Inlägg från: Anonym (Snickaren) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Snickaren)

    Vems ansvar?

    Stora temperaturskillnader mellan vinter och sommar är ett tecken på dålig isolering. Och dålig isolering är ett dolt fel.

    Nu är bara frågan hur långt de vill dra det och vilken kunskap de har. 

  • Anonym (Snickaren)
    Zouxman skrev 2024-03-29 07:08:03 följande:

    Att undersöka huruvida värmesystemet fungerar i en fastighet ingår i köparens undersökningsplikt. Sen kan de stampa å skrika hur mycket de vill, de kommer aldrig komma nån vart med det utan får helt enkelt felsöka och åtgärda om de inte är nöjda. Vi är i skedet att sälja vår fastighet och har prata med besiktningsmannen som var här och besiktigade vår fastighet inför försäljning och då kom det upp att just värmesystem är inget som ingår i besiktningen och det åligger köparen att kontrollera detta, men han tillstånd ju själv att det är typ omöjligt att kontrollera huruvida värmen fungerar i en fastighet om man köper den på sommaren. Så är livet helt enkelt. 


    I en normalt isolerad tvåvåningsvilla så blir det inte kallare på övervåningen än på nedervåningen även på vintern då värme stiger uppåt. Så när det sker är det sällan värmesystemet det är fel på. Istället är det mest sannolikt värmeläckage pga undermålig isolering. Och det räknas som dolt fel.
  • Anonym (Snickaren)
    EpicF skrev 2024-03-27 19:46:46 följande:
    Vilket borde vara rätt naturligt att det kan bli kallare på vintern och att elementer inte riktigt räcker. 

    Finns inget de kan klaga. Men be dem ta det med mäklaren istället för med er. 
    Det är kallare på vintern men då värme stiger uppåt blir det varmare på övervåningen så vida man inte har värmeläckage där.

    Element ska bara behövas under fönster eftersom det sker kallras där. 

    Värmeläckage beror på undermålig isolering vilket är ett dolt fel. 
  • Anonym (Snickaren)
    Anonym (Klara) skrev 2024-03-30 08:03:38 följande:
    Inget vi kan hållas ansvariga för, för det var isf dolt för oss också. Vi fick de som byggde att lägga in mer isolering, men det gjorde som sagt ingen märkbar skillnad. Det är dock ett hus med tre våningar och med stor öppen yta på våningen i fråga.
    Det är alltid säljaren som är ansvarig för dolda fel även om de fanns innan ni köpte huset. Därför är det bra att teckna en doldafel-försäkring.

    Eftersom det är tre våningar så har ni antagligen en inredd vind. För att få det bra krävs rejält med isolering och att hörn och skarvar inte läcker. Även om man tilläggsisolerar kan det finnas läckande hörn och skarvar. 
Svar på tråden Vems ansvar?