Inlägg från: Jessyelina |Visa alla inlägg
  • Jessyelina

    Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?

    Om jag skulle åka buss just nu (undviker det pga slit och töj skador på min kropp)
    men Om jag skulle gör detså skulle jag INTE ANTA att alla fattade att jag hade ont och jag skulle inte kräva att alla skulle resa sig för ingen vet ju om det.

    Men om jag skulle fråga någon om de skulle vilja ge sin plats för att jag har jävligt ont och den sa att den var opererad nyligen eller något skulle jag ju godta det och fråga någon annan eller försöka stå kvar utan att falla ihop av smärta.

  • Jessyelina

    jag är ju ung och "stark" även om jag är gravid så alla antar ju att jag är 100% hel också och utan besvär.

  • Jessyelina

    NeaVida bra sagt!

    Och TS, om du inte vill ge din plats åt någon behövande så varför göra det till någon alls?
    men ajg förstår om du tycker att endel kan va besvärliga. men jag tror inte att vi som har åkommor av våra graviditeter ÄVEN om vi valt att bli gravida VALT att får en massa krämpor. Skulle gärna va som vanligt men det vill inte kroppen tyvärr, lika lite som man väljer att får stela leder reumatism eller andra ålderskrämpor

  • Jessyelina

    TS... min tanke var att om ingen "ser" på dig att du har ont i knäet hur kan du "se" på mig att jag inte har ont?
    Hur kan du veta att en gammal person automatiskt behöver en plats bättre än en ung människa som har skador du inte ser?

    jag är kanske inte rätt person att diskutera eftersom jag sa förut att jag aldrig kräver en plats (jag rä väldigt ödmjuk som gravid och tycker oftast att alla tar lite väl mycke hänsyn, säger helst till själv om jag behöver sitta eller så) man ser ju

  • Jessyelina

    TS jag vet va du menar ha aldrig varit me om en gravid som gjort så men äldre människor dock.
    En kille förut på bussen hade protes och svårt att stå så kom det en tant och blängde på han för att han satt på invalidplatsen. Hon såg INTE att han hade protes och bad honom dra in benet och resa sig men det kunde han ju inte för hans ben är stelt från knäet.
    För han såg ju ung och lite tuff ut så hon antog att han bara provocerade henne.

    Men skulle du neka mig en plats om du inte hade sjukt knä och jag frågade om jag fick sitta för att jag har helt trasiga leder och fogar? Fast jag är gravid`?

  • Jessyelina

    Ja, de va det jag menade, ingen har ju rätt att anta att du har friska ben lika lite som om du ska se att en gravid har ont eller foglossning eller yrsel om man inte öppnar käften.

    Om det händer igen tycker jag att du ska fråga vad den vill... För här blir det ju knappast någon lösning på problemet ändå emn jag ha gett mina motivationer till varför du skulle kunna ge din plats åt en gravid...

  • Jessyelina

    Jag har valt att bli gravid JA, min kollegas flickvän också. Hon har inte spytt en enda gång, hon har aldrig ont och hon kan jobba som vanligt, är inte speciellt trött eller har inte någon graviditetskrämpa alls (den skatan ... )
    jag är också gravid men ha tyvärr fått en massa skit på köpet. Men jag valde inte det onda själv. Och VILL inte va besvärlig heller.

  • Jessyelina

    Om man inte frågar tycker jag inte att man ska ta för givet att alla ska förstå att man har ont och då får man skylla sig själv om man vill sitta men inte får....
    Och jag sku bli så jäkla sur om nån restens ig för att jag är gravid om jag inte fågade först. Okej jag ser ut som en valross och stönar ibland för att jag får lite luft, har sladdriga fula byxor och ser slut ut men man vill ju inte få det bekräftat

  • Jessyelina

    hej igen TS!

    Nu har jag kört bil o inhandlat en bilstol till de kommande kiddet!
    Det va inte de lättaste att sitta ens så nu va det sista gången jag kör bil själv för jag har skitont under "kulan".

    Om alla skulle läsa igenom hela tråden så kanske den skulle kunna läggas ner nu allting uppreparsiguppreparsig....

    jag har iallfall förstått VAD TS menar, hon är inte en gravidhatande som ser alla gravida som ilskna idioter, och hon ger över sin plats om någon ber henne.

    (Jag har frågat)

    Ha de gött nu

  • Jessyelina

    TS, just va jag skulle skriva... Om dig

Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?