• Svar på tråden Vi som bor i Italien. :-)
  • Tuntalisa

    Högre stol? Det maste jag kolla!
    Lucas har ju Natalies matstol nu och Natalie sitter pa en kontorsstol som man kan hissa upp

  • intehemma

    Puh, så var det avklarat, föredraget gick jättebra även om jag drog över lite på tiden... Där var en av åhörarna som hade varit på Erasmus i Linköping så han kunde säga "jättebrå"

    Wawoom: det finns sånt där nät att köpa tror jag, och du får det garanterat hos slaktaren. De brukar ha på det om man köper tex rostbiff eller så. I värsta fall kan man knyta med steksnöre, men det kan ju bli lite jobbigt.

    Apropå rostbiff, första gången jag skulle köpa en bit rostbiff tog jag med hela kokboken och visade slaktarn. "jaså ska du ha en bit rostbeef" säger han...

  • sweetaly

    Tuntalisa: synd att den inte finns dar men som du sa sa har de andra ocksa!
    trakigt med middagen...du kan komma hit pa middag istallet!!

    Inte hemma: hehe..jo, det heter ju som lika
    ska fraga slaktaren om de har nat..steksnore det var sa det hette, inte rep(lite vimsig)!!

    vi svenskar med vara kokbocker!!

  • sweetaly

    Forza milan!!!
    Fast vi ar ju inte milanister...
    Fina bilder!!

    a har lamnat bort sina nappar idag...far se hur detta gar!!
    jag fragade om hon ville lamna dem till tomten och fa ett paket och joooo sa hon, har forut avskytt tomten men med nagra menaders terapi nu med systern sa har hon kommit fram till att han ar snall sa jo, hon skulle ge dem.. jag hade tankt mig inom en vecka eller sa men hon sprang pa en gang till sangen och hamtade napparna och sprank med dem till mitt "nattduksbord" som ar en av philip starks tomtebord/pall och kamnade dem till honom. -sa ja nu bra mamma!!
    jag fragade vad hon ville ha i paket, tankte kopa en fin leksak eller sa men hon ville ha APELSINJUICE!!! haha, sagt och gjort sa nasta gang hon gick dit in sa fanns det ett paket med en liten flaska apelsinjuice!!!
    glad blev hon och sedan sa fragade hon var napparna tagit vagen..ojoj tankte jag men jag sa att tomten gett dem till sma bebisar som var sa ledsna, vad bra sa hon!!
    far se hur det gra med vilan efter lunch och inatt...

  • Tuntalisa

    Tack!

    Wawoom: Lycka till!!!!

    Vi tog bort Natalies napp när hon var 1 ar och 6 manader och det gick hur bra som helst. Hon fragade var de var när hon skulle sova och da sa jag bara att mamma har slängt dem. Jaha sa hon och sen somnade hon som vanligt första kvällen Andra kvällen sa grät hon lite men somnade sen utan problem. Vi var sa förvanade!

  • sweetaly

    nu har jag lagt henne...far se om hon somnar..har fatt sjunga lite och halla henne i famnen och hon sa att hon ville ha nappen men sen sa la hon sig ner...*hoppashoppashoppas* att det ska ga bra!
    hon har da gatt omkring med sin apelsinjuice hela dagen tills en del hamnade lite overallt..hrmm...men det ar sadant man far ta bara nappen forsvinner!!
    tyckte lite synd om henne nar hon sa att hon ville ha den...vad hemsk jag ar!!

  • Amarena

    Oj!! Vad mycket ni skrivit! Nu har jag läst ikapp alltihop! Julbasar på lördag alltså... hmm...vi var där förra året, men jag blev faktiskt också lite besviken. Kul att träffa lite svenskar förstås, fast vi ska ju ändå åka upp den 10:onde redan (Lååååång jul!! Hahaha!) så vi får väl träffa svenskar så det räcker och blir över!
    Appropå jultomten så är det väl klart att han ska komma den 24! Min kille tycker att vi ska börja med tomte redan i år, så att lillpluttan får en "riktigt jul", så vi får väl se om han lyckas övertala någon av mina brorsor! Haha!
    Jag har gjort en pepparkaksdeg som ligger och drar sig i kylskåpet tills på söndag, då blir det pepparkaksbak! Fast jag kör nog en slövariant med skurna kakor istället för fina former, det är ju ändå själva ätandet som är roligast!
    Här är det värsta regnstormen, borde skynda mig ut på terassen och rädda torkställningen (tom, som tur är) som flyger omkring, men det lockar ju inte direkt...

  • tusca

    Hej pa er,
    Jo, dessa evinnerliga vattkoppor smittar ju som tusan. Jag ar mest glad att alla kopporna nu verkar ha skorpor, sa att vi kan flyga till Sverige pa mandag utan att smittaner hela planet...

