• Anonym (Nja)

    Covid finns ännu..

    Anonym (Maja) skrev 2024-04-20 11:21:16 följande:
    Såvida det inte finns särskilda regler på din arbetsplats så är det de gamla vanliga reglerna som gäller nu. D.v.s. du har bara rätt att sjukskriva dig om du mår så dåligt att du inte klarar av att jobba. Är du bara lite småförkyld ska du jobba ändå.
    Det är ju tvärtom. Är man sjuk så ska man vara hemma. Inte för "minsta lilla", men om man har uttalade symptom så är man hemma, även om man skulle kunna pressa sig till att jobba när man är småsjuk.
  • Anonym (Nja)
    Anonym (Maja) skrev 2024-04-20 11:42:59 följande:
    Pressa sig till sitt yttersta måste man förstås inte göra. Men man har inte rätt att sjukskriva sig när man är pigg men snuvig.  
    Det beror på om man är småsnuvig lite allmänt eller faktiskt sjuk. Det kan vara en fin gräns, men om man inte är pigg ska man vara hemma.
  • Anonym (Nja)
    Anonym (Covid) skrev 2024-04-20 12:28:59 följande:

    Vet att de på mitt arbete som gått till jobbet inte mått bra på morgonen men gått ändå bara för att sedan få gå hem igen nästan direkt.


    Skillnad om man vaknar pigg och sedan blir sjuk på jobbet efter ett par timmar. 


     


    Naturligtvis, men om man vet att man egentligen är sjuk och egentligen borde vara hemma, då är man det!
  • Anonym (Nja)
    Anonym (Attjo) skrev 2024-04-20 12:37:27 följande:

    Jag var sjukskriven i tre månader efter en besvärlig fraktur och när jag jobbat några veckor blev jag dyngförkyld. Jag kände att jag faktiskt inte vill sjukskriva mig igen, jag har lidit nog ekonomiskt.

    Så jag jobbade dyngförkyld. Jag vet också att min chef hade suckat djupt och möjligtvis krävt förstadagsintyg om jag sjukskrivit mig.

    Covid? Ingen aning och jag struntar i vilket.


    Vad fint :) Undrar hur många du indirekt har dödat med det där beteendet.
  • Anonym (Nja)
    Anonym (Attjo) skrev 2024-04-20 12:51:02 följande:
    Förmodligen ingen då jag inte har närmare fysisk kontakt med någon.
    Utöver det så dör den absoluta jättemajoriteten inte av covid.
    Aha, så du fattar inte det här med smittvägar då? Hur virus sprids mellan individer? Att man inte måste ha fysisk kontakt t ex och att de som du kommer i kontakt med (som sagt inte bara fysisk) i sin tur kan smitta andra, sådana som är infektionskänsliga (och då inte bara pga ovanliga sjukdomar utan äldre personer och andra med nedsatt immunförsvar) och att dessa faktiskt kan dö? Med tanke på att vanlig influensa dödar ett antal personer varje år så är det verkligen inte läge att rycka på axlarna åt covid heller.

    Sedan vet inte jag hur du är funtad men själv tycker jag iaf att varje dödsfall pga oaktsamhet är ett för mycket. Det ställer också till mycket lidande för andra.
Svar på tråden Covid finns ännu..