• annama

    Den här boken är så fruktansvärt dålig att jag blir förbannad!?!

    Har precis läst ut Denise Rudbergs bok Väninnan. Älskar chic lit och gillar Denises mysiga blogg, så trodde jag skulle få en en avkopplande och underhållande lässtund.
    Men vad #%&!* hände på förlaget när de bestämde sig för att ge ut detta missfoster till bok???
    Ska inte fördjupa mig i intrigen som jag tycker är en parodi på chic lit (OBS! Spoiler! olycklig tjock tjej Kristina med mycket pengar på banken skiljer sig från sin man, går ner i vikt av bara farten, blir snygg och smal, hittar attraktiv lägenhet  och träffar mannen i sitt liv som också han är snygg och rik. Ka-bing, happy end) - men OK, ser man det som en modern saga så kan jag svälja det.
    Men språket!!! Först skäms jag, sedan blir jag irriterad och till sist rent ut sagt förbannad.
    Korta meningar som radas på varandra, märkliga stavfel (genomgående stavas mamma och pappa med stor bokstav, Mamma och Pappa), konstiga uttryck i helt fel sammanhang (i en sexscen kan beskrivs hjältinnans bröst som "mjölkstinna och runda" och nej, hon ammade inte).
    Fixering vid ytterst konstiga detaljer "För säkerhets skull tapetserade hon sitsen med ett lager papper innan hon satte sig ner. Eftersom det var så mycket papper i toaletten lät det ingenting när hon kissade".

    Stycket "Helena hade ljusblåa, asexuella Pradakläder som var skurna långt upp i halsen. Hon vara raka motsatsen till Eva och Kristina som istället såg ut som ett par tjejer som bejakade sin sexualitet. Och det utan att verka billiga" fick mig skämmas så jag rös.
    Liksom "bakom disken stod en fet, otrevlig servitris i fyrtioårsåldern". Varför viktigt att skriva fet?

    Kan hålla på länge till.... Väldigt glad att jag bara betalade 10 kronor på Myrorna före denna smörja.

  • Svar på tråden Den här boken är så fruktansvärt dålig att jag blir förbannad!?!
  • Fru U

    hihi (förlåt, kunde inte låta bli)

    Det ställs inte samma krav på skriftspråket idag. Uppenbarligen av naturliga skäl för böckerna med sådant språk säljer och de säljer bra.

    Själv retar jag mig halvt förbannad på Erhardts bok Lättkränkta eller vad den nu heter. Slutsatsdragningar av lösa fakta tagna ur sitt sammanhang, påståenden baserade på fakta han anser finns men som inte finns då tankegången för att komma fram till att det är fakta är, i bästa fall, haltande.


    Svaren bor i hjärtat
  • Kliff

    ...att du ens orkade bemöda dig med att läsa ut boken är en bedrift!

  • Stårschan

    Som sagt, respekt för att du orkade dig igenom en hel bok av sådant trams med livet och förståndet i behåll!


    I think we've finally reached the point in our society where 'celebrity' just means 'mammal'.
  • Bradbury

    Men fy så hemskt det låter! 


    Visst är det vansinnigt irriterande med böcker med gräsligt språk! Och historier som är banala och dåligt berättade... 
    Jag gillar också chic-lit, även deckare och ungdomsböcker, men det finns tyvärr många i fullständigt ordhandikappade författare som åker snålskjuts på dessa genres popularitet = hejdlösa mängder skit produceras. 
    Själv kan jag inte med Denise Ruberg alls. Läste någon av hennes böcker med kväljningar (Och man kan ju inte sluta läsa heller det är som en trafikolycka ).
    Klarar heller inte av Camilla Läckberg och Liza Marklund.
    Och Twilight-böckerna var en enda lång plåga.... {#lang_emotions_throwup}
  • Tilma

    Språket är inget att hurra för i någon utav Denises böcker, tycker jag. Men det finns inte samma krav längre. Vem som helst kan bli författare, vad det verkar. Nu vill jag dock inte kasta allt för mycket skit på Denise då jag faktiskt gillar alla hennes böcker (ink Väninnan). Däremot är det inget man skaffar högre IQ på. Lättläst underhållning på en solstol i ett varmt land känns mer som platsen och tillfället för hennes böcker

    Vill ni läsa böcker med bra språk så kan jag tipsa om Karin Gerdardsens böcker. En serie om tre där den tredje nyligen kommit ut i handeln. Bra språk och spännande läsning. Inget chic-lit, men det gör kanske inget? Du tycks vara trött på den biten.


