• Frallan

    Vi "nybörjare" på CvL

    Jag vet att det finns en liknande tråd men tänkte att denna kunde vara för oss "nybörjare".
    Jag startar alltså denna tråd för oss som inte kommit så långt i vår utredning på CvL eller som nyligen blivit klara med utredning för att påbörja någon typ av behandling.
    Här kan vi följa varandra på denna tuffa resa och ge varandra stöd och tröst.

    Hoppas att någon hoppar in och skriver här, jag tycker att det hade varit kul att få kontakt med några i samma situation. Och självklart är ni som kommit längre på er resa också välkomna.
    När inga andra förstår är det skönt att kunna prata med någon som faktiskt gör det.
    (visste inte vart jag skulle lägga tråden eftersom det förmodligen kommer bli väldigt blandat prat. Den får ligga här så länge)

    Hoppas vi hörs snart!

  • Svar på tråden Vi "nybörjare" på CvL
  • Mamma till Cleo och Abbe

    Halloj i stugan!

    Härligt att ni bestämt barnrumstema:) Dottern har ett ganska modernt rum så nästa bebis funderar på att göra ett litet mer romantiskt rum till. Dock så flyttade inte Cleo till sitt eget rum förrän hon var ett år så vi har lite tid på oss. Vi har däremot börjat fundera på hur vi ska möblera i vårt rum för att få bäst plats med bebis och Cleo i samma säng. Vi ska få låna en babybay som man kan ha i anslutning till vår säng och sen får Cleo sova där hon behagar. Hon sover i egen säng men ibland vill hon gärna komma över till oss och eftersom vi båda är av den åsikten att det bästa sättet att vakna på är med en knubbig barnarm omkring sig så hoppas vi att hon fortsätter vilja komma till oss ibland på nätterna läääääänge:)

    Cleo har aldrig gillat täcke, sparkar fortfarande av sig täcket trots att jag tycker det är superkallt på nätterna ibland, hon är varm som sin far. Vi har dock alltid haft ett tunt täcke och en liten kudde till henne. Så visst kan ni ha det. Sovpåse visste jag inte ens fanns och det verkar fullkomligt onödigt. Det enda jag kan tycka är bra att ha när bebisen kommer är lite kläder (med betoning på lite eftersom man dels inte vet exakt hur stor bebben är så det är bättre att köpa vartefter och dels eftersom man får så mycket), en vagn om man tänkt sig det, blöjor, spjälsäng/vagga och någonstans man vill byta blöjor (skötbord, filt, madrass, dyna eller vad som passar). Resten är inte nödvändigt utan mer sånt man "vill ha" om du förstår vad jag menar. En vinteråkpåse skulle jag ha också ha (och absolut en emmaljunga!!!) och en liten fleeceoverall till en början, tänk på att det inte får bli för varmt i vagnen och en overall till en liten bebis behövs oftast inte förrän de vill vara mer "uppe". Bättre med lager på lager i så fall och kunna ta bort filtar t.ex. om det blir för varmt.

    Oj, nu blev det långt men det jag vill säga egentligen är att du inte behöver känna massa måsten över saker att köpa och att du inte ska låta dig luras av försäljare. Men du verkar ha huvudet på skaft så det är nog ingen fara;) Fråga på, jag hjälper gärna till!

    Kram på dig 


    Cleo, min prinsessa, född 080604. Lillpricken BF 101220.
  • CellenEllen

    Halloj Tjejer!
    Bruka titta in här då och då och läsa hur det går för er. Tänk vad tiden går snabbt. Redan v 17 och 24!! VAd här ligt att allt går bra och det låter så mysigt att få gå o titta på barnvagn.


    Jag har tagit sprutor nu i 5 dagar och ska i väg på ultraljud i morogn för att se om äggblåsorna har växt. Hoppas hoppas hoppas att jag får plocka ut ägg v 36..


    kram till er båda

  • Mamma till Cleo och Abbe
    CellenEllen skrev 2010-09-01 00:39:06 följande:

    Halloj Tjejer!
    Bruka titta in här då och då och läsa hur det går för er. Tänk vad tiden går snabbt. Redan v 17 och 24!! VAd här ligt att allt går bra och det låter så mysigt att få gå o titta på barnvagn.


