Inlägg från: tahira |Visa alla inlägg
  • tahira

    Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?

    Jag kunde t.ex. inte stå upp längre perioder när jag var gravid, eftersom jag drabbades har hydronefros, dvs vidgat njurbäcken. Det är relativ vanligt när man när gravid men inget jag skaffat av fri vilja. Dessutom hade jag fruktansvärt ont i mina ljumskar och i höfterna, inte heller det hade jag valt själv. Precis som de flesta, fick jag väldigt ont i ryggen av att stå längre perioder. Dessutom mådde jag fruktansvärt illa och var väldigt trött, fick hyperemesis och var yr under hela graviditeten inte heller detta var självvalt.

    Vad är det du försöker säga? Att man som gravid ska stanna hemma och inte gå ut, eftersom man själv valt det? För det hade inte funnits någon chans att jag kunde stå en hel bussresa när jag var höggravid. Skulle jag ha låtit bli att gå ut i 8 månader?

    När man är höggravid gör ofta hela kroppen ont. Det vet de flesta och de erbjuder därför sin plats till gravida. Förhoppningsvis lär du dig också det, precis som att du redan vet att någon som går på kryckor har ont.

    Det handlar helt enkelt om att visa hänsyn och vara en vänlig medmänniska


    The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
  • tahira
    Apif la deuxième - Det är klart att man inte vill åka buss när det är som fullast. Helst skulle jag inte ha åkt buss alls som gravid. Men jag hade liksom inget val. Min skola började 08.00 och slutade ca 15.00. Så var det bara. Jag tycker det är lite fult att anta att man inte har tider att passa bara för att man är gravid.

    Och nej, du har inte påstått att man ska stanna inne. Men faktum är att många gravida måste sitta när de åker buss. Alternativet är att stanna inne
    The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?