    Live to win.
  • Tilma
    Tilma skrev 2010-04-28 21:04:40 följande:
    Språket är inget att hurra för i någon utav Denises böcker, tycker jag. Men det finns inte samma krav längre. Vem som helst kan bli författare, vad det verkar. Nu vill jag dock inte kasta allt för mycket skit på Denise då jag faktiskt gillar alla hennes böcker (ink Väninnan). Däremot är det inget man skaffar högre IQ på. Lättläst underhållning på en solstol i ett varmt land känns mer som platsen och tillfället för hennes böcker Vill ni läsa böcker med bra språk så kan jag tipsa om Karin Gerdardsens böcker. En serie om tre där den tredje nyligen kommit ut i handeln. Bra språk och spännande läsning. Inget chic-lit, men det gör kanske inget? Du tycks vara trött på den biten.
    Bra att jag stavar fel Karin Gerhardsen heter hon!
    Live to win.
  • mrs holiday

    Ha, ha, jag gillar också att läsa chic lit, men faktiskt känner jag som du när det gäller Denise Rudberg! Jag har provat läsa en av hennes böcker, och aldrig mer!... Bara för att man gillar chic lit innebär inte det att man inte ställer några krav på en god historia och ett bra språk...

    (Jag läser mycket andra böcker också, som deckare, skräck, biografier eller historiska romaner, jag gillar att variera min läsning.)

  • Bradbury
    Fru U skrev 2010-04-28 21:04:31 följande:
    twilight-böckerna är
    Eller hur! 
     Jag trodde knappt mina ögon! 
  • Februarii

    "Eftersom det var så mycket papper i toaletten lät det ingenting när hon kissade". Haha, I love! *stryker Denise Rudberg från att läsa-listan*

  • annama
    Hannasan skrev 2010-04-28 21:01:36 följande:
     Själv kan jag inte med Denise Ruberg alls. Läste någon av hennes böcker med kväljningar (Och man kan ju inte sluta läsa heller det är som en trafikolycka ).

    Exakt som en trafikolycka eller som att lukta på en burk surströmming - man vill sluta utsätta sig för det hemska, men det går inte!
  • Fru U

    Jag tvärvägrar läsa vidare i en dålig bok. Slöseri med tid som istället går att lägga på bra böcker!.

    Klarade inte av da vinci koden heller. Förstår inte oh:andet och ah:andet över den boken.


    Svaren bor i hjärtat
  • fruis

    Kan tipsa er om att se på SVT morgon just nu. Strax ska de intervjua Denise Rudberg om hennes karriärskift. Nu ska hon börja skriva deckare   Lycka till säger jag...

  • fruis

    Haha, nu är hon bitter för att hon inte släpps in i författarförbundet. De tyckte tydligen att det var undermålig litteratur

  • annama

    Det värsta är att att hon verkar vara en så trevlig och rak tjej och bloggen kan blixtra till och vara både vass och underhållande mellan varven. Så vad händer egentligen när författar-Denise plockar upp pennan?? Kanske vinner hon på att byta genre? *fåfänga förhoppningar*

  • JulleL

    Bara tre kan leka så.

    Finns ingen poäng i boken, osammanhängande, ointressant och fantasilös.

    Är Rudberg en framgångsrik författare!?

    /Otillfredsställd läsare

Svar på tråden Den här boken är så fruktansvärt dålig att jag blir förbannad!?!