Inlägg från: Apif la deuxième |Visa alla inlägg
  • Apif la deuxième

    Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?

    Ralleröj, man behöver verkligen inte vara hänsynslös eller sakna empati för att man inte ger sin plats på bussen åt en gravid kvinna.

  • Apif la deuxième

    sector, vill man sitta kan man fråga vänligt.

  • Apif la deuxième

    Sector, jag anser inte att det är min plikt att erbjuda mig. Du skrev ju själv att om du vore en gravid kvinna så skulle du kräva att få sitta. Då skulle du m.a.o inte stå och blänga argt på den som sitter på platsen du vill ha? Bra.

  • Apif la deuxième

    Jag är en mycket omtänksam person, men jag anser inte att gravida kvinnor är mer värda än andra. De som mår så dåligt att de måste sitta kan isåfall be vänligt om en sittplats, istället för att blänga argt. På ditt första inlägg lät det som att den gravida kvinnan ska ha sin plats bara FÖR ATT hon är gravid, oberoende om hon har krämpor eller ej. Det håller inte jag med om.

  • Apif la deuxième

    Sector, du har ingen aning om vad jag gör annars, det enda du vet om mig är att jag inte anser att gravida kvinnor ska få min plats bara för att de är gravida.

    Jag har skrivit det i tråden flera gånger tidigare men ingen har kunnat ge bra svar:

    Om man är snäll och hjälpsam och omtänksam i många situationen, t.ex volontärjobbar, ställer upp för andra i det mesta och är allmänt trevlig och hjälpsam, faller allt det då på det faktum att det är EN sak man kanske inte anser sig behöva göra? I detta fall kan det handla om en gravid kvinna som blänger argt på mig som jag inte tänker stiga upp för när hon inte ens frågar.

    ALlt det andra man gör, spelar det ingen roll?
    Du känner mig inte så du kan inte påstå att jag är oempatisk och o-omtänksam.

    Ska vi tala om verklig egoism anser jag det vara människor som inte kan tänka sig att donera sina organ ifall de dör medan organen fortfarande fungerar fint. Man behöver inte det när man är död, så att låta sig begravas med allt det i behåll fast det hade kunnat rädda flera människors liv, DET ser jag som sann egoism.

  • Apif la deuxième

    Alexix, ja det kan du göra, om du VET att den person som sitter där inte har nåt dolt handikapp.

  • Apif la deuxième

    "Bussarna här i ume finns det särskilda plateser för handikappade o gravida ..
    Kan säga att om jag var gravid o det satt nån på den platsen för gravida så skulle jag vänligen men bestämt säga : Move Your ass!!!!"

    Du skrev att den var för handikappade också

  • Apif la deuxième

    Men det skrev du inte.
    Då vet jag.

  • Apif la deuxième

    Jag håller inte med dig, eftersom jag är ÖVERTYGAD om att du inte gör alla goda gärningar en människa kan göra. Isåfall finns det ingen i världen som är omtänksam för INGEN kan göra allt.

    Och som sagt så känner du inte mig och du har ingen aning om hur omtänksam jag är

Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?