlägg från: Anonym (Jag vet, men ingen annan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jag vet, men ingen annan)

    Ångrar min otrohet

    Anonym (Krkf) skrev 2024-03-07 21:43:29 följande:

    Jag har varit med om det flera gånger med olika personer och har alltid velat veta.


    De som hållt tyst har jag blivit ovän med. Den som berättade såg jag upp till. Blev inte ens arg utan uppskattade ärligheten. Ja sen kunde han ju dra ändå men det är en annan sak. Han är fortf med sin tjej och de har fått flera barn. så då var jag var den han sprang med i smyg mot henne, men jag visste inget. Märkte dock rätt fort att han hade något för sig. så visste nästan redan om det


    Hur går det till, vilken okänd förmåga har du, som blir ovän med någon av något som du inte känner till?

    Jag förstår att du fick reda på det, för du misstänkte och du kände det på dig.

    Men som vanligt gäller sanningen att:
    Det du inte vet mår du inte ont av.
  • Anonym (Jag vet, men ingen annan)
    Anonym (Krkf) skrev 2024-03-07 21:44:46 följande:
    Om du fått reda på det efter sådär 5-10 år då? Hade du ändå hellre inte velat veta? Nä bedrövligt 
    Varför ägnar du dig åt att fantisera ihop scenarier som inte finns?
    Varför ställer du hypotetiska frågor som saknar saklig grund?
    Du försöker medvetet fantisera ihop negativa saker.
    Varför, vad ligger till grund hos dig själv, när du gör ditt val att ägna dig åt detta?
  • Anonym (Jag vet, men ingen annan)
    Anonym (Tänker bara...) skrev 2024-03-07 23:10:01 följande:

    Tycker att du ska berätta för honom som det är och sen gör du slut med honom.

    Rent moraliskt sett så har du då gjort rätt för dig och även tagit ansvar över ditt snedsteg genom att göra slut med honom.

    Om ni ändå väljer att fortsätta erat förhållande efter att du har berättat så finns det risk för att han kan bli kontrollerande över dig (för han känner sig sviken och sårad). Och att du sen får göra saker som han inte vill göra för att,  -"du var den som var otrogen". Och erat förhållande blir sämre iallafall.
    Eller så är han en förlåtande person och ni lyckas med tiden få det bra med varandra igen.

    Alternativt, att du inte berättar för honom och får leva med en "fruktansvärd ångest" och rädsla för att det ska nå fram till honom av någon annan. En längre tid. Och att du ändå mår dåligt (inte sann mot dig själv) fast din fasad visar att allting är bra.

    Misstag gör vi alla så jag tänker iallafall inte döma dig. Vill bara ge dig olika perspektiv på situationen, att såra eller bli sårad. Du fattar sen de beslut som du kommer fram till och sen så lever du med dem på gott och på ont.


    För mig ett ofattbart dåligt råd.

    Ingen bör lyssna på sådant fruktansvärd dravel och uppenbara negativa fantasier. Att följa ett sådant dåligt råd är att förstöra för en annan människa och sannolikt att förstöra mycket för många människor.

    TS du vet mycket bättre än någon annan om din partner verkligen skulle önska och kommer må bra av att du gör slut.
    Jag vågar vara övertygad att så inte är fallet.

    TS;
    Skada inte medvetet en annan människa genom att berätta. 
    Tiden läker alla sår.
    Ta hjälp att hantera dina svåra känslor om du behöver.
  • Anonym (Jag vet, men ingen annan)
    Anonym (Usch) skrev 2024-03-08 11:29:12 följande:

    Varför är det så viktigt att inte riskera allt om förhållandet ändå bara är falskt? En lögn!

    Jag menar att jag älskar min partner som den person jag tror honom vara.Den person jag lärt känna honom som, den jag kommit att älska. Om han går bakom min rygg så är han ju inte den man jag vill leva med. Då är det inget att riskera, utan en person jag faktiskt inte känner och som jag vill bli av med. Kärlek baseras trots allt mycket på att man blir förälskad i personligheten. 


    Exv. Finns personer som blir besvikna och kan tänka sig lämna sin man om han inte delar samma grundvärderingar. Mannen blir rasistisk, nazist el annat.
    Om man inte delar samma grundvärderingar är det kanske värt att riskera förhållandet. 


    Om min partner går bakom min rygg och är otrogen delar han inte mina värderingar och då riskerar jag mer än gärna att bli av med det förhållandet. Förhållandet är inget värt längre. Dessutom ökar risken att de som är otrogna fortsätter med det när de kan komma undan utan konsekvenser. 


    Men i princip allt du säger i ditt inlägg faller helt och hållet om du slipper få reda på det.

    I verkligheten råder den sanningen att det finns inget som kan upplevas som falskt eller en lögn. Du har samma uppfattning om din partner att han är den som du tror honom vara, precis samma som den du lärt känna och kommit att älska. Det finns ingen känsla om "gå bakom ryggen", i allt vad du vet så är han precis den mannen som du vill leva med. Kärleken är precis lika som tidigare, basen är densamma, du är precis lika förälskad i personligheten.