    Jag har tagit sprutor nu i 5 dagar och ska i väg på ultraljud i morogn för att se om äggblåsorna har växt. Hoppas hoppas hoppas att jag får plocka ut ägg v 36..


    kram till er båda


    Du anar inte hur hårt tummen hålls hos mig! Kram på dig
    Cleo, min prinsessa, född 080604. Lillpricken BF 101220.
  • Tialisa

    CellenEllen: Jag håller mina tummar hårt för dig också! Hoppas, hoppas


    Nu har jag en liten skrutt i magen.
  • Tialisa

    Hej Jessica!

    Hoppas att allt är bra med dig? Denna vecka har vi varit hos BM igen och mina blodvärden var jättefina så det känns skönt. Ett kvitto på att jag verkligen anstränger mig att tänka på vad jag äter och så.

    Igår var vi på det nya UL och vi fick det glädjande beskedet att bebisen inte har LKG. Vi fick också lite nya bilder på skruttis. På en av bilderna lyckades bebisen sära på benen och det har varit svårt att inte låta bli att titta på den jag tycker mig ana att det ser ut som en liten pojke men som lekman har jag ju ingen aning om hur det bör se ut, det kan ju lika gärna vara en liten tjej. Oavsett så spelar det ingen roll, vi är bara så glada att allt såg ut som det ska göra.

    Hur är livet med magen och Cleo?

    Kram kram


    Nu har jag en liten skrutt i magen.
  • Mamma till Cleo och Abbe

    CellenEllen: Hur har det gått, är ju supernyfiken på hur äp gick???

    Tialisa: Härligt att allt såg bra ut:) Jag kan verkligen inte tyda ul-bilder så jag är fel person att säga något;) Med Cleo visste vi hela tiden att det var en tjej men till och med på 3D-ul i vecka 26 tyckte jag att det såg ut som en snopp. Jag hade ju tokfel men tyckte verkligen det såg ut som det. Den här gången såg jag ingenting men däremot sa ju barnmorskan att "navelsträngen ligger mellan benen och förvillar" när hon försökte se könet så jag antar att det är en pojke (min känsla är ju pojke också) men säker är man ju först när bebben är ute...

    Jag mår bra! Krämporna fortsätter och läkaren ville sjukskriva mig ännu mer. Jag har det dock så stressigt på jobbet så mindre än 60% kan jag inte jobba. Jag blir nog bara mer stressad då . Efter den här veckan är det ju bara 6 veckor kvar innan jag får hel havandskapspenning och får gå hem helt så jag får helt enkelt stå ut!!! Har dock fått mer sammandragningar, vilket är helt normalt för andra barnet, men det kom lite blod i tisdags också. Inte färskt rent blod men väl lite blod. Jag ringde förlossningen som bara sa att det troligtvis berodde på att livmodertappen blödit lite efter samlag (sorry för detaljer) eftersom den är så känslig och så länge jag inte har ont är det ingen fara. När jag berättade det för min läkare blev hon lite upprörd på svaret och sa att nästa gång ska jag åka in, hon tyckte de givit mig fel svar för det kan man aldrig veta och blödning så sent som v. 27 ska alltid kollas upp. Läskigt men nu har jag känt lillen knöla runt i magen så allt gick bra den här gången. 

    Cleo mår bra och pratar om "sin" bebis ofta. Hon pussar på magen och pratar säger att det är en lillebror där inne. Jag kan dock fortfarande inte förstå hur jag ska kunna älska ett till barn lika mycket som jag älskar henne, men jag vet att det går. Men rent känslomässigt kan man nog inte ta in det förrän andra barnet är ute...

    Nu ska jag iväg och jobba några timmar. Hoppas ni har det bra:)

    Kram så länge 


    Cleo, min prinsessa, född 080604. Lillpricken BF 101220.
  • Mamma till Cleo och Abbe
    CellenEllen skrev 2010-09-24 22:51:23 följande:
    Allt är klart nu och jag har idag testat neg.. så jag e lite nere.. :(
    ta hand om er tills vi hörs igen kram
    Kram
    Cleo, min prinsessa, född 080604. Lillpricken BF 101220.
  • Tialisa

    Hej Jessica!

    Hoppas att allt är bra med dig och bebisen. Vad skönt att du har nedräkning till du får gå på havadeskapspenning och att det inte är så långt kvar. Vad läskigt med en blödning men vilken tur att det inte var något farligt Glad.

