• Svar på tråden Det supergoa gänget del IV
  • Aussielotta

    Jag drack inget vin på nyår. Kände inget direkt behov av det, är ingen vindrickare i vanliga fall heller. Däremot hade en god sliskig drink suttit gott...men jag skippade det. Vi hade vänner här med sina spädisar. Vi lagade huvudrätt och de gjorde för- och efterätt. Vi gjorde helstekt oxfilé med murkelsås och klyftpotatis. Mumsigt! Melon- och parmaskinksallad till förrätt och creme brulé till efterrätt. Smarrigt. Kvällen förlöpte bra. Viggo sov nästan hela kvällen trots barnskrik och vuxnas högdljudda prat. Han gillar nog hög volym, det är ju bra. Han somnade gott ovanpå vår säng typ vid 22.30-tiden efter att ha fått lite käk runt 22.00-tiden...Sedan sov han som en stock till kl 03.30, då jag vaknade av att han snorvlade så himla mkt, så då fick han käk och somnade om gott igen i vaggan till kl. 07.30, då fick han käk igen och tyvärr var vi tvungna att spola hans näsa med koksalt, för annars hade det varit tungt för honom att andas....tyvärr vaknade han givetvis av detta och var svår att få att somna om. Han fick sova mellan oss och sov gott till kl. 10. Jätteskönt att äntligen ha fått sova lite mer än vanligt. Han hade inte ont i magen igår eller under natten, förutom efter morgonmålet kl. 07.30, då låg han och vred och vände på sig och stånkade som en galning. Har kört med handmjölkning i ett par dagar nu, vet inte om magen blir bättre p åhonom, tror kanske att han blivit lite bättre. Nackdelen är väl att min mjölkproduktion har blivit ännu större och brösten spänner och "bolliga" mycket snabbare. Det är ju inte riktigt det som var min tanke med handmjölkningen, utan att få bort den värsta mjölkduschen när han suger och att han skall slippa den tunna första mjölken. Funderar på att strunta i handmjölkningen och istället låta honom suga igång utdrivningsreflexen och därefter ta bort honom från bröstet och låta mjölken spruta ut själv, eventuellt med lite hjälp från mig att klämma ut lite till. Svårigheten är väl bara at thålla honom lugn....men då tror jag att jag ger honom nappen ett tag.

    Hoppas att era nyårsaftnar varit till belåtenhet! Känns konstigt att det är 2007, ett helt nytt år med nya utmaningar!

    Nä, nu skall jag se på ugly betty-maratonet på kanal 5, ett urdåligt program som jag ändå sitter och glor på.......snacka om slapp mamma :)

    Kram på er!

  • Que Sera Sera

    Gott nytt o god fortsattning till er alla! =)

    - Aussie; Jo det ar jobbigt fast nog mest for henne. Hon skriker ju inte eller sa pga av dem men hon stonkar o stonar mest hela tiden, stackarn... Far se om det hjalper med dom men an sa lange tycker jag inte det gett ngn direkt effekt tyvarr. =/

    Ha det gottit!

  • brinkly

    Jag har börjat ge Ted minifom också, men bara på kvällen. Tycker att de verkar hjälpa lite. Men man ska ge i tre dagar står det innan det ger resultat. Jag har gett alla min barn minifom, mest för att vara på säkra sidan att de inte får ont i magen...

  • Aussielotta

    Jag tar väl inte att minifom tar bort gaserna HELT och hållet, men kanske det hjälper lite. Jag ger minifom innnan varje amning. På förpackningen står det at tman skall kontakta läkare om man inte sett något resultat efter 2-3 dagars användning. Varför det? Trodde minifom var helt ofarligt??! Vad skall en doktor kunna göra? Utreda om det är ngt annat än gaser då kanske?

    Fasen vilket dystert väder det är i Göteborg idag. Blåser storm och öser ner och väldigt mörkt ute. Mina föräldrar skall åka till Frankrike till deras hus i några dagar. Undra om flygen lyfter i sånt här väder? Otäckt tycker jag.

    Q --> Jag tycker även att det faktiskt är jobbigt även för