    Jag har just upptackt att var pediatra verkligen AR en skitstovel. S verkar ha problem med vete, precis som jag . Jag har aldrig brytt mig om att kolla mig sjalv ordentligt, men nu vill jag ju veta om dottern ar glutenintollerant. Var doktor har gjort HELT tvartemot det normala. Normalt tar man blodprov/biopsi direkt innan man tar bort glutenet. Han tog bort glutenet (vetet) ur kosten i april (OK, tankte jag , han ar ju trots allt barnlakare hos ASL, sa helt inkompetent kan han nog inte vara). Inga tester, mer an lite urinprov. Nu i november tjatade jag till mig prover ("jag brukar inte ta prover, men ok da"), som jag inte kan lasa vad han remitterat oss till att gora. Det visar sig att han egentligen INTE tankte kolla det klassiska glutentestet. Jag gick till dagisets pediatra for en "second opinion" och den lakaren var mycket konfunderad...Jag fick stranga order om att snarast(typ direkt) ta mig till ett barnsjukhus och en mag-tarm-lakare. Misstankar om glutenintollerans ska elimineras direkt, tyckte han (och jag, hela tiden). Min man ska till var pediatra pa mandag och tvinga till sig en remiss. Idiot. Om han nu inte tycker att en biopsi ar snallt mot ett litet barn, sa kan han val ialla fall informera oss om alternativen. Det ar ju trots allt vart barn. Sen ar han en komplett idiot om han inte fattar att numera har "alla" dator och internet hemma och att jag som svensk har en annan syn pa saker och ting. Det borde han ha fattat. Som forskare ar det dessutom mitt jobb att hitta info!! jaja. Dags att byta lakare. Synd bara att den andra barnlakaren i den har stan tydligen ocksa ar en idiot. Maste aka till annan stad, helt enkelt. Men vad gor man inte for sitt barn?

  • intehemma

    Amarena: vad duktig du är som har gjort pepparkaksdeg! Jag köpte färdiga på IKEA... Annars brukar jag alltid vilja göra själv. Det får bli när E inte stoppar ALL deg i munnen

    Tusca: vilken tur att ni pratade med en annan läkare! Är inte det första att kolla med blodprov? När E gick upp dåligt så fick vi göra blodprov där bla glutenintolerans kollades. Om hon fortsatte att gå upp dåligt så skulle vi gå vidare till en allergiexpert och jag förstod att man då gjorde pricktest. Men det kanske är annorlunda med just gluten.

    Nu så har E börjat gå upp i vikt igen (puh!) så vi har inte gått vidare.

    Men om du vill byta pediatra kan du väl inte gå till en annan kommun heller? Jag tror inte att man får det. Jag tror inte ens vi får välja en pediatra utanför vårt område (tillhör RM/C).

  • Carla82

    Oj vad ni har skrivit!!

    Nät till skinkan var helt omöjligt att hitta förre året, hos slaktaren har de bara tillräckligt stort för en stek. De använder en slags maskin för att stoppa i skinkan och där gick inte skinkan in. Vi fick snöra ihop den bäst det gick med snöre.

    Amarena: Flitig med baket som vanligt. Hur är det annars?

    Tusca: det där med att de skulle vara något att ha bara för att de är kopplade till ASL vet jag inte...det är nog snarare tvärtom. Hoppas det löser sig. Klart att det inte är kul med blodprov men det måste ju ändå vara bättre att veta.

    Wawoom: Apelsinjuice haha! Det var en rolig begäran. Det
    viktigaste är ju att hon var nöjd.

    Jag har köpt en mussepigg till Ale i julklapp en "stumentopolo" han älskar "casa di topolino" på playhouse disney. Den här musse lär ut färger, former och nummer så jag tyckte att det var en ok present. Han hade frågat om en "riktigt mus" men det var alltså musse han menade...riktig för att han fanns i affären och inte på tv...haha! Ibland skulle det vara intressant att ta sig in i deras tankar. Till födelsedagen får han en magnetisk skrivbräda och ett set med underkläder med dragonball. Jag hatar dragonball men han vill ha allt som kusinerna har. Som tur är är han inte speciellt intresserad av själva tv serien.

    Vi brukar ha tomte på kvällen den 24:e. Förra året hade jag gjort svensk julmat för jag var trött på pasta med tonfisk och fiskpinnar(det enda jag äter i fiskväg) på julafton. På Juldagen brukar vi ha en stor jullunch med en massa släktingar.

  • fridolina88

    Hej alla ni som bor i italien!
    Hur länge har ni bott där? Och hur lyckades ni hitta boende?

    Jag och min italienska sambo planerar att flytta ner till italien, förmodligen sicilien. Men boendet är ett av problemen vi stött på, har besparingar och liknande.

  • Spirkle

    Nu har säkert denna frågan kommit upp flera gånger här på forumet Flört men hoppas jag kan få lite matnyttig info här iaf Glad

    Jag är jättenyfiken vad folk tycker om att bo i norra Italien. Sverige vs Italien!
    Har ni någongång ångrat er flytt?

    Jag tänkte flytta ner till Lombardia området typ milano Bergamo och däremellan och söker rum. Vet ni hur man enklast får tag på ngt vettigt förrutom easystanza och subito.

    Nu är jag 35 och det är dags att landa och tankarna går mellan Sverige och italen.

    Tänkte ta ett CELTA cert och söka engelska lärar jobb. Någon med erfarenhet från det.

    TIPS mottages TACKSAMT!! Skrattande{#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden Vi som bor i Italien. :-)