• Anonym (mugge)

    Mat från hotellfrukost, var tar den vägen?

    Har bott på några olika hotell den senaste veckan, reflekterade över hur mycket folk det varit där på frukosten, för att inte tala om mängden mat som plockas fram.

    Jag antar att man inte återanvänder allt till nästa dag, då det inte skulle gå att vara säker på bakterier och annat som kan ha bildats av att ligga framme liksom bakterietillskott från gäster som är där och andas och pillar på maten.

    När jag är ute och åker med barnen försöker jag alltid se så de äter upp det de tar, eller så äter jag upp resterna, gillar absolut int att slänga mat.

    Någon med lite insyn som har nån aning om vad som händer med all mat som blir kvar? Hamnar det i soporna? Skänker man bort det? Kyls det ner och värms upp till nästa morgon?

    Och tack, skippa moralkakorna av att äta hotellfrukost och dylikt tack.

  • Svar på tråden Mat från hotellfrukost, var tar den vägen?
  • Anonym (å)
    Anonym (mugge) skrev 2025-07-25 22:15:47 följande:

    Nu vet jag att Scandic ska börja ta betalt för frukosten successivt under året. Om det ger nån 
    Man undrar ju var denna mathets kommer ifrån?


    Mathets för att man är hungrig? för att man ska iväg senare och vill hinna njuta eller äta snabbt?
  • Aniiee

    Det beror väldigt mycket på vad det är, hur det har dukats fram, och hur länge det har stått. Det mesta slängs helt enkelt, tyvärr. Eller, som tur är.


    Omae no mono wa watashi no mono, watashi no mono mo watashi no mono
  • Meddelande borttaget
  • EpicF
    Anonym (Li) skrev 2025-07-25 23:18:01 följande:

    Efter att någonting svalts hamnar det i magen där det processas med syror och annat. Därefter bajsar man ut det och efter ett tag hamnar det i ett reningsverk för att så småningom bli till små, små delar av planeten jorden. Det är samma med alla frukostar, även hemma.


    Är det personalen som äter upp resten av frukosten då eller? Efter att bufféen har stängt?
  • Meddelande borttaget
  • Meddelande borttaget
  • EpicF
    Anonym (Li) skrev 2025-07-25 23:34:58 följande:
    Skrev jag "efter att det svalts"? Det verkar jag faktiskt ha gjort! Jadu, då minskar ju sannolikheten en gnutta för att att personalen också ätit samma mat, för de som nu är läskunniga.
    Du kanske borde läsa trådatarten först, så slipper du svara på någon som inte efterfrågas. 
  • Meddelande borttaget
  • klyban
    Anonym (mugge) skrev 2025-07-25 22:15:47 följande:

    Nu vet jag att Scandic ska börja ta betalt för frukosten successivt under året. Om det ger nån skillnad i svinn vet jag inte.

    Såg även en annan sak när jag bodde på hotell. Det var så fullt i ena matsalen, så man hade valt att duka upp en buffé till av i stort sett samma utbud.

    Misstänker att de vill göra så av bekvämlighetsskäl för gästerna och viss mån logistik, för att slippa ha massa människor från sal B springandes till sal A och hämta frukost.

    Bodde på ett mindre hotell i en mindre ort i Sverige en gång. Det var ett frukostrum med typ 10 platser, och en liten hörna med bröd, fil, juice, kaffe, te, granola, nån frukt, lite sånt.  Där kom ju värdinnan in och hälsade dessutom och förklarade lite om frukosten.

    På större kedjor är det ju mer som 100 pers som rusar fram efter pannkakor, nutella, juice, kaffe och bacon... 

    Man undrar ju var denna mathets kommer ifrån?


    En fördel med det, det kan vara att de vet lite bättre vad som kan tänkas gå åt.
    Men många kräver massor att välja av, det i sig tyvärr ger matsvinn.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • Anonym (A)
    Anonym (mugge) skrev 2025-07-25 22:15:47 följande:

    Nu vet jag att Scandic ska börja ta betalt för frukosten successivt under året. Om det ger nån skillnad i svinn vet jag inte.

    Såg även en annan sak när jag bodde på hotell. Det var så fullt i ena matsalen, så man hade valt att duka upp en buffé till av i stort sett samma utbud.

    Misstänker att de vill göra så av bekvämlighetsskäl för gästerna och viss mån logistik, för att slippa ha massa människor från sal B springandes till sal A och hämta frukost.

    Bodde på ett mindre hotell i en mindre ort i Sverige en gång. Det var ett frukostrum med typ 10 platser, och en liten hörna med bröd, fil, juice, kaffe, te, granola, nån frukt, lite sånt.  Där kom ju värdinnan in och hälsade dessutom och förklarade lite om frukosten.

    På större kedjor är det ju mer som 100 pers som rusar fram efter pannkakor, nutella, juice, kaffe och bacon... 

    Man undrar ju var denna mathets kommer ifrån?


    Är nog enklare att beräkna mängden när folk har valt och betalat specifikt för frukost. Då faller de som mest dricker kaffe osv bort.
  • EpicF
    Anonym (A) skrev 2025-07-26 12:50:29 följande:
    Är nog enklare att beräkna mängden när folk har valt och betalat specifikt för frukost. Då faller de som mest dricker kaffe osv bort.
    Tror det kan vara bra att dem gör så. Men tyvärr så påverkar inte det rumspriset, vilket det borde göra. 
  • Anonym (A)
    EpicF skrev 2025-07-26 13:17:23 följande:
    Tror det kan vara bra att dem gör så. Men tyvärr så påverkar inte det rumspriset, vilket det borde göra. 
    Inflationen har gjort att kostnaden har ökat. Är nog därför de väljer att ändra det här med frukosten just nu så de slipper höja rumspriserna.
  • EpicF
    Anonym (A) skrev 2025-07-26 13:21:11 följande:
    Inflationen har gjort att kostnaden har ökat. Är nog därför de väljer att ändra det här med frukosten just nu så de slipper höja rumspriserna.
    Kanske. Kanske inte. 
  • Anonym (A)
    EpicF skrev 2025-07-26 13:30:35 följande:
    Kanske. Kanske inte. 
    Det är ett faktum att priserna har ökat.
  • Anonym (Personalmat)

    Jag jobbar på hotell och hos oss får all personal äta av resterna gratis. Vi tar helt enkelt gemensam lunch efter frukosten är avslutad. 

  • EpicF
    Anonym (Personalmat) skrev 2025-07-27 14:01:42 följande:

    Jag jobbar på hotell och hos oss får all personal äta av resterna gratis. Vi tar helt enkelt gemensam lunch efter frukosten är avslutad. 


    Vanligt, och inget unikt för er. 
Svar på tråden Mat från hotellfrukost, var tar den vägen?