• Tiggr

    Love, Wilhelm, Axel, Moa och Siris tråd

    {#lang_emotions_flower} Välkommen till vår tråd! {#lang_emotions_flower}

    Vi har hållit ihop sedan hösten 2006 då vi väntade
    våra februari-2007-barn, även om alla
    faktiskt inte kom just i februari. Vi är inte lika flitiga
    trådskrivare längre men fortsätter hålla kontakten.
    Några syskon har tillkomit och fler är på väg.

    Varsågoda och fyll tråden!
    Världens vackraste syskon, Wilhelm 070225 och Alva 090720
  • Svar på tråden Love, Wilhelm, Axel, Moa och Siris tråd
  • gosfisen

    Tack för ny tråd, tiggr!
    Välkommen Alva Hoppas ni har det bra allihop.

    Här går semestern mot sitt slut, på måndag blir det vardag igen... sju veckor kvar att arbeta, så det kommer vara nedräkning fr o m nästa vecka.

    Hoppas på att det fina vädret verkligen kommer nu igen som det ser ut. Skulle vara skönt att avsluta med några dagar på stranden.

  • snorkfröken76

    Bra jobbat, tiggr!
    Hoppas ni har det bra därhemma, nu när ni är 4 st Kul att läsa er blog, W verkar vara en så fin storebror och såå skönt att inte Alva har tagit efter hans tidiga morgonvanor. Hur sover och äter hon annars?

    Måste passa på att fråga hur det går med era barn och potta/toa?
    Love är totalt ointresserad av båda två och vill helst inte gå utan blöja någon längre stund. Vi som tänkte att han skulle bli blöjfri i sommar, suck

    Lily blir snart 10 månader, håller på att ställa sig upp hela tiden och går när vi håller i hennes händer så här är det full rulle.

    I nästa vecka börjar Love fsk igen efter 6 veckors sommarlov.

    Ha de så bra!

  • Tiggr

    Här går också semestern mot sitt slut men för Henriks del då. Egentligen är detta hans sista vecka men han var tvungen att ta en vecka till i och med att jag inte får bära och lyfta Wilhelm efter snittet. Nästa vecka flyttar vi också och Wilhelms inskolning på nya förskolan börjar så så mycket semester handlar inte den veckan om ändå. Henrik ska sedan vara ledig två dagar i veckan resten av augusti och september plus en hel vecka i september då vi åker ner i Kungälv. Det känns skönt med lite mjukstart till föräldraledigheten med två barn.

    Alva äter och äter, mest hela tiden. Är vi ute blir det väl lite mer sällan då hon sover bra i vagnen men hemma känns det som jag sitter och ammar dagarna i ända. Hon väger nu 4960 gram och vägde 4414 när hon föddes så ni förstår att hon är rund och go och att det finns mat På nätterna sover hon ganska bra, jag tycker jag hittills fått sova mer och bättre än i början med Wilhelm. På dagarna är det lite si och så med sömnen. I vagnen ute sover hon som sagt i regel bra men hemma somnar hon helst i famnen eller när jag ammar och så fort vi lägger henne så vaknar hon inom några minuter så det har varit lite jobbigt. Det har blivit lite bättre nu i och med att vi börjat lägga henne i vardagsrummet så det är lite mer ljud runt omkring, då fortsätter hon sover ibland i alla fall. Tididagre var hon också alltid vaken på kvällen till vi gick och la oss men nu kan hon somna någon timme tidigare om vi lägger henne i vardagsrummet. Rätt skönt faktiskt att få en liten stund för sig själv och att få lägga sig utan henne i sängen.

