• intehemma

    Vi som bor i Italien. :-)

    Hej! Tack Carla och Tuntalisa för att ni sade till om nya tråden!

    Vi har varit på resande fot hela sommaren men är äntligen hemma i Rom igen. Imorgon ska vi på möte på E:s dagis, spännande!

    Och så är jag gravid.... Efter att ha fått kämpa nästan två år innan jag blev gravid med E så har jag nu blivit gravid "av misstag".... Glad men lite skräckslagen över hur det ska funka, hade gärna väntat ett år till...

  • intehemma

    Tunta: tack Ja, jag vet inte riktigt faktiskt... måste iväg på UL först. Men jag TROR i slutet av april, om allt går bra.

    Carla: tack till dig med Jo, det känns också lite roligt att det gick såhär lätt. Vi ska också iväg till IKEA snart, måste köpa lite förvaringslådor till den försvarliga mängd leksaker E redan har samlat ihop! Jobbigt att du inte kan få någon hjälp, hur mår du utan mediciner? Har du provat någon alternativmedicin om det finns?

    Förresten glömde jag att gratulera Amarena!!! Skönt att allt gick bra trots för tidig födsel.

    Vi har förresten varit 2 veckor i Pisa för min sambos jobb stänger i Rom och han måste jobba där. Till slut har vi nog bestämt att han veckopendlar ett tag medan vi ser om vi kan hitta någon lösning. Jag ska ju börja jobba igen och E börjar dagis så en flytt nu känns lite jobbig. Och Rom är trots allt Rom....

  • intehemma

    Patata: jag fick tillbaka mensen när E var ca 1 år. Jag slutade amma på natten när hon var 10 månader för jag orkade inte längre... Nu ammar jag bara på kvällen. Forno a legna är toppen!

  • intehemma

    Amarena: tja, det blev mycket "4 salti in padella" för mig i början...

  • intehemma

    Patata: för att sluta nattamma höll jag E i famnen och vaggade i stället tills hon lugnade ner sig. Det var vilda protester första kvällen, men man såg hela tiden en förbättring. Sen fick hon ett bakslag någon vecka senare och då lät jag henne amma igen en period innan jag tog bort amningen helt. Jag satte en gräns hela tiden, tex första natten fick hon amma efter 24, och sedan blev det senare och senare.

    Lite samma sak blev det för någon vecka sedan då hon inte blev sömnig av kvällsamningen längre. Återigen vilda protester och skrik så det skar i öronen. Men jag håller i famnen, lägger ner, tar upp, lägger ner, vaggar, osv tills hon ger upp. Börjar hon däremot fara runt och tramsa och krafsa på lakanet går jag ut ur rummet och då somnar hon ofta av sig själv av någon konstig anledning!

  • intehemma

    Patata: ja, man kan ju vänta ut det om man orkar, men det gjorde då inte jag.... Jag är absolut ingen fan av att låta henne skrika, men jag har insett att ibland går det inte på annat sätt.

  • intehemma

    Fxn vad jag är trött på den här värmen! Och det verkar som att det ska hålla i sig hela veckan också. Tigermyggorna börjar tom hitta upp till oss som bor på 5 våningen!

    Patata: mer tips: ett välplacerat "Schhhhhhh" kan funka förvånansvärt bra, E har den senaste tiden somnat bara genom att jag hyssjat utanför dörren när hon vaknat till eller inte somnat ordentligt. Jag trodde inte mina ögon (öron!) första gången det funkade! Det jag tycker mig se dock är att hon sovit bättre och bättre ju mindre jag ammat, lite tråkigt men sant.

    Ang. ärr, så är mitt ärr efter snittet fortfarande ganska rött trots att det gått över ett år. Kilona gick jag däremot ner med råge, men så helammade jag också länge och åt mjölkfritt från 4 månader.

  • intehemma

    Amarena: den här sajten brukade jag köpa blöjor ifrån innan jag hittade NaturaSi www.ipiccolissimi.it/ och de har också bärsjalar, men jag tror att det är bättre och billigare att beställa på annat sätt. Ska du köpa en vävd sjal kan det vara lönt att köpa en begagnad via Ebay, sök på "tragetuche".

    Jag har köpt en sjal från Sverige (en Sino) och en Hoppediz direkt via deras hemsida. Hoppedizen har jag förresten bara använt någon enstaka gång ifall du skulle vara intresserad av en begagnad.... Den var för lång och bökig för lilla jag.

  • intehemma

    Jag kör också mycket med ergoselen, söver fortfarande E i den dagtid! Jag beställde den via www.ergobaby.eu/

    Det enda är att man inte kan använda den förrän vid 5-6 månader om man inte använder deras "baby insert" som är ett litet täcke som fyller ut.

    Patata: härligt att det går framåt! Att du fått sån energi också, jag har fortfarande svårt att sova, har liksom blivit förstörd av alla dessa vaknätter...

  • intehemma

    Amarena: hoppas att du slipper tullavgifter bara, sist jag beställde från USA åkte jag på 46 euro i tull...

    Jag köpte begagnade tygblöjor på Ebay, men först var de för stora och sen hade jag fullt sjå med att bara hinna tvätta våra kläder, så de har legat oanvända...

    Apropå inköp så kan jag tipsa om ett skomärke som jag tycker är suveränt för små barn (0-2 år), det är "pediped" (pediped.com) och de är supermjuka med skinnsulor. E har precis slitit ut och vuxit ur sitt första par (6-12 månader). Det enda är att man inte kan använda dem när det är blött och att de kan vara lite halkiga på marmorgolv/klinker.

Svar på tråden Vi som bor i Italien. :-)