• Svar på tråden Det supergoa gänget del IV
  • Aussielotta

    Idag har jag varit ute i regnovädret och promenerat. Gick och köpte lite kläder till lilleman och sedan fikade jag med två kompisar och deras spädisar i stan. Ammade för första gången på offentlig plats och det gick finemang. Lite ovant bara.

    Skall ni ha något dop förresten för era små liv?

  • Que Sera Sera

    Brinkly; Tack =)

    Lotta; Jops, vi skall dopa var dotter. Har bokat kyrkan till den 17e mars (bokade den redan innan hon foddes).
    Ringde aven idag for att se om forsamlingslokalen vart ledig men icket... Sa nu maste jag finna en bra o billig lokal i centrala gbg for 'dopfikat'... Vet ni om ngn sa tar jag tacksamt emot tips!!

  • Aussielotta

    Q --> Vilken kyrka skall ni döpa Elina i?

    Vi skall döpa Viggo också. Tror det blir Vasakyrkan, eftersom vi bor granne med kyrkan. Skönt att det är så nära. Vi skall ha "dopkäk" hemma hos mamma och pappa som bor ett stenkast från kyrkan, så det är ju skönt. Har inte bokat in något datum ännu, men det blir väl nångång i mars för vår del också antar jag.

    Jag har provat att pumpa ut lite mjölk för att frysa in, men jag tycker att det går dålig och långsamt att få ut mer än 20 ml. Konstigt, för när jag ammar så sprutar mjölken ut och Viggo har svårt att svälja allt. Men när jag pumpar så blir bröstvårtan öm och det tar evigheter att få ut några mängder....Kanske det tar ett tag att komma in i det. När på dygnet brukar ni pumpa? Gör ni det efter eller innan eller under tiden ni ammar med det andra bröstet?

  • Que Sera Sera

    Lotta; Behover inte pumpa nu mer - hon suger ut det bra sjalv. =)
    Daremot ar det inte allas brost som ger ifran sej till pumpen.
    Daremot har jag hort att det kan hjalpa utdrivningen lite om man tanker pa sitt barn, tittar pa det eller en bild av det.

    Vi skall dopa henne i Kristus Konungen, den katolska kyrkan vid heden ('min' k:a). Lite brott med att fa ett intyg nu bara da vi maste visa upp att vi gatt dopforberedande (vilket vi inte gjort annu). Hoppas kunna boka tid med ngn prast har ratt snart sa att vi far gatt det o far vart intyg, vill ju inte att det skall bli knas sen...

    Ne, hundrastardaxx nu... Ha det!

  • syster76

    Grattis till bilen Q !!! Vi bara måste köpa bättre bil till sommaren då vi ska på bilsemester till tyskland. Sambons pappa fyller 60 och bjuder ner oss i 1 vecka.

    Vi ska inte ha något dop i kyrkan, jag går ändå aldrig dit. Jag funderar på namngivelse men har inte tagit reda på hur det fungerar.

    Idag har Maja och jag varit ute på långpromenad på över 2 timmar. Hela min kropp värker. Nä nu är det dags att springa ner i tvättstugan...tvättar som en besatt. Blir oftast en maskin per dag. Tur att vi inte har boknings system i huset, endast 4 lägenheter. Ha det gott kram

  • brinkly

    Vi ska också döpa våra killar. Vi är katoliker, vår prelle är i Tyskland på ett uppdrag, så antingen får vi åka till tyskland o ha dop eller kolla om han kommer hem någon helg eller ngt så kanske han kan döpa Ted o Ruben. Han döpt tjejerna o har vigt mig o Thomas.

  • Aussielotta

    Skitväder idag också. Det är bara att trotsa regnet och bege sig ut tycker jag. Jag mår bättre av att få gå och ut och få lite frisk luft och träffa folk. Skall till mitt jobb idag igen och besöka. Det var tre av mina kollegor som inte sett Viggo och som hemskt gärna ville att jag skulle komma dit igen.... Sen blir det nog en promenix till min svägerskas jobb för att hämta en bärsele vi skall låna. Ikväll kanske en sväng till svärmor :) Hon är så snäll!!!! Gillar verkligen henne, känns himla kul att man kommer överens bra med ens svärmor!

    Dags att duscha tror jag.....

  • Aussielotta

    Jag provade lite kläder som jag hade innan jag blev gravid. Alla byxor och kjolar kan jag ha utan problem, men skjortor och toppar sitter INTE som dom skall. Har ni samma problem? Jag antar att det är tuttarna som gör att skjortor och toppar plötsligt känns så himla korta i längden och sitter tajt. Trist, jag som har så himla många toppar och skjortor som jag sett fram emot att använda nu till våren....

    Det blir väl att shoppa lite nytt antar jag......:)

  • misun

    Hej tjejjer. Här blir det nog ett dop i skärgården i maj-juni. Det finns en vacker kyrka på Landsort (Öja)i yttersta havsbandet. Tror att vi åker dit och döper Kajsa med bara några båtkompisar som vittnen. Kanske mina föräldrar och syskon kan komma med också. Endast dom som kan ta sig dit med egen båt får följa med. Sen kanske man bjuder på champagne och snittar på klipporna eller nåt. Vill inte bjuda in till ett traditionellt dop, det blir för mycket, hela makens släkt måste härbärgeras, utfordras i minst ett par dagar om dom skall komma hit, nej, det har varken jag eller maken lust med. Enkelt och vackert utan krusiduller. Det är vår melodi. Blir det inte dop på Landsort så blir det nog någon form av namngivnings ceremoni på någon annan ö i sommar. Skärgården är vår religion om jag säger så.

  • misun

    Jo, nu är Kajsa förkyld igen. Hon blev markant bättre i onsdags em. Sen har hon bara blivit bättre och bättre. Underbart. Men så i gårkväll så blev hon tydligt sämre och idag snorar hon som en galning. Vi suger hennes näsa men det kommer bara mer och mer snor. Så är cirkusen igång igen. Hon sover så illa när hon är tvungen att snorvla hela tiden... Hoppas att det går över fortare denna gång.

    Antar att det är kompisarnas ungar som smittat henne.... Från och med nu är det förbud för alla barn att röra vid henne... Jag blir tokig på allt snor. Hon har det så jobbigt!!

Svar på tråden Det supergoa gänget del IV