    Vad gäller potta och toalett gick det så bra för oss i våras. Wilhelm kissade på toaletten oftast och potta ibland, vid varje blöjbyte i stort sett. Vi började också prova utan blöja vid några tillfällen men sedan åkte vi ner till Kungälv och kom där av oss lite och sedan vi kom hem har han bara vägrat använda toalett eller potta. Det märks dock nu att han är redo rent fysiskt för han säger till om han vill kissa när han badar till exempel och då kissar han i pottan fast ståendes då, han säger också ofta till innan han bajsar även om han gör det i blöjan. Nu har han dessutom börjat sätta sina nallar på "toaletten" (en höstol han har). Vi tar det ändå lite lugnt och väntar in honom och att han ska bli redo, det är och har varit så mycket annat ändå med lillasyter, flytt och ny förskola.


    Världens vackraste syskon, Wilhelm 070225 och Alva 090720
  • gosfisen

    Hej på er!
    Tillbaka i vardagen igen. Men det känns rätt så skönt. Är ju bara för en kortare period, sedan blir det hemmavardag...
    Vad gäller pottträning hade jag höga ambitioner inför semestern men det gick inte så bra. Tror helt enkelt att Axel inte är redo än. Han sitter på potta/toalett ibland men när vi har tränat med kalsonger kommer det lika ofta i byxan. Tror han går o "småskvätter" när han har blöja på sig och glömmer av sig när han inte har blöjan. Men han tycker det är jättepinsamt att bajsa nu. Vill absolut inte att man ska prata om när han gjort det i blöjan och det tar ett tag innan man får byta.
    Jag tror att så länge man pratar om alternativet potta/toalett så kommer det så småningom. Ingen idé att stressa.
    Men med nästa barn ska vi träna tidigt. Har kompisar som satte tjejen på potta efter varje måltid och när de såg att hon var på väg att göra nr2, och hon är nu blöjfri dagtid (född maj-07).

    En förändring hann vi med iallafall:
    Axel har slutat med napp i sommar. Gick över förväntan.

  • lintus

    Vad bra att det blev en ny tråd...jag ska försöka vara lite mer aktiv . Är det ngn som hört ngt från Hanna ocg Siri? Det var väldigt längesedan de var inne på sidan.

    Här hemma är det sista lediga dagen för min del medan Morgan och Moa har ytterliggare en vecka ledigt. Moa har njutit nästan 7 veckor hemma i sommar så vi får väl se hur det går med lämningen nästa vecka.

    Pottan ja...det går inte så bra här heller. Moa hon har både gjort A och B på pottan och tycker det verkar spännande, ibland. Jag hade också hoppats och faktiskt trott att vi skulle kunna få av henne blöjorna denna sommaren men det verkar få vänta lite till. Dock vore det ju skönt om det kunde vara "löst" innan overall perioden börjar. Vi får väl se .

    Tiggr när är det ni kommer till Kungälv? Jag antar att ni kommer att ha fullt upp den veckan men oj vad kul det hade varit med en lite kort träff. Du kan väl kolla hur era planer ser ut och om det finns ork och tid att kanske träffas en timme eller så. Vad tycker ni andra? Det är ju så länge sedan vi sågs och om vi skulle kunna få ihop det så vore det skoj.

    Ha en fortsatt bra söndag!

    Kram Lina

  • gosfisen

    Det vore jättekul om vi kunde få till en träff Var ju ett tag sedan nu, senast vi var med var i Slottskogen förra sommaren...

  • Tiggr

    Men vad konstigt, jag var helt säker på att jag skrivit ett inlägg här för några dagar sedan men nu finns inget. Måste ha blivit avbruten innan jag skickade det eller något. Hur som helst, vi kommer ner på morgonen den 18:e och åker hem kvällen den 25:e. Det vore riktigt roligt om vi lyckades få till en träff. Jag har ju inte ens träffat Lily, sist vi sågs var några dagar innan hon föddes. Än har vi inte så mycket planer för veckan så ju tidigare vi bokar något desto  lättare, enda kruxet är att vi inte har egen bil denna gång så det gäller att vi kan låna bilen för att ta oss någonstans.

    Jag tycker mig ha läst någonstans att Hanna och familjen faktiskt bestämde sig för att flytta till Lund i sommar men jag vet inte säkert för jag har inte hört något från Hanna själv på länge.

    Nu har vi flyttat och det har varit vå kaotiska veckor eftersom att det visade sig att huset inte var städat. Så vi har städat, försökt packa upp och tvistat med säljarna under två veckor. Nu börjar det bli lite ordning så då ska vi ta tag i renoveringen. Wilhelm har börjat på sin nya förskola och det har gått otroligt bra, han trivs och förskolan är mysig med bra personal. Ett personalkooperativ är det.


    Världens vackraste syskon, Wilhelm 070225 och Alva 090720
  • gosfisen

    Lördag eller söndag på förmiddagen skulle passa oss perfekt...

  • Tiggr

    Vi ska troligvis på Liseberg på lördagen men söndag eftermiddag kan vi däremot ses.


    Världens vackraste syskon, Wilhelm 070225 och Alva 090720
  • snorkfröken76

    Vilken aktivitet det är här numera!!!

    Åh, så synd! Vi ska på barnens lillkusins 1 års-kalas på söndag, vi åker redan på lördag. Sååååå typiskt, hade vart så roligt att ses!

    Skriver mer lite senare, Lily vaknar...

  • Tiggr

    Söndag förmiddag skulle det naturligtvis stå

    Vi kan även andra dagar under veckan vad det ser ut men det är väl svårt för det arbetande folket kan jag tänka


    Världens vackraste syskon, Wilhelm 070225 och Alva 090720
  • gosfisen

    Jag skulle nog kunna någon dag i veckan, jobbar 50% nu. Axel är eg på dagis, men det går ju att ordna...

  • Tiggr

    Hej alla, jag funderade på en sak, tror ni att vi skulle lyckas öka aktiviteten i tråden om vi flyttar till Facebook. Tänkte att Facebook kanske används mer än Familjeliv och där går det ju att skapa slutna grupper. Fast man ser inte på samma vis som här om något nytt inlägg gjorts förstås. Vad tycker ni? Jag är inne på båda varje dag så för mig spelar det ingen roll.


    Världens vackraste syskon, Wilhelm 070225 och Alva 090720
  • gosfisen

    Vi kan väl testa... Den här tråden finns ju kvar ett tag till om det skulle vara så.

  • Tiggr

    Jag gissar att det inte blir något imorgon i alla fall? Är det någon dag i veckan som funkar för att vi skulle få till att ses en stund? Vi är inte planerat vår vecka riktigt än så det finns lite luckor men vi ska försöka planera in våra aktiviteter så ska vi försöka bestämma något är det bra om vi gär det så snart som möjligt.


    Världens vackraste syskon, Wilhelm 070225 och Alva 090720
  • gosfisen

    Hade ju varit roligt om alla kunde vara med... eller så många som möjligt
    Vi kan imorgon måndag eftermiddag/kväll och onsdag, såvida jag inte ligger inne på förlossningen... knappt tre veckor kvar till BF och magen känns sprickfärdig så man vet aldrig när det blir.

  • Tiggr

    Onsdag är jag nog uppbokad, i alla fall mitt på dagen, eftermiddagen vet jag inte riktigt hur den ser ut.

    Tänk att det är BF för dig så snart. Hur känns det? Jag tycker att alla andras graviditeter har gått så fort medan min varade så länge, åtminstone kändes det så på slutet. Evighetslångt, men det är väl så det brukar vara. Efteråt har tiden däremot gått otroligt fort. Alva är redan två månader idag. Kom Axel när han skulle eller tidigare/senare?


    Världens vackraste syskon, Wilhelm 070225 och Alva 090720
  • gosfisen

    Axel är född 5 dgr före BF. Känns som det har gått och både fort och långsamt, har framför allt inte hunnit tänka så mycket på graviditeten denna gången... förutom foglossningarna som gör sig ständigt påmind.
    M är bortrest till imorgon, så jag hoppas verkligen inte det sätter igång de närmsta dagarna. Jobbar min sista vecka nu oxå, men bara halvtid (knappt), sedan är det fritt fram

Svar på tråden Love, Wilhelm, Axel, Moa och Siris tråd