• Svar på tråden Det supergoa gänget del IV
  • misun

    Idag har jag testat nam-flaskan med ersättning. Jag tror att Kajsa fick i sig lite iallafall. ett steg framåt om än så litet. Försöker igen i morgon... skam den som ger sig!!!
    Ltie bökigt bara med att koka vatten och svalna och trixa... men det är det värt om det bara funkar!!!

    godnatt tjejjer

    (började titta på LOST men jag gav upp, det är så himla skruvat.)

  • brinkly

    Jag ger Ruben en ersättning som man bara kan köpa på apoteket och den kostat då 130 kr för en burk. Om man vill ha denna ersättning på reciept måste en läkare skriva ut den - då får man 6 burkar för 130 kr (!!). Iallafall då vill de testa om Ruben är mjölkallergiker... sen har han prickar i ansiketet som jag ville kolla... men som sagt så va allt bra. 


    Men man kan be om att få pricktest vet jag.
    Mina killar va så fina på bröllopet - lägger ut en bild!
    Har inte hunnit läsa allt som ni skrivit under dagen, får göra det imorgon! Kram och god natt!
  • Aussielotta

    Christina --> Haha, va söta T och R var på bröllopet! hihi...riktiga charmörer!

    Mia --> jo, det finns mamababypass där jag går (SATS). Funderar på att testa det. Hur gör man när man skall duscha efteråt? Kanske man får göra hemma då? Tar man med barnvagnen in i salen eller? Finns inga anordningar där man låser fast barnvagnen på vårt gym. Funderade på att ta Viggo i babybjörnen ner till gymet, men han gillar ju inte att sitta i den, så det är väl inte värt att försöka ens....

    Igår somnade Viggo på soffan efter ett litet tag med lek och stoj typ vid 22-tiden. Kl 23 gav jag honom sitt sista mål mat inför natten och han somnade direkt. Sov till 0530! Härligt. Fick mat och sov till 0630, då han vred och vände sig, fick komma över till vår säng och sov till 0845, då gick vi upp. Nu gör han av med energi i babygymet :)

    Jag har börjat med mjölk igen i lagom mängder. Kör mitt vanliga smör, låglaktosmjölk och vanlig lättmjölk, yogurt, lite glass med mjölk i. Men inte alls i lika stora mängder som tidigare. Man får introducera i lagom takt tror jag. Verkar inte som han får ont i magen iallafall. Ibland har han ont i magen, men det hade även när jag körde mjölkfritt och i högst normal utsträckning.

    Idag blir det öppna förskolan. Så spännande! Alla från min nya förälragrupp kommer dit också. Kul. Lär vara hur mkt folk som helst, men det blir kul.

    Imorgon skall vi hämta vår nya matta till vardagsrummet :) Kuuuuul! Till helgen skall vi nog också beställa en sideboard från boconcept.se. Dyra, men riktigt snygga. Vi vill ha en svart, men de har bara wengéfärgade, men de ser rätt svarta ut. Blir nog snyggt med svart till vår vita matta, vita väggar, färglada egengjorda tavlor och brun soffa. Vi vill köpa en ny fåtölj också, en snygg lite designad variant, men har inte hittat nån direkt snygg....får fortsätta kolla. Måste måla lite mer tavlor också, roligt, men svårt att få tid. Får köpa lite galleridukar först....hihi...

    Nä, nu skall jag sätta fart här!

    Höres, kram lotta

  • KattenJanson

    Hej på er!

    Jag har en dunderförkyld liten Meja här. Jättehemsk hosta och supersnorig. Stackaren. Men hon är tuff. Även om hon sover mycket nu så när hon väl är vaken är hon ganska glad ändå.

    Vi köpte hem ersättning igår för säkerhets skull. Hon har svårt för att amma nu och då är det så himla svårt att veta om hon får i sig tillräckligt och blir mätt. Så ifall hon inte verkar nöjd så får vi nog ge lite ersättning, då vet man iaf hur mycket hon får i sig. Jag orkar inte hålla på att pumpa. Funkar inte så bra.

    Sjukt dyra babyprylar!!! Håller med om att jag skulle aldrig låta Meja ha en sådan napp ifall någon kristall skulle lossna.

