• NightRider

    Vad är det för fel på folk som kör på ens gräsmatta?

    Har en gårdsplan och väg av grus, och en gräsmatta intill ena hörnet av gårdsplanen och längs en den delen av vägen som är närmast gårdsplanen. 

    Det händer då och då att folk av okänd anledning inte lyckas hålla sina fordon på vägen, utan är ut och kör i gräsmattan. Vägen är tillräckligt bred för att en lastbil ska få plats, så det är inte den är för smal - isåfall ska vederbörande definitivt inte köra bil. Problemet är ju såklart att en gräsmatta inte har någon större bärighet, och det blir lätt hjulspår som ej går bort i den, även av en personbil.

    Värsta exemplet var en gång när tre personer från skogsbolaget skulle komma och titta inför en skogsavverkning. De två övriga parkerade som normalt folk på gårdsplanen, men den tredje killen tyckte av okänd anledning att det var smart att parkera på gräsmattan trots att det fanns gott om plats på gårdsplanen... och han var den som skulle köra ut timret och i vars arbetsbeskrivning det ingår att lämna så lite spår som möjligt efter sig i terrängen! Snacka om dåligt första intryck...

    Annars har det varit allt från lastbilar som kör 50cm bredvid vägen ca 50m sträcka till folk med personbil som inte verkar orka lägga i backen och rätta till svängen när de ska svänga runt och har börjat för nära gräsmattan, så då fortsätter de helt enkelt svängen några meter ut i gräset...

    Det är såklart inte världens undergång, men grymt irriterande att ha fula hjulspår i gräsmattan i värsta fall flera år framöver. Är det någon som känner igen sig? Vad tusan försiggår i dessa personers huvuden? De verkar ju fullt normala i övrigt? Kanske är det till och med någon som gjort sig skyldig till detta och vill förklara sig?

  • Svar på tråden Vad är det för fel på folk som kör på ens gräsmatta?
  • NightRider

    Rockelina skrev 2017-08-04 23:25:48 följande:

    Staket eller lite snygga stenar uppradade vid kanten som lösning?


    Ja det är ju en lösning, men ställer till väldigt mycket merarbete för mig i form av försvårad gräsklippning, försvårad snöröjning samt att det blir omöjligt för fordon som verkligen har en giltig anledning att vara ute i gräsmattan och köra, t.ex. lastbilar med släp som måste ut en bit för att över huvudtaget kunna vända.

    Mycket mer nackdelar än fördelar enligt mig. Och det svarar inte på frågan vad som försiggår i huvudet på dessa gräsmattemarodörer... Kan man inte se skillnad på grus och gräs ska man nog inte befinna sig bakom ratten...
  • Pentra

    Vi har varit med om liknande. Bor längs en grusväg. Hus, gräsmatta och stor gårdsplan på ena sidan, och slaget gärde på andra. Inga diken. Ändå så var det t.ex. en bilförare som för inte så länge sedan bestämde sig för att vända bilen på vår gräsmatta! ... Vi har även ett stort vacket träd ute vid brevlådan. En gång när de kom och grusade vägen med lastbil så tog det höjda lastbilsflaket med sig en och annan kvist från trädet. (Ok, sån't händer.) Men vad gör lastbilsföraren då? Jo, han backar tillbaka och HÖJER flaket, tar ny sats, kör och sliter av en mindre gren från trädet, med det höjda flakets hjälp, så att löven yr! ... Här så brukar vi i folkmun diagnostisera dessa människor med NFED... ... Har för vana att försöka tänka att livet brukar hinna ifatt dem förr eller senare... ... Med vänlig hälsning, Pentra

  • Anonym (K)

    Antar att de helt enkelt inte tänker sig för. Men att använda en gräsmatta som vändplan eller parkering, när det finns alternativ, känns ju väldigt onödigt. Du får väl passa på att fråga dom som gör det. Skogsbolaget borde ju tom få ersätta... Sen kanske en del är vana vid tåligare gräsmattor? Vi har tex aldrig haft problem när vi parkerat på gräsmattan vid sommarstugan.

  • riboflavin

    Vi hade ungefär samma problem, ville inte ha staket. Satte upp stolpar och drog en kedja vid gränsen till gräsmattan. Gräsklipparen går under och fordon med verkligt behov kan helt enkelt koppla loss kedjorna.

    Vi satte stolp med 7 meters mellanrum.

    Liknande detta.


    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
Svar på tråden Vad är det för fel på folk som kör på ens gräsmatta?