• Anonym (Nyfiken)

    Du som bor i lägenhet vad stör dig?

    Till er som bor i lägenhet vad stör ni er på hos era grannar allra mest ? 
    Berätta gärna om du bor i nybyggt eller gammalt hus för tänker ex ljudnivån skillnaden är ju enorm där. 

  • Svar på tråden Du som bor i lägenhet vad stör dig?
  • Anonym (B)
    Anonym (B) skrev 2024-03-08 15:57:37 följande:

    Hög musik. (Speciellt med hög bas).
    Barn som skriker och/eller springer och hoppar omkring inomhus.

    De som av någon anledning "klinkar" på trappräcket, som är av järn. 
    De som vandaliserar, smutsar ner, klottrar osv.


    Och inomhusrökning! 
  • Anonym (Elin)

    Grannen som verkar ha tränat sin hund att aggressivt vakta ingången till huset från övriga grannar. Hennes attityd är "passar det inte kan du flytta", som om hon ägde hela stället.

  • Anonym (Jumjum)

    Har bott i lght större delen av mitt liv både som barn och vuxen. Är van. Aldrig haft problem direkt. Men har heller aldrig bott i direkt sämre områden. 


    På ett ställe var det hen full granne som ofta väsnades på sin balkong sommartid Iofs.

  • Anonym (Mia)

    Bor i ett äldre hus, så det som stör är att det är gammalt och dragigt och att det inte finns en rät vinkel någonstans. Grannarna kunde lika gärna vara döda - jag hör dem aldrig och träffar ytterst sällan på dem i trapphuset eller tvättkällaren.

  • Mrs Green

    Jag stör mig på att det är så sjukt stökigt i återvinningsrummet. Jag ser det som en förmån att ha möjlighet att slänga all typ av återvinning i huset (även grovsopor och elsopor) och slippa åka iväg med det. Så jag är rädd att rummet kommer stängas för att det missbrukas. 

  • Anonym (Nyfiken)

    Intressant läsning och tack för era svar. Haft denna diskussion när jag bodde i lägenhet för många år sedan med små barn och jag trodde det var ofta som vi gjorde för mycket väsen av oss. Vi bodde i helt nybyggt så dem var ju bra ljudisolerade. Eller så har jag väl lärt dem :) men ska bo i lägenhet ett tag med barnen nu fast dem är äldre nu, en tid i väntan på hus. Nybyggt och när vi var på visning så hörde vi inte ens bussen som stannade typ utanför. Eller bilarna för den delen värst mkt. Så tänker vill inte vi ska störa för mkt och kommer få panik om grannarna röker för det är vidrigt 🤢 och tack gode finns det tvättmaskin och torktumlare i lägenheten. För dem bråken orkar man inte med. 

  • Anonym (Jumjum)

    Ja smutsig tvättstuga och svinstia till återvinningsrum får mig att inte rekommendera lägenhet till någon. De allra flesta grannar här är är jättetrevliga och bra men typ två procent är totala idioter som inte kan bo med andra 

  • Anonym (Lise)

    Vi bor i en bostadsrätt men tror aldrig något stört mig mycket. Visst nån har borrat runt 21 och ibland luktar det skit i hissen (bajsblöjor antar jag)
    sen då att man förväntas småprata lite med grannarna, som man egentligen inte vill prata med. 


    Men det är väl bagateller egentligen. Har en väninna vars syster blev hotad med kniv då hon hade vänner över (hon hade satt upp lapp i hissen om det också) 
    Ett psykfall som inte tålde ljud antar jag. 

  • Anonym (Hedda)
    Anonym (Lise) skrev 2024-03-08 21:32:15 följande:

    Vi bor i en bostadsrätt men tror aldrig något stört mig mycket. Visst nån har borrat runt 21 och ibland luktar det skit i hissen (bajsblöjor antar jag)
    sen då att man förväntas småprata lite med grannarna, som man egentligen inte vill prata med. 


    Men det är väl bagateller egentligen. Har en väninna vars syster blev hotad med kniv då hon hade vänner över (hon hade satt upp lapp i hissen om det också) 
    Ett psykfall som inte tålde ljud antar jag. 


    Så klart fullkomligt vidrigt och oacceptabelt att hota! 
    Värt att veta är att bara för att man sätter upp en lapp ger inte det legitimitet till att bete sig hur som helst i sin lägenhet. Samma ordningsregler gäller ändå. En del verkar tro att bara man varnar i förväg är det ok att ha värsta brakfesten, men så funkar det inte. 

  • Anonym (Lilly)

    Att man hör grannarna ibland är inget som stör mig tvärtom, det gör att jag känner mig trygg. Jag vet att någon skulle höra mig om jag ropade på hjälp.

  • Anonym (JB)

    Nybyggt hus. Hör knappt grannarna förutom barnet som springer Idioten fram och tillbaka i hallen. Pratade med föräldrarna och det blev bättre. De sa att de inte orkade gå upp tidigt med honom på morgonen men jag meddelade att det är väl ändå en del av föräldraansvaret. 

    Klarar man inte att visa hänsyn till sina grannar får man köpa hus ute på vischan. 

  • Anonym (Göran.)

    Jag stör mig inte så mycket. Det jag tidigare störde mig på struntar jag i dag. Rökande grannar på balkongen. Men de flyttade. hög musik på somrarna från balkongen men de flyttade. 


    ingen anledning att vara en ordningspolis ang sopor möbler i källarna Skräpigt ute på gården. 


    jag vill ha ordning och reda.  Men det kommunala bolaget struntar nästan i allt numera. De sätter upp information om att man knacka på hos grannar som bråkar. De sätter upp information om att man ska anmäla om man tror att någon har inneboende eller inte själva bor i lägenheten. 


    några saker av detta har vi gjort och blivit ignorerade och nästan avsnästa i telefonen eller på kontoret. 


    vi har t.o.m. bilder och filmer på grannar som slänger möbler elartiklar i soprummet som parkerar bilar på innergården attityd. Som sent på kvällarna planlöst vandrar omkring. 


    inget har lett till åtgärd. Nu gör jag mycket av detta själv. 


    jag sätter ner trasiga möbler i cykelrummet, gamla dammsugare stereo  i barnvagnsrummet. Jag slänger konservburkar i hushållssoporna. Jag struntar i allt. 


    tidigare hade vi en miljödag om året. Då kunde man kasta grovavfall i containrar och elskrot metallskrot mm. 


    nu har vi ingen miljödag. 


    så jag har slutat bry mig och mår mycket bättre. 


    jag kastar aldrig skräp utomhus. Jag tar alltid upp hundens avföring när jag hjälper grannen att gå ut med hunden. 


    jag parkerar aldrig på gården osv.  


    tidigare kontaktade jag bostadsbolaget som är kommunalt men fick aldrig respons. Tvärtom jag fick nästan utskällningar. 


    jag gissar att personalen är stressad konflikträdd och vill inte vågar inte kontaktar vissa grannar om allvarliga incidenter eller beteende som är störande. 


    men när jag slutade bry mig började jag må bättre. 


     

  • Anonym (ee)

    Alla oljud från grannar. Det hindrar mig från att leva ett normalt liv. Får vara uppe om nätterna för att få leva i lugn och ro då andra sover.

Svar på tråden Du som bor i lägenhet vad stör dig?