• ninen och J

    Detta med EC

    Jag är gravid och vi planerar att försöka med blöjfritt. jag håller gärna tyst om det då omgivningen verkar tycka att det är en fruktansvärt lustig ide och dömd att misslyckas. Min man däremot (som kom på iden först) pratar gärna om våra planer

    Är det verkligen så konstigt och omöjligt? Det verkar ju rätt logiskt tycker jag. Vad ska man säga till dom som inte tror det kommer funka? Inte för att det spelar så stor roll kanske vad andra tycker, jag vill väl mest har bekräftelse på att det går.

    Vad säger ni som planerade EC när ni var gravida. Gick det som ni hade tänkt er? Någon som misslyckats?

  • Svar på tråden Detta med EC
  • lejone

    Jag har haft tankar på att skippa blöjan på Kapisn men jag har låtit det gå lite lång tid. Finns det nån "bäst-före-datum" på EC?

  • lejone

    Läst Bohusläns inlägg och tjohoade i högan sky!!!
    Ska pröva med Kaspian imorrn!!!

  • Kiwis mamma

    Jag hade tänkt att prova blöjfritt på mitt barn när jag var gravid. Jag läste in mig på det hela och tog fram pottan när dottern var 2-3 månader för att vänja sig. Hon gallskrek! Jag provade många gånger och försökte sätta henne där när hon var nöjd (hade ätit, sovit och bajsat nyligen) och placerade pottan vid skötbordet som är en av hennes favoritplatser. Men icke! Fortfarande ledsen min trots att jag lyckades få henne att sitta lite längre innan skriket kom igång. Nu är dottern 5 månader och jag vet inte hur jag ska gå till väga. Har inte provat pottan den senast månade, är det för sent att börja pröva igen tror ni?

  • miriel

    Kiwis mamma: Det är inte pottan som är grejen!

    EC/blöjfritt handlar om att läsa av signaler som barnet ger när det är kiss/bajs på G. Man kan lika gärna kissa dem över handfat eller toaletter. Mitt tips är att slopa pottan och ha henne mycket naken. När hon kissar, säg signal, efter ett tag kommer hon koppla ihop signalen med kiss/bajs.

    Massa matnyttigt finns inne på ecsweden.se

    Lycka till!

  • kixan

    Jag håller med Miriel, det handlar ju inte om pottan, gillar hon inte den så prova håll henne över handfatet eller badkaret eller var som helst, Freja gillar att kissa ute i gräset nu när det är varmare.

  • Slumraren

    Hörni, ni som EC:ar riktigt unga barn, hur håller ni dem? Tänker på stöd för huvudet o.s.v. På toaletten antar jag att man själv kan sitta ner, luta barnet mot sin mage och hålla under knävecken och runt barnet, men hur gör ni över handfatet?

    Får nog köpa en docka att öva på

  • Mamalicious

    Hej hej!
    Jag funderar på att prova på EC. Min lille kille Sigge är 6 månader, jag har för mig att jag läst att det ska vara en bra period att börja, nån som vet om det kan stämma? O hur köra jag igån? bara att slopa blöjan o plcka fram pottan lixom?

  • SkogsKajsa

    Undraren:
    På EcSweden har vi denna tråd som beskriver hur man kan hålla:

    forum.ecsweden.se/viewtopic.php

    Mamalicious:
    Det kan mycket väl vara en bra period, bättre sent än aldrig skulle jag säga
    Testa vettja, och skulle det vara så att han inte är mottaglig nu så kan du testa igen om ett tag. Det är olika perioder hos bebisarna som dom är mottagliga så ge inte upp

Svar på tråden Detta med EC