Inlägg från: AnnaKlara |Visa alla inlägg
  • AnnaKlara

    Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?

    Vadå, är det många som tycker att man bör ge upp sin plats helt automatiskt? Alla gravida mår ju inte dåligt. Dessutom, när jag mådde som sämst så syntes det inte än att jag var gravid.

    Om jag nu inte var gravid, och satt på en buss, skulle jag inte studsa upp bara för att en gravid närmade sig. Jag har lågt blodtryck och det händer att jag svimmar om jag står länge. Dessutom är det skönt att få sitta, gravid som ogravid...

  • AnnaKlara

    Spyr man så jäkla okontrollerat så tycker jag verkligen att man är ett monster utan minsta tanke på andras välbefinnande om man ÄNDÅ väljer kommunala färdmedel där man tydligen riskerar att spy ner både andra och själva bussen! Vad löjligt.

  • AnnaKlara

    pesonen: jag tycker verkligen att det vore mycket underligt att välja att färdas med buss om man vet med sig att man kan spy så hastigt att man inte ens hinner vända sig bort från medpassagerarna. Jag skulle ha MYCKET liten förståelse för den som spydde på mig, oavsett vad den nu hade för ärende att uträtta! Vad har akut skitnödighet med det här att göra?

  • AnnaKlara

    pesonen: tala om att dumförklara! Din ton är verkligen inte nödvändig. Ja, man kan råka spy väldigt hastigt och oväntat, men om man VET att det är något man råkar ut för titt som tätt (t.ex om man är gravid och illamående) så tycker jag att det är dumt att åka buss och spy ner folk.

    "Men jag ljuger väl efetrsom ni ALDRIG någonsin i era dar har sett något så fruktansvärt..." - återigen, vet inte varför du måste ha en sån ton, men jag har INTE påstått att du ljuger, inte heller har jag påstått att man inte kan spy plötsligt.

  • AnnaKlara

    Kan upplysa dig om att det inte hör till god ton i diskussioner att ställa frågor som "vad är det du har problem med att förstå?". Visste du inte det?

    Ja, det kan säkert hända, men om man vet med sig att det händer ofta och lätt kanske man kan undvika smockfull kollektivtrafik och därmed bespara medpassagerarna spyor på deras kläder och saker???

  • AnnaKlara

    pesonen: om du börjar ett inklägg med att skriva till mig, så utgår jag ifrån att resten också är menat till mig.

  • AnnaKlara

    pesonen: ja det är otrevligt att fråga så. Eftersom jag ställde en tydlig fråga "vad har akut skitnödighet med det här att göra?", så torde du ju knappast ha några problem att fatta VAD det är jag undrar över. Det står ju i min fråga!

  • AnnaKlara

    pesonen: okej, nästa gång kanske du ska specificera vilka "ni" du vänder dig till.

  • AnnaKlara

    pesonen: jag tyckte inte att det framgick, annars skulle jag inte ställt frågan. Jag tycker fortfarande att det är luddigt; ja, man kan bli akut skitnödig/svimfärdig/illmående osv osv, men sen vad det har att göra med att spy ner folk hursomhelst, det undrar jag fortfarande.

  • AnnaKlara

    Om vi nu bortser från det här helt oväntade kaskadspyendet som visserligen säkert kan hända vemsomhelst (men dock sällan verkar göra det, tackochlov) och talar om de som är gravida, mår illa, och VET OM DET. Är det inte då rätt konstigt att sätta sig på ett allmänt färdmedel, när man med ganska stor säkerhet kommer att kräkas på/i tåget/bussen, och kanske tillochmed på medpassagerarna? Det tycker jag.

Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?