    Om din partner väljer att vara otrogen så delar han inte dina värderingar, men om du inte vet något om det så får det inga som helst konsekvenser. Allt är precis lika som innan, din upplevelse av era värderingar är helt opåverkad, du mår lika fantastisk och du har precis samma underbara känslor precis lika som om det inte hade hänt. Förhållandet är helt opåverkat och precis lika mycket värt som tidigare.
    Det enda du möjligen kan ha rätt i är att det alltid finns risk för otrohet. Det är fullkomligt självklart att ingen kan hindra sin partner från att vara otrogen.

    Har du ens reflekterat över den grundläggande skillnaden mellan att det blir känt och att det för alltid förblir okänt?
    Vad är din reflektion på dessa två fundamentalt olika förutsättningar?
  • Anonym (Jag vet, men ingen annan)
    Anonym (Usch) skrev 2024-03-08 11:34:48 följande:
    Visst, men sen om det visar sig leda till graviditet eller könsjukdomar får partnern reda på det på ett ännu värre sätt. Att få veta att sånt pågått bakom ens rygg under längre tid är mycket värre än att få reda på det direkt. Då har man åtminstone ett eget val att kunna lämna den otrogna. 
    Varför citerar du mitt inlägg när det du säger inte har anknytning till det jag har skrivit i mitt inlägg?

    Det du skriver om har jag inte skrivit något om vare sig i det inlägget som du citerar eller i något annat av mina inlägg.

    Du har rätt till din åsikt. Men när du citerar mig så bör ju ditt inlägg åtminstone ha någon anknytning?
    Jag är övertygad att du skulle tycka så om situationen var den omvända och jag citerade dig?
    Men skriv gärna ett eget fristående inlägg som beskriver din åsikt, det har jag absolut inget emot.
  • Anonym (Jag vet, men ingen annan)
    Anonym (Usch) skrev 2024-03-08 13:43:26 följande:

    Jag syftade bara på det sista att det man inte vet mår man inte dåligt av.
    Risken är att man mår ännu sämre om man får veta i efterhand t.ex. genom att bli smittad av en könssjukdom el om personen eller dom personer den otrogna är med blir gravida. Risken för könsjukdomar är inget att bortse från.Det ökar i hela Europa. 


    Om ens partner smittar en och håller tyst med att hen varit otrogen är värre än att få veta omedelbart. Samma vid tex graviditet. 


    Jag försöker bara förmedla att det inte är rosor och solsken att vara ovetandes och stoppa huvudet i sanden. Bortsett från att förhållandet är en lögn dvs. Samt om hen kan hålla det bakom ryggen kanske hen inte är så vidare empatisk person att leva med. Det vill säga en person man borde få veta vad den gör så man kan få valet och möjligheten att hitta en bättre partner som delar samma grundvärderingar. 

    Varför bara vara tillsammans med någon för att ha en partner? Vad mer ska man stoppa huvudet i sanden för än otrohet?


    Märkligt ändå att du inte (låtsas?) förstå det uppenbara.
    Allt det du säger faller ju om man slipper få reda på det.

    Det är helt och fullkomligt sant att:
    Det man inte vet har man inte ont av.

    Sedan att du hittar på en massa annat "men tänk om, i fall att, risker..." förändrar ändå inte fakta och den uppenbara sanningen.
  • Anonym (Jag vet, men ingen annan)
    Anonym (XXX) skrev 2024-03-08 18:30:10 följande:
    Fast även om det skulle ha varit ett övergrepp, så skulle TS inte tjäna något på att berätta det. För det första kanske hennes kille inte tror henne.

    För det andra blir det i så fall en jobbig utredning, där alla detaljer som hon berättar, samt bakrundsutredning kommer att hamna i en FUP som blir offentlig handling för alla. Likaså blir en eventuell dom (som kan vara till hennes nackdel) offentlig läsning för alltid. Inklusive allt som den andra sidans advokat kommer att yttra för att så tvivel - försök att få TS att framstå som icke-trovärdig, missbrukande, utlevande, lösaktig o.s.v..

    Alla som söker på Lexbase kommer att hitta detta, och kunna köpa domen och läsa och tänka "det där kanske är sant, hon kanske är en missbrukande hora?" Det kommer i så fall begränsa hennes möjligheter inom en massa områden.

    Varför skulle man utsätta sig för det?
    Tack för ett bra inlägg,
    som på ett öppet sätt, med omtanke, utan att döma en annan människa som man inte känner och som beskriver saken ur fler än en utgångspunkt.

    Du som tänker efter och beskriver på detta sätt ska ha en stor eloge.

    Den som skriver och sprider hat, går till personangrepp och skriver bara för att provocera, utan att tänka efter innan den skriver borde anmälas varje gång av alla andra i tråden och stängas av. Om den väljer skriva under flera nick borde varje sådant nick anmälas och stängas.

