• oroligsåjagdör

    Tog grav.test idag, gravid i v4+4 och har druckit alkohol!!

    Hjälp, jag har just kommit hem från en veckas semester och druckit ett glas vin varje lunch och sen mkt vin på kvällarna ända tills igår. Och tog gravtest idag och det visar sig att jag är i v.4+4 eller 4+5. Jag har varit rejält glad några kvällar så jag anar att jag skadat fostret. Jag är livrädd och bokat in en abort. Jag sa till kliniken att jag inte vågar föda barnet pga detta och de sa bara ok och gav mig en tid. Jag tog ett test innan semestern som visade neg så jag trodde ju inte det blev något. Jag är livrädd och jättearg på mig själv och kommer aldrig mer dricka!!! 

  • Svar på tråden Tog grav.test idag, gravid i v4+4 och har druckit alkohol!!
  • oroligsåjagdör
    oroligsåjagdör skrev 2017-05-30 09:36:44 följande:

    Vi har 3 barn och minsta är 8 år, detta var inte planerat. Jag sitter i en jobbig arbetssituation där de varslar folk hej villt, passar inte att bli gravid nu. Sen har jag läst att alkohol visst påverkar fostret v 5, det finns underlag för det! Väldigt kritisk period! Och om jag tagit något glas vin hade jag inte oroat mig, men nu var det mkt mkt vin så att jag till och med var bakis för några dagar sedan! Jag kommer oroa mig hela graviditeten, bättre att börja om och göra rätt känner jag!


  • viseversa
    oroligsåjagdör skrev 2017-05-30 09:36:44 följande:

    Vi har 3 barn och minsta är 8 år, detta var inte planerat. Jag sitter i en jobbig arbetssituation där de varslar folk hej villt, passar inte att bli gravid nu. Sen har jag läst att alkohol visst påverkar fostret 5, det finns underlag för det! Väldigt kritisk period! Och om jag tagit något glas vin hade jag inte oroat mig, men nu var det mkt mkt vin så att jag till och med var bakis för några dagar sedan! Jag kommer oroa mig hela graviditeten, bättre att börja om och göra rätt känner jag!


    Okej så det är där skon klämmer. Varför startar du en tråd då undrar jag??
  • oroligsåjagdör

    Va? Näe skon klämmer på att detta gör mig superorolig ang alkoholen, men sen försöker jag väl intala mig själv att "det inte passar nu" för att det ska kännas lättare att ta beslut! Alltså jag blir galen på detta när folk vinklar allt i dessa forum, borde inte skrivit något om jobbet alls...

  • AndreaBD

    Det sägs att det inte skadar dem första veckorna. Vecka 4 låter väldigt tidigt.  Jag är väldigt säker på att det inte kan skada så tidigt, men du kan ju kolla om du hittar mer info om det på nätet.

    Senare, när man vet, ska man förstås absolut inte dricka alkohol.

    www.1177.se/Stockholm/Stall-en-anonym-fraga/Fragor/Vad-hander-om-man-druckit-alkohol-innan-man-visste-att-man-var-gravid/

    Fram till första uteblivna mensen är det uppenbarligen ingen fara. :

    www.aftonbladet.se/halsa/article10437890.ab

  • Estor

    Har svårt o tro att de bokat in abort bara sådär av den anledningen..

    Jag fick gå på ul undersökning och träffa kurator innan tid bokades.. Var för några årsen men tror inte de släppt på tillväga sättet..

  • oroligsåjagdör

    Jag sa till barnmorskan att det var anledningen och hon sa bara "ok, det förstår jag men det lät mysigt med semester" hon frågade om kurator, men det tackade jag nej till. Jag behöver inte prata av mig, jag vill ha fakta! Jag har bokat tid med en en annan barnmorska nu i alla fall och ska prata om detta.

  • typ89

    Men du, är du med i facket? Dom får nämligen inte sparka dej för att du är gravid. Bara så du vet. Sen kan man bli av med jobbet annars men iallafall.

    Vi var på semester i v 3-4 drack massa öl och så sen när jag kom hem visade testet positivt. Och min bm sa att det var väldigt liten risk att något hänt, absolut inte tal om att jag va tvungen att abortera. Pojken är helt frisk.

    Bra att du ska få träffa en bm som kan ge dej information :)

  • GrönaDruvan

    Tror inte heller du vill ha barnet nu, och det är väl helt ok tycker jag.
    Men att göra en abort pga att du druckit i vecka 4 och sedan börja om från början är ju helt sjukt om du frågar mig.
    De flesta vet inte ens om att de är gravida så tidigt och många har druckit så tidigt i graviditet. Såklart är det bättre att avstå, men jag har alltid hört att det inte är någon fara så tidigt och det tror jag verkligen inte heller.
    Att få skador av alkohol är ju relativt ovanligt och då krävs det också mer än att dricka mycket en gång i början av graviditeten. Hade du druckit fram till vecka 15-20 förstår jag att du varit orolig, men nu tycker jag inte du behöver vara orolig alls.
    Hjärtat börjar ju inte ens slå än och moderkakan har inte tagit över än heller.
    Det känns som du har detta som en anledning att inte skaffa barnet, det låter så i din TS.
    Men snälla, ta inte bort detta barnet och sen skaffa ett nytt direkt, det är ju hemskt.

  • oroligsåjagdör
    oroligsåjagdör skrev 2017-05-30 16:08:38 följande:

    Vi har pratat igenom detta nu och jag fick prata med en BM i telefon, vi kommer behålla barnet! ??


    Det skulle vara ett hjärta och inte frågetecken!
  • Summerchild
    oroligsåjagdör skrev 2017-05-30 16:09:15 följande:

    Det skulle vara ett hjärta och inte frågetecken!


    Grattis till er! Hoppas att färden blir lyckad
  • Bebisstrumporna
    oroligsåjagdör skrev 2017-05-30 16:08:38 följande:
    Vi har pratat igenom detta nu och jag fick prata med en BM i telefon, vi kommer behålla barnet! ??
    Åh GRATTIS!! Vad glad jag blir för er skull! 
    Jag har skräckläst hela tråden och blev så himla glad över det här inlägget. 

    Jag rökte när jag fick reda på att jag väntade mitt första barn, och det var kring 4+2. Jag slutade omedelbart men var väldigt orolig att jag skadat mitt barns hälsa. Då fick jag höra samma som flera skrivit här,  att i absoluta början så tar barnet näring från nåt som heter "gulekroppen" eller liknande, typ som en kyckling tar näring från äggulan? 

    Hur som helst så är min dotter fullt frisk , inte så mycket som en allergi i sikte :) 
    Gud välsigne dig och din familj! 
    Har nyss testat positivt!! :D BF 20 april 2018 - babystrumporna.blogg.se
Svar på tråden Tog grav.test idag, gravid i v4+4 och har druckit alkohol!!