    Misun - håller med om Lost. Jag satt vid datorn igår så jag såg inte hela heller. Helskumt. Hoppas att det funkar bättre med ersättning till Kajsa. Jag var på väg till mamma-barn gympa igår men eftersom Meja är så sjuk så höll vi oss hemma, det gör vi nog idag också.

    brinkly - sååå fina pojkarna var i sina partykläder

    Lotta - kul med nya grejer till hemmet. Är nyfiken på dina tavlor Skönt att du har börjat med mjölkprodukter igen. Jag kunde inte vara utan. Jag slutade i ca två veckor för bvc-sköterskan tyckte att jag skulle prova det om Meja hade ont i magen. Men det hängde inte ihop. Jag äter mjölkprodukter och hon är en glad liten Meja!

    Nähä, nu ska jag fixa lite här hemma, tvätta och sätta igång diskmaskinen och städa lite. Får passa på innan plutten vaknar igen

    hejhej

  • misun

    katten

    va trist att meja är risig. hosta och snorig näsa är inte kul. believe me I know

    Kajsa vänder sig nu från rygg till mage! Livsfarligt, måste ne alltid säkra där hon ligger så att hon inte kan rulla i väg!

    Lotta
    ang babygympa så hade jag Kajsa i bilstolen på min graco-vagn, den kan jag fälla ihop i entren till gymmet så tog jag med stolen in i salen. När kajsa vaknade la jag henne på en filt på en matta. Hon fick sitta i stolen när jag duschade, jag ställde henne på golvet i duschrummet och så sjöng jag och showade som jag brukar göra hemma så att hon är nöjd (behöver jag säga att jag var ensam i duschen? ) Ingen av de andra mammorna duschade där men jag ville göra lite ärenden på stan samtidigt så jag ville göra det och det gick hur bra som helst. (förutom att jag var tvungen att släpa massa grejor med mig förståss.)

  • misun

    brinkly

    jag dööööör va söta killarna är!!!!! Det fick ni säkert höra tusen gånger eller hur?? Så fina!

  • misun

    Lotta
    va roligt att du målar. du måste fota dina alster så vi får se!!

  • misun

    I natt har även kajsa sovit schysst. (enl mina mått ) Hon nattades kl 21,15, sov till 03,15. 6 timmar. Jag gick och la mej kl 22 så jag fick över 5 timmar sammanhängande sömn. wiiihaaa!! Eller, ´nu överdrev jag nog för jag vaknade och petade in nappen i munnen på henne vid tolv tiden. tror jag. jag var helt i koma då. Sen sov hon till 05 fick lite tutte, vaknade till vid 06 men somnade igen och fick "frukost" kl 07. Enligt mina mått en alldeles godkänd natt.

    Har varit på möten hela dagen idag på jobbet. Var inne på jobbet kl09, då hade Patrik hand om Kajsa, men han kom med henne strax efter elva. Sen var hon med till kl halv tre. Hon är så duktig, låter ingenting, kikar roat på alla nya ansikten och lyssnar på alla röster. ligger lite på golvet eller studsar lite i mitt knä. Funkar bra att ha henne med när jag inte behöver anteckna eller så.
    Hade dock varit skönt om hon tagit flaska så att Patrik kunde tagit henne hela dagen, men men, det kommer väl det också.

  • Que Sera Sera

    Hej pa er. Langesen jag skrev... Har verkligen inte haft ngn skrivarlust pa sistone...

    Har inte hant sa mkt dock men har haft en traff med svenska mammor som var jattetrevlig och aven fatt bokat min biljett (vet ej om jag sagt det innan). Den 13e aker jag till sverige och stannar tills den 29e. Kanns lagom. Mannen min aker dock till USA och kommer inte hem forsan kring den 1a...

    Har ni nagra tips pa vad man kan kopa i USA som ar bra att ha men som ar svart att fa tag pa har i Europa? Far ju passa pa att kopa med nu ju... =)

    Min bror kommer hit och halsar pa imorgon eller pa lordag. Skall bli kul! Han ar nere i Valencia nu och kikar fotboll sa da passar han pa att aka hit upp iom att han missar dopet...
    Ser fram emot att fa visa han vart lilla underverk! =)

    Ah maste beratta. Jag ar i extas!
    Jag har antligen kommit mej for att testa min ERGO-barsele och WOW! Detta lar bli bardonet inomhus fran och med nu (iofs mina MTs ocksa sen nar dom kommer). Sjalen ar fortfarande mysigare men shit va mkt smidigare det ar att stada etc med denna.
    Med sjalen brukar jag alltid ha axelbanden over armarna da det kanns battre avlastningsvis men det hindrar ju rorelseformagan en hel del. Sen sa petar hon ut mer fran min kropp sa jag blir ju storre 'utat' ocksa an i denna = lattare att tex sopa mm i denna.
    AR SA GLAD!

