Inlägg från: NeaVida |Visa alla inlägg
  • NeaVida

    Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?

    Är själv knäskadad, med ryggfel, och nu relativt nyförlöst. Jag förstår definitivt hur du menar och tycker att allmänheten måste sturska till sig lite. Jag har enbart rest mig upp när det varit uppenbart att den bredvid har haft det jobbigare än jag. Och har under min graviditet varit "hård" och bett de på bussen/tunnelbanan att ge mig sittplats. Sanningen är att man kan inte förutsätta att en ung är en "frisk" person, på samma sätt som att man inte kan förutsätta att en gammal är en "skröplig" person. Vad man däremot kan förutsätta är att en höggravid kvinna kan skada sitt barn om bussen kränger och hon faller. Därför borde alla friska (oavsett ålder) åtminstone fråga höggravida kvinnor om de önskar sitta.

    Sen tycker jag att det var jobbigare när jag var gravid i vecka 20-30 d¨jag hade enormt blodtrycksfall, illamående, ont i ryggen, sammandragningar med risk för missfall, blödning och tryck över bröstet med andnöd som komplikation. men det syns ju inte på en - så då var jag tvungen att be om en sittplats, eller ta nästa tunnebana.

  • NeaVida

    TS - om du reser dig upp för en gammal eller skadad, så är det väl för att du anser att du klara bättre av att stå upp än honom henne? (det är väl därför man lämnar företräde generellt?). Då vill vi som svarar, och varit gravida, bara förklara att det kan vara betydligt jobbigare att vara gravid än att ha en stukad fot eller vara lite skröplig och trött. Jag har som sagt själv fel på knä och rygg (inte så att jag brukar gråta på bussen, men likväl besvärande) men den smärta man har när man har foglossning i kombination med yrsel och illamående och det faktum att man har ett litet skört LIV i sin mage - är definitivt skäl nog för MIG att lämna företräde till en gravid kvinna framför godtycklig "gammal".

  • NeaVida

    Kagi - än en gång - hear hear - du sammanfattar samhällets problem väldigt bra! (enligt mig!)

Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?