gröna skrev 2016-12-13 22:01:19 följande:
är väldigt intresserad av de där enchiladas, och sötpotatis är ju jättegott, men har svårt att förstå vissa delar av den engelska beskrivningen? har läst om och om igen, ska man hälla sås i en form (? eller vad är "casserole dish"? ) och sedan lägga tortillabröden i såsen? får inte ihop det riktigt :( och på bilden ser det ju ut som en pizza?
Anonym (gott&grönt) skrev 2016-12-14 08:37:05 följande:
Casserole dish är en vanlig ugnsform ja
och det hon menar är att du sprider ut lite av tomatsåsen i botten på formen innan du lägger i tortillabröden. Jag kan skriva ner mitt recept som jag brukar göra (modifierat utifrån detta)!
ca. 2 stora sötpotatisar i bitar kokas tills lagom mjuka för att kunna mosa
Hacka lök, vitlök och paprika och fräs upp i en panna i olivolja, tillsätt sedan den avrunna potatisen och en förpackning svarta bönor och mosa ihop. Potatisen får gärna vara lite slarvigt mosad för lite mer "chunky" fyllning. Sedan brukar jag tillsätta en hackad färsk röd chili och hackad bladpersilja eller bladspenat och krydda med salt, peppar och lite chiliflakes om du vill ha kryddigt. Om jag vill lyxa till det och har det hemma tillsätter jag även soltorkade tomater och tar färdig grillad inlagd paprika på burk istället för färsk stekt.
Det här blir en ganska stabbig fyllning som jag fyller i 8 st. mjuka tortilla-bröd. Rulla ihop bröden som crepes och lägg dom med skarven neråt i formen, passar perfekt med den storlek bröd som säljs i 8-pack. Bottna formen med lite "enchilada-sås" (tomatsås).
Som enchilada-sås brukar jag ta en förpackning krossade tomater och färdig taco-salsasås och hotta upp det med chipotlechili-sås som finns på burk i taco-hyllan. När du fyllt formen med dina tortillarullar häller du resten av enchilada-såsen över alltihop och sprider ut den. Sedan brukar jag ta en burk oatly havre-fraiche och ringla över alltihop. Om du äter ost kan du istället använda riven ost förstås!
Ovanstående recept är oerhört populärt och går att variera i det oändliga utifrån vad som finns hemma, har även gjort med pumpa istället för sötpotatis och det blev också gott 
Ja, så ska ju formen såklart in i ugnen också ha ha! 175 grader tills den får en härlig färg och gosar ihop sig, typ 20-25 minuter brukar vara lagom. Servera med sallad och lite extra havre-fraiche eller vanlig creme fraiche för att milda det chili-heta