    Alla har självfallet rätt att uttrycka sin åsikt.
    Men alla har ett ansvar och en skyldighet tänka på hur man uttrycker sig, hur man bemöter andra medlemmar och en skyldighet att avstå från både personangrepp och dåligt språk.
  • Anonym (Jag vet, men ingen annan)
    Anonym (Jz) skrev 2024-03-10 18:36:05 följande:

    Du har byggt upp en hel filosofisk konstruktion, troligtvis för att lätta ditt samvete. Kanske helt onödigt, möjligen har du redan din partners outtalade tillåtelse så länge du håller dig inom vissa ramar. 


    Det är klart att man ändrar sitt beteende när man är otrogen och det är klart att det påverkar relationen. Det är bara trams att man kan lämna det ifrån sig som en kavaj i hallen. 


    Det man inte vet och borde veta är likaså lögner som falska påståenden. Det finns absolut människor som lever hellre i en bekväm lögn än konfrontera sanningen men inte alla, inte ens en majoritet.  


    Att inte berätta kan vara bättre beroende på partnern men inte på basis av din snedvridna filosofi. 


    Du har självfallet rätt att tycka det som du tycker.  
    Men det saknar ju helt och hållet samband och sammanhang med det du citerar, det som jag skriver.
    Den som förstår och har kunskap om filosofi skulle nog inte finna något filosofiskt i det jag skriver.

    Du glömde det viktigaste nämligen att svara på det jag skrev, trots att du citerade detta:
    "Har du ens reflekterat över den grundläggande skillnaden mellan att det blir känt och att det för alltid förblir okänt?
    Vad är din reflektion på dessa två fundamentalt olika förutsättningar?"

  • Anonym (Jag vet, men ingen annan)
    Anonym (typ så) skrev 2024-03-11 16:50:59 följande:
    Det är snarare du som hittat på en egen väldigt bisarr och skev filosofi och sen anklagar du andra för att "ha dålig kunskap" i din egen påhittade filosofi.

    Det du gör är att du sätter dina egna väldigt skeva åsikter om ärlighet och manipulation som detsamma som "att ha kunskap" och att inte hålla med om dina bisarra åsikter detsamma som "inte ha kunskap" och det är ett väldigt falsk sätt att argumentera, dvs ditt sätt att argumentera är lika falskt som det du argumenterar för (lögner och manipulation), vilket iof kanske inte är så förvånande för man ska kanske inte förvänta sig att en person som argumenterar för svek, lögner och manipulation ska argumentera ärligt Drömmer

    Så vad vi egentligen pratar är att ha olika åsikter kring ärlighet och manipulation INTE om "kunskapsnivåer" som du påstår. Och bara det faktum att du inte vågar sätta din "filosofi" på prov gentemot din partner säger ju klart och tydligt att du vet mycket väl att det inte är värt ett skit. 

    Du svamlar återigen om saker som du uppenbarligen inte har någon aning om och du framställer dig själv som ännu mera pinsam.

    Nu är det nog bäst för dig själv att du börjar studera två ord vad de betyder och vilken innebörd de har.
    "Manipulation"
    "Filosofi"

    Av ren vänlighet, och med hänsyn till dina uppenbara svårigheter, hjälper jag dig återigen med en enkel och snabb start i dina studier (jag har tappat räkningen för vilken gång i ordningen jag är vänlig och försöker hjälpa dig...) 

    NE:
    Ordet filosofi kommer från grekiskan och betyder ?kärlek till vishet?. Att filosofera handlar om att kritiskt granska och tänka över frågor som inte har några självklara svar 


    filosofi är den vetenskap som studerar de grundläggande villkoren för tillvaron, mm

    Så du borde typ så begripa att du inte ska använda ordet filosofi (och ordet manipulera) när du så uppenbart och mycket tydligt inte känner till vad ordet betyder, du använder ordet i fel sammanhang och på fel sätt, när du inte klarar greppa ordets innebörd. Du framställer dig själv typ så otroligt pinsam, typ så

  • Anonym (Jag vet, men ingen annan)
    Anonym (typ så) skrev 2024-03-11 21:41:29 följande:
    Blanda inte ihop riktigt filosofi med ditt bisarra och sjukliga BS, det skit du kräker ur dig är inte filosofi, det är mer likt att klämma en finne.

    När du ändå är inne på filosofi borde du kanske kolla lite på dess nära släkting etik, det vore nog väldigt nyttig läsning för dig.
    Nu blandar du ihop saker igen som får dig verka både förvirrad och pinsam.
    Var har jag skrivit något om filosofi?

    Det var du, eller någon annan (kanske något annat av dina nick?) som tog upp ordet filosofi. Då svarade jag och försökte hjälpa till med att förklara ordet filosofi eftersom det så helt och totalt verkade saknas kunskap om ordet och dess innebörd.

    Vilket ju också upprepat har visat sig vara en motsvarande brist även gällande ordet manipulation.

    Nu börjar du prata om etik också.
    Vad vet du om ordets innebörd?
    Ditt sätt att bemöta och fördöma andra medlemmar och andra människor, alltså dina egna mänskliga handlingar, hur tycker du detta står i relation till "god etik"?
Svar på tråden Ångrar min otrohet