    Jag har sedan en vecka tillbaka börjat känna bebisen röra sig ordentligt. Det känns så häftigt även om vissa kraftiga rörelser kan göra att jag känner mig lite illamående, men jag antar att det är när den kommer åt magsäcken.

    Något som jag börjat tänka på mycket, även om det fortfarande är lång tid kvar är förlossningen. Jag känner mig jätteorolig för smärtan. Mycket har nog med att jag inte vet hur det kommer och kännas och jag är frustrerad att ingen i min omgivning tar mig på allvar. Jag försökte prata med min BM sist men hon bara hänvisade mig till föräldrautbildningen och sa att jag skulle få svar där. Men det är inte det som det handlar om. Jag blir så arg {#emotions_dlg.djavulsk}. Jag har dock köpt boken "Att föda utan rädsla" och jag hoppas att den ska hjälpa mig minska min oro. Hur upplevde du smärtan under Cleos förlossning, var den hanterbar? Födde du på KS då? Hur tyckte du att personalen var där?

    CellenEllen: Skickar en stor styrkekram till dig.

    Kram


    Nu har jag en liten skrutt i magen.
  • Mamma till Cleo och Abbe

    Hallå i höstrusket (fast vilken vacker höst det varit hittills....)

    Jag mår bra förutom att min foglossning blivit riktigt illa vissa dagar. Idag är jag hemma och ska till läkaren för under två dagar nu har jag knappt kunna gå på kvällen, det känns som benen ska ge vika och jag ska ramla av smärtan hela tiden. Får se vad läkaren säger. Jag känner mig urlöjlig för ibland gör det ju knappt ont alls men min make tycker jag är dum som känner så eftersom jag märker att det blir så mycket värre när jag "är igång" och jobbar och så vidare. Jag vet att ingen kommer att tacka mig om jag pressar mig så till den milda grad att jag inte kan gå men ändå har jag så dåligt samvete för jobbet, att man lämnar någon i sticket osv... Knäppt, man måste vara hälsosamt egoistisk jag vet!

    Det där med förlossningen är jag heeeelt fel person att svara på eftersom Cleo kom med planerat kejsarsnitt och nästa även snittas. Den 13e december kommer jag att ligga på SÖS (hade så bra upplevelse sist så det blir SÖS igen) för att få vår bebis "levererad" (JIPPIE!!!). Jag kan i och för sig inte säga att jag var så rädd för smärtan utan min rädsla sitter i att det ska hända barnet något under en vaginal förlossning och komplikationer efteråt men att känna rädsla och oro inför förlossningen känner jag igen så jag förstår dig till 100%. Jag gick och pratade med oerhört duktiga barnmorskor på en typ "aurora-klinik" på SÖS när jag väntade Cleo, det hjälpte dock inte så hon förlöste med planerat snitt och min "förlossning" var den dröm. Men jag blir så arg när jag hör att du inte blir tagen på allvar. Jag hade en vän som var så rädd så rädd för smärtan, hon fick gå på en auroraklinik och prata med en fantastisk barnmorska, träffa förlossningspersonal och besöka förlossningen. Hon kände sig lugnare och när hon väl födde sa hon efteråt att det kändes som om hon hade fuskat sig igenom förlossningen för den var så underbar. Så för henne hjälpte det verkligen att få prata med någon "som kan förlossningsrädsla" om du förstår vad jag menar. STÅ PÅ DIG, och kräv att få prata med någon...  Det ska vara en fin upplevelse att föda barn och ALLA ska få göra på sitt sätt för att få den här fina upplevelsen, för oss har snittet varit den bästa förlossning vi kan tänka oss medan andra vill föda helt utan smärtlindring och andra vill ha alla droger man kan få. Hoppas du får hjälp och att din barnmorska tar sig i kragen!

    Va kul med rörelser i magen. Här lever det om mer än nånsin och jag tror den här bebben är större än Cleo för med henne kände jag aldrig såna här rörelser. Med Cleo hade jag så mycket fostervatten som antagligen dämpade rörelserna och som gjorde att magen blev så stor men nu är magen lika stor (enligt SF-måttet) men jag ser bebisen tydligare så det är nog en bjässe där inne. Har du börjat mäta magen än? Hoppas du mår bra i övrigt och att skolan går bra:)
    KRAM  


    Cleo, min prinsessa, född 080604. Lillpricken levereras 101213
  • Tialisa

    Hej!

