• Anonym (A)

    Orka med en relation där det nästan aldrig är bra?

    Jag har levt som din sambo i många år och vet hur knäckt man blir. Jag har inte orkat med relationer för det finns ingen energi för någon annan så jag förstår dig också, 

    Har hon polisanmält honom? Det har jag gjort flera gånger och ibland har det lett till kontaktförbud vilket har inneburit långa perioder av lugn. 


    Jag har även gått igenom flera tvister med exet och har numera ensam vårdnad och exet har inget umgänge. 


    Din sambo måste försöka hitta ett förhållningssätt som inte bryter ner henne. Jag vet hur svårt det är men man är tvungen för att orka. 

    Kan ni inte vara särbos och ses när hon orkar? Förstår att det kanske inte är den relation du vill ha men det är ett alternativ om du inte vill bryta helt. 

  • Anonym (A)

    Jag förstår faktiskt inte varför ni bara står ut när det inte verkar finnas någon lösning eller kanske ens vilja att hitta lösningar. 


    Jag har, som jag skrev ovan, levt i en liknande situation i nästan 20 år. Jag har gått igenom otaliga tvister och rättegångar med mitt ex men det lönade sig för han har inte haft umgänge på flera år. Han fortsätter att trakassera oss men då anmäler jag igen och ansöker om kontaktförbud. 

    Det har varit extremt tufft i perioder men jag vägrar låta honom förstöra mitt och barnets liv. 


    Jag skulle faktiskt inte dra in en annan person i min situation. Jag har haft relationer men alltid varit särbo och hållit min partner helt utanför problemen med exet. Jag har varit mycket noga med att exet inte ska kunna lista ut vem jag dejtar. 


    Jag har varit särbo även för min egen skull. Då har jag kunnat ta den egentid jag behöver för att ladda batterierna och träffat min partner när jag är pigg och glad igen. 


    Det kanske är kontroversiellt att skriva så men jag tycker inte att man kan begära att ens partner ska ge upp sitt eget liv och må lika dåligt. Jag skulle heller inte vilja att någon stannar av dåligt samvete. 

Svar på tråden Orka med en relation där det nästan aldrig är bra?