    Trikasjalarna kommer snart hamna pa hyllan iom att hon redan borjar kannas lite tynger for dem men fortfarande ar dom vad jag kommer bara i utomhus. Sa mkt mysigare som sagt.
    Invantar att fa kopa in en (eller tva) vavd sjal att leka lite med. Tror det blir tva iom att Didymos ar finare men tror att det ar lattare att lara sej med EasyCare...

    Iaf funderar ni pa barsele ger jag STOR FET TUMMEN UPP for ERGO!!!

    Kram pa er nu, skall fortsatta har igen.

  • misun

    q
    hello, long time no seen! Hur ser en ergo bärsele ut? Är det mer likt en babybjörn än sjal?

    Kul med din svensk-träff! Alltid kul med nya kompisar. både för dig och för Elina!

  • Que Sera Sera

    Ergo ar en ergonomisk barsele (for bade barare och barn), vilket BB inte ar, tyvarr... Du kan kika lite pa deras sida; www.ergobabycarrier.com/
    Min ar av denna fargkombinationen; www.ergobabycarriers.com/babycarriers/item/BC7G/

    Jag kopte den tillsammans med massa annat fran dem (allt i deras sortiment forutom bibsen) hehe. Alskar allt faktiskt.
    Anvander min lilla midjevaska runt sjalen (dar knuten ar) nar jag skall ut for att halla nycklar, pengar mm. Perfekt.
    Anvande min ryggsack da vi skulle pa mammatraffen, forsta ggn jag anvande den och den rymde hur mkt som helst ju!
    Totevaskan har jag ofta i bilen... Det jag annu inte hunnit anvanda ar det ovriga, dar ibland skotvaskan. Ryggan funkar finfint nar jag gar pa promenad ju men skotisen kommer vara kalas da man reser tex.
    SA GLAD i min Ergo-saker. *kar*

  • Aussielotta

    Hej Hej!

    Idag har Viggo ch jag varit på öppna förskolan för bebisar mellan 0-8 månader för första gången. Och det var jättetrevligt. Alla barn låg på en stor matta. Viggo har aldrig träffat så många beibsar tidigare och han tittade storögt på alla som kunde rulla runt! Han iakttog mest, inga direkta skratt men heller inga gråt. Sen var det lite fika och hand- och fotavtryck om man ville. Nästa torsdag och fem veckor framåt kunde man få gå en kurs om babymassage med en tjej som tydligen håller på å utbilda sig eller nåt. Lite kul.

    Sen gick jag en långpromenad med Viggo och sen ytterligare en proemnad när min sambo kom hem från jobbet.

    Jag har märkt att Viggo inte får i sig lika mkt mat, tror jag. Han liksom suger och suger men det kommer inget (tror jag). Han verkar liksom hungrig efter att han tömt båda brösten, men vill absolut inte ta flaskan. Han bara tuggar på flaskpipen. Kanske måste köpa ersättning och ge honom efter amningen, fast han går ju upp i vikt....men han kanske skulle gå upp ännu mer om han fick i sin mer mat...hmmm...får fundera på det där.

    Silja --> Trist att Mejapluttan är sjuk. Hoppas hon blir bättre snart, så himla trist med snoriga bebisar...jag säger som Mia, jag vet hur det är....

    Mia --> Va kul att Kajsa vänder sig! Det gör inte Viggo ännu. Han är på väg att göra det från mage till rygg, men blir lite frustrerad när han inte klarar det själv, utan man får hjälpa honom på traven med att hålla honom i handen. På skötbordet ligger han stilla, inte ens en tillstymmelse till att vilja vända sig...men man skall aldrig säga aldrig, snart kommer det...och då måste man vara på sin vakt :)

    Mia --> LÅter bra det där med babyskyddet på gympan. Men blir hon inte lite kall på vägen till gymet? Eller tar du kanske bilen? Jag tycker kanske att det blir lite kallt för honom att sitta i babyskyddet, har ingen varm fårfäll eller liknande så att han håller värmen på vägen ner. Kan väl iofs ha fleeceoverallen....hmm...får fundera på det där. hihi...roligt att du showar för henne i duschen...hihi..undra vad hon tänker egentligen..typ..."hallå, mamma, sluta va så pinsam..."hihi...

