• ker70

    Etiopien

    Jag har stått i kö hos AC sedan sep 06.Först som singeladoptant och sedan tillsammans med min man. I februari får vi vårt medgivande och det verkar vara så att vi tillhör den grupp som får skicka sina papper till Etiopien i nästa omgång. Det verkar vara så att den processen börjar nu i mars. Är det någon som är i samma läge? Vad tror ni detta innebär i tid?
    Det handlar ju mycket om spekulationer men det är ju svårt att låta bli att fundera:)

  • Svar på tråden Etiopien
  • Cerdrica

    Ville bara säga grattis, wow, i Etiopien kan det väl gå snabbt också så nu kanske blir föräldrar redan i år!!!


    Den som lever får se
  • mimpen

    Gratulerar också! Vi har två barn från Etiopien och våra väntetider har varit nästan löjligt korta. Men det var ett par år sen då förstås :)

    Nu är det väl ändå uppemot ett års väntetid med papper i Etiopien, eller??

    Vårt andra barn hade ett sn så henne fick vi innan vi ens skickat papper. DET gick fort det :)

  • ker70

    Jag vet inte riktigt vad Ac menar med att iordningställa papper i mars om det är början på processen att samla papper här hemma eller om det handlar om att skicka papper till Etiopien. Ja, i den här världen vågar man knappt hoppas på något...men som sagt det är svårt att inte låta tankarna vandra... så tack för ditt grattis{#lang_emotions_embarassed}!

  • ker70

    Mimpen!

    Ja, det står 5 - 15 månaders väntan på ACs hemsida! Får man fråga när ni hämtade era barn?

  • Emeli
    ker70 skrev 2010-01-27 12:24:43 följande:
    Jag vet inte riktigt vad Ac menar med att iordningställa papper i mars om det är början på processen att samla papper här hemma eller om det handlar om att skicka papper till Etiopien. Ja, i den här världen vågar man knappt hoppas på något...men som sagt det är svårt att inte låta tankarna vandra... så tack för ditt grattis!
    Först och främst vill jag också säga grattis. Nu börjar det på allvar eftersom ni ska få börja ställa samman er ansökan till Etiopien. Ni kommer att få detaljerade intruktioner från AC vad ni ska göra, vilka handlingar som ni ska samla ihop. När ni är klara med dessa ska ni skicka in allt till AC (skicka det som REK!) som då med det snaraste skickar ner dem till Etiopien. {#lang_emotions_smile} Sedan är det "bara" att vänta på magiska telefonsamtalet!!!! {#lang_emotions_baby}
  • ker70

    Tack för svar Indras dotter!
    Ac är ju restriktiva med att tala om vad som ska göras innan de sett medgivandet (vilket jag kan förstå) men vi vill ju ändå börja förbereda litegrann.. Jag ha ju utredning, referensbrev, läkarintyg (från i nov då utredningen började), vigselbevis och kursintyg. Ska vi påbörja översättandet redan nu? Sen vet jag att personligt brev ska skrivas (några tips?) och att vissa bankpapper ska med - något annat?
    Oj , va spännande....

  • mimpen
    ker70 skrev 2010-01-27 12:26:34 följande:
    Mimpen! Ja, det står 5 - 15 månaders väntan på ACs hemsida! Får man fråga när ni hämtade era barn?
    Första tjejen kom vi hem med i november 2005 (skickade papper i maj och fick barnbesked i slutet av augusti).

    Andra tösen kom vi hem med i juni 2008 (skickade papper och fick besked om henne i mars).
  • ker70

    Usch. Det som kändes som en positiv start på året har idag blivit frustration o sorg. Vi skulle påbörja papperssamlandet till Etiopien och få skicka papper till landet i mars - men nu verkar situationen där förändras och det finns inga barn på barnhemmen för adoption. Efter all väntan och alla smällar man fått vdg att försöka få barn så känns ju detta oerhört tråkigt. Vill bara gå o gömma mig.

  • Ethi

    Tänker du på nyhetsuppdateringen (som jag inte tolkar så) eller på något annat?

  • ker70

    Ethi,
    någon nyhetsuppdatering har jag inte sett? Vad står det där tro? Nä, jag har fåt svar på ett mail från AC där beskedet var att det inte finns några yngre barn för adoption. Jag hann bli så glad för när jag hade kontakt med AC för någon vecka sen fanns det förhoppning att vi kunde bli föräldrar i år.

  • skogstjejen19

    Tyvärr är det ingen tröst, men såhär har det varit för oss det senaste året,
    vi har fått höra från AC att vi kommer få starta innan sommaren, detta är 2009,
    sen blev stoppet och vi får höra att till hösten så får vi starta, sen blir det i slutet av året och efter det i början av året och nu har vi fått veta att det kan dröja till efter sommaren.
    Så jag ser inte så posetivt alls på utvecklingen som är i Etiopien nu.
    vi har kötid sen början på 07.

    Hoppas att ni får starta upp snart, för får ni starta upp snart så kommer vi inte så långt efter.

    Kram


     

  • Tulipanen

    Hej

    Efter allt, som har hänt,   nu när vi äntligen är på gång igen och bestämt oss för Etiopien har satt upp oss för kö där. Vi har vårt medlemsnr kvar från 2006, Nu  har fått besked att det går lite sakta. Så då får man kanske byta igen efter vad jag läst här. Hoppas inte det.

  • ker70

    Hej!
    Ja,det är inga roliga besked- vi funderar väl också lite kring andra länder...men det känns märkligt när man liksom vant sig vid tanken om Etiopien. Vi får väl ha is i magen ett tag till. Våran längtan - har AC sagt uppstart till er efter sommaren?
    Träffade just mina kamrater som kom hem med sin flicka från Etiopien i november - härligt att se o veta att det faktiskt KAN gå......
    Kram

  • MamaLily
    ker70 skrev 2010-02-06 09:32:39 följande:
    Hej! Ja,det är inga roliga besked- vi funderar väl också lite kring andra länder...men det känns märkligt när man liksom vant sig vid tanken om Etiopien. Vi får väl ha is i magen ett tag till. Våran längtan - har AC sagt uppstart till er efter sommaren? Träffade just mina kamrater som kom hem med sin flicka från Etiopien i november - härligt att se o veta att det faktiskt KAN gå...... Kram
    Ni kan inte tänka er ett lite äldre barn? Vi var i kontakt med Bodil i höstas för att kolla upp Etiopien som alternativ om det inte skulle gå med Indien, och då lät det väldigt positivt. Så en liten tröst var om det inte skulle blir vårt förstahandsval så skulle det i alla fall gå mkt snabbare i Etiopien. Jag har ingen aning om vilka tider det skulle kunna handla om men det lät som bra! Annars om det är viktigt med ett litet barn så sitter ni ju på en mkt bra kötid och då finns det kanske andra länder som passar bättre. Lycka till!
  • Maja T

    Hej

    Kan nån berätta vad som står i infon? Kan inte läsa det eftersom vi inte är medlemmar i AC.

  • skogstjejen19
    ker70 skrev 2010-02-06 09:32:39 följande:
    Hej!Ja,det är inga roliga besked- vi funderar väl också lite kring andra länder...men det känns märkligt när man liksom vant sig vid tanken om Etiopien. Vi får väl ha is i magen ett tag till. Våran längtan - har AC sagt uppstart till er efter sommaren?Träffade just mina kamrater som kom hem med sin flicka från Etiopien i november - härligt att se o veta att det faktiskt KAN gå......Kram
    Bodils exakta ord var det kan dröja till efter sommaren.
    Kan är ju ett spännande ord det med, kanske eller kanske inte

    Vi har också varit helt inställda på Etiopien, då vi var osäkra på om vi passade in på något annat land, nu har en ny väg kanske öppnat sig för oss, vi får se.
    Det känns jätte jobbigt att släppa Etiopien, vi kommer stå kvar ett tag till i Etiopien kön innan vi kommer bestämma oss, men som det ser ut nu kommer det gå väldigt långsamt ett tag till iallafall.
    Vi har haft is i magen i över 1 år nu, på 1 år har vi bara klättrat 10 platser, fast ska man vara noga med räkningen har vi bara klättrat 8 platser, då vi har backat 2 platser senaste uppdateringarna.
    Om det fortsätter så kommer vi ej få skicka inom dom närmaste 2 åren.

    Om man önskar ett äldre barn kan det gå väldigt fort i Etiopien.
  • ker70

    Ja, vi tänker lite kring andra länder också men vi har kort äktenskapstid vilket sätter stopp på många ställen!

    Det som hänt i Etiopien är att tillvägagångssättet att ta hand om hittebarn har omorganiserats vilket gör att det blir stopp i systemet i Etiopien. Det är ett nytt system som infördes i höstas och och försenar tiden mellan polis och barnhem.

Svar på tråden Etiopien