    Nej nu förstår jag att du inte var rätt person eftersom kejsarsnitt är helt annorlunda. Jag har bestämt mig för att läsa boken jag köpt och om det inte hjälper så ska jag prata med barnmorskan igen. Jag har funderat på att be om att få blir remiterad till en Aurora barnmorska för och prata om mina känslor men jag väntar lite än. Jag och Calle har bestämt oss för att göra ett besök på förlossningen i december för KS har tider då man får komma dit och titta.

    Hoppas att det gick bra för dig hos läkaren igår och att du blivit sjukskriven 100% så du får vila och slippa ha så ont. Jag tycker inte att du ska känna dig löjlig det är hos dig som känslan sitter så jag hoppas att du verkligen får som du vill.

    Skolan går bra, vi har haft en intensiv kurs och det är därför jag inte hunnit höra av mig lika mycket som förut men nu hoppas jag att det ska vända lite när vi går in i nästa delkurs. BM har inte börjat mäta magen än utan vi ska till henne den 18/10 och det blir då första mättillfället och så ska vi få lyssna på hjärtljuden.

    Kram


    Nu har jag en liten skrutt i magen.
  • Tialisa

    Hej Jessica!

    Såg ditt inlägg i min gästbok, men svarar här. Med mig är allting bra. I måndags var vi hos BM på besök och tog alla tester både blodvärdet, blodtryck och blodsockret såg jättefint ut. Sedan fick vi även lyssna på bebisens hjärtslag, det var häftigt! BM tyckte att det lät bra och så mätte hon min mage, 24 cm precis enligt kurvan.

    I onsdags fyllde jag 30 så igår var det stor fest här hemma och nu har jag blivit ordentligt firad. Parallellt med detta så har jag även arbetat med en omtenta och ett större grupparbete i skolan, så det har minst sagt varit fullt upp, därför har jag inte hunnit vara så aktiv i vår tråd.

    Hur är allt med dig? Arbetar du fortfarande eller går du nu på havandeskapspenning?

    Kram kram


    Nu har jag en liten skrutt i magen.
  • Mamma till Cleo och Abbe

    Grattis i efterskott Tialisa:) Härligt att du mår bra! Hur blev du firad?

    Jag mår också bra förutom att jag har ONT, hade aldrig så ont med Cleo så jag är fortfarande lite chockad. Jag blev sjukskriven 1a oktober så snart har jag varit hemma en månad, och har en och en halv månad drygt kvar. Tiden har gått så fort att jag knappt fattar var den tagit vägen. Magen växer och nu är jag riktigt stor om maggen:) Ligger lite över kurvan precis som med Cleo men jag tror den här bebben är större för jag känner henne/honom mer än jag någonsin kände Cleo. Vikten håller sig ganska bra, har gått upp 9 kilo i vecka 33 (imorgon) och det känns okej så det är mest magen som växer.

    Visst är det spännande med allt som händer, jag tycker fortfarande att det är helt magiskt att lyssna på hjärtljuden varje gång. Vår bebis har legat allt från 140 till 160 och det är häftigt att höra skillnaden när h*n är vaken eller sover. Känner du mycket av bebisen? Visst var det så att ni inte heller vet vad det är för kön? 

    Kram Kram
     


    Cleo, min prinsessa, född 080604. Lillpricken levereras 101213
  • Tialisa

    Hej!

    Tack så mycket! Själva födelsedagen var så stressig, var i skolan hela dagen och var inte hemma förrän efter 18 men vi åt god middag på kvällen och så fick jag blommor av Calle. I lördags hade jag en större fest för familjen och närmaste vännerna. Det var jättetrevligt.

    Vad jobbigt att du har så ont men samtidigt skönt att du får vara hemma och vila. Själv så har jag de senaste dagarna haft fruktansvärd magknip som inte vill ge med sig. Jag tror inte att det är något farligt utan det är bara obehagligt och gör ont. Jag har inte heller gått upp så mycket vikt i kroppen utan det är mer över magen som allt ligger, och det är ju bra!

    Ja det är jättespännande med magen. Vi vet inte om könet men det är roligt att spekulera.
    Jag känner bebisen varje dag, vissa dagar är den jätteaktiv och vissa mer lugn. När vi var och lyssnade på hjärtat förra veckan så låg det på 150 slag/min. Jag frågade BM om det var så att man kunde avgöra könet pga det men hon sa att det inte gick att bedömma. Kommer du ihåg vad hjärtslagen låg på när du väntade Cleo?

    Vi beställde ju vår barnvagn i september och leveranstiden skulle vara 3 måndader men så ringde dem i förra veckan och sa att den var färdig för att hämtas så det ska vi göra till helgen. Jag är spänd på hur den ser ut på riktigt. Sedan har vi också anmält oss till profylaxkurs så den börjar om två veckor BM tyckte det kunde vara bra så vi har tid på oss att öva på de olika teknikerna innan det är dax för förlossningen. Så det händer mycket!

    Kram kram


    Nu har jag en liten skrutt i magen.
  • Mamma till Cleo och Abbe

    Oj, va spännande med barnvagnen. Du får ta en bild och dela med dig;) Vilken var det ni valde? Jag håller på att "pimpa" vår syskonvagn för tillfället och införskaffar lite saker till bebiisen. Cleo kom ju i juni så hennes vintersaker är lite stora tror jag. Nu behövs ju inte så mycket ytterkläder men jag ska nog ta in alla hennes babykläder och tvätta upp och läggar in i bebisens byrå snart så jag ser vad h*n har och inte... Det mesta går att återanvända eftersom de mesta kläderna man har i början är neutrala (bodys, byxor typ) men jag minns att vi slängde en del också efter alla tvättar och spyor, amningsfläckar osv...

    Cleos hjärljud låg på mellan 135 och 160 precis som den här krabaten. Med andra ord väldigt lågt och väldigt högt. Enligt min barnmorska beror de på om bebben är vaken eller sover när man lyssnar, inte på könet. Och som sagt, Cleo hade ju både "pojkslag" och "flickslag;) 
     
    Jag har det jättebra här hemma, så skönt att slippa plåga sig på jobbet. Jag som trodde att dagarna skulle sega fram undrar var tiden tar vägen, bara en och en halv månad kvar drygt. SHIT!!! Hoppas du får det lite lugnare också. Magknip kan ju vara ett resultat av att man får förvärkar som är heeeelt ofarliga men kan ju kännas lite obehagliga. Magen ska ju tränas den också för att kunna föda fram det lilla miraklet;)

    Jag har börjat svälla lite sista dagarna, jag märker att det börjar samlas mer vatten för ringarna sitter lite tight... Dessutom rör jag ju inte så mycket på mig så vattnet sätter sig direkt så att säga. Ja ja, tur att jag (förhoppningsvis) kommer kunna röra på mig snart igen, SOM jag längtar efter en redig promenad:)

    Ha det gott så länge. Kram Kram 


    Cleo, min prinsessa, född 080604. Lillpricken levereras 101213
  • Tialisa

    Hej Jessica!

    Nu var det länge sedan jag hörde av mig. Det har varit så mycket i skolan och så har jag varit jättetrött så därför har det gått lång tid. Jag har tänkt på dig mycket och hoppas att du har det bra? Nu är det inte långt kvar för din del! Spännande!

    För vår del har det hänt mycket vi har varit på flera besök hos BM och skruttis i magen mår bra. I onsdags var vi på förlossningsinformation på KS, det var jättebra och nu känner jag mig lite lugnare inför förlossningen. Igår var det föräldrautbildning på MVC och på tisdag ska vi på första tillfället på profylaxkursen.

    Vet att du hade önskningar om att få se barnvagnen men tyvärr är bilden alldeles för stor och den går inte och ladda upp här på FL, vi valde dock en Emmaljunga Edge Duo Combi. Men om du vill och har facebook får du gärna bli min vän där för jag har bilder både på barnvagnen och magen, Åsa Hellman är mitt namn där.

    Hur mår du annars? Börjar det vara tungt? Hoppas att du foglossning är bättre?

    Kram kram


    Nu har jag en liten skrutt i magen.
  • Mamma till Cleo och Abbe

    Nu har jag lagt till dig på Facebook, Jessica fjäll. Hoppas det blev rätt Åsa Hellman;)

  • Tialisa

    Ja det blev rätt, jag har godkännt dig! Glad


    Nu har jag en liten skrutt i magen.
Svar på tråden Vi "nybörjare" på CvL