    Njae, mina alster är kanske inte så himla fina att man vill lägga ut dem. Jag har inte så många här hemma. Har bara hunnit måla en tavla nu på sistone. Har två på mitt rum på jobbet och typ 5 hos min brorsa som han fått i present. Han har de två finaste....:( Får helt enkelt måla lite till....

    Nä, nu skall jag nog sluta och ta hand om viggo lite. Snart kommer min sambo hem med lite take-away-thaimat! gött! Sen är det bad som gälle för viggo! Han luktar apa i hårbotten, tror den där borago-krämen mot skorv + hans skorv gör att han luktar död råtta i håret (usch, så får man inte säga...men det luktar verkligen inte gott....) Verkar alltså som om skorven kommit tillbaka, för några veckor sedan var han skorvfri och luktade bebis :)

    Kram på er!

  • misun

    Lotta

    eller hur, superpinsam mamma, REDAN.

    Kajsa ligger i overallen och har en filt runt sig, upplever snarare att det är för varmt, så det är nog ingen fara. När det var som kallast låg hon i babyskyddet med overall och åkpåse och filt. Då var det varmt och gott. jag har dock en bit ner till stan så jag tar alltid bilen, så promenaden utomhus blir inte så lång.

    Hörde att det skall bli typ 10 grader varmt i helgen!! FAN vad skönt.

    Nu har kajsa somnat. skönt tycker jag. lite egentid med maken. om jag nu kan slita mej härifrån I morgon flyger vi ner till skåne. Kajsa skall få träffa farfar för första gången. Vi är tillbaka på måndag. Skall bli kul. Så, om vi inte hörs i morgon får ni ha en riktigt trevlig helg!!

    kram
    mia

  • misun

    Q
    du har rätt, man kan inte ha för många väskor. skall åka till min svärmor och svärfar i skåne idag. Fick en skötväska av dem i julklapp som tyvärr är jätteful måste väl använda den ändå i helgen för att dom inte skall ta illla vid sej..

  • syster76

    Mia lycka till på resan till skåne    Här ska vi idag gå på sista gången babymassage. Passar bra att simmet börjar nästa vecka. Imorgon när det är schlager ska jag gå till en vän ENSAM, dricka något glas rött och äta gott. Detta var mannens förslag och det ska bli riktigt trevligt.

    Vet inte vad det är med Majas mage för jag vaknar till riktigt fyrverkeri på nätterna, inatt 3 bajsblöjor.

    Q hade inte sett ditt inlägg här i tråden när jag skrev till dig igårFlört ska läsa det noggrant.

  • syster76

    Mia håller med dig om ersättningen, ett himla strul att få till det. Ett tips är det på tetra som ska stå i rumstemperatur. Bara att hälla upp och servera

  • misun

    syster
    BRA TIPS!!!!

    vilket lyx....ensamkväll med kompis och rött vin.... *drömmer iväg*...

  • Redhotchilie77
    Aussielotta skrev 2007-02-07 10:27:45 följande:
    Hej på er!
    Oj, va lång León är! Jag tror inte att Viggo vuxit så mkt sedan förra kontrollen, men förhoppningsvis nån eller några centimeter...Han följer sin kurva iallafall, vilket ju är huvudsaken.

    Idag fyller Viggo 2 månader. Undra vad man skall fira med.... :)

    Själv fyller jag 31 den 25:e...gud va svårt det är att komma på nåt man önskar sig. Allt fokus är ju på lillen nuförtiden. De senaste födelsedagarna och jularna har jag fått presentkort på NK, Massimo Dutti och MQ, och de har jag inte använt ännu, så det blir kanske lite fånigt att önska sig mer presentkort. Böcker läser jag nästan aldrig. En handväska skulle jag iofs vilja ha. Hm...får väl fundera lite antar jag.

    Skönt att det inte blev nåt tupperwareparty igår. Greys Anatomy satt jag som klistrad vid....extra långt avsnitt också :)

    Syster --> Vilken skola gick Emma i? Var det i gymnasiet då kanske? Jag gick i Dalgångsskolan i Oxelösund, känner du kanske nån där? Några namn jag kommer ihåg från lågstadiet är: Alexandra Assarp, Martin Heljeved (som jag var ihop med då...hihi....), Tina Lehti, Caroline Dufwa, Karin Jernberg (min bästis förutom Emma).
    kan ju inte finnas så många martin Heljeved i världen,jag har en son ihop med honom.Han har 3 barn och lever idag i Roslagen,dvs Norrtälje.  :)
Svar på tråden Det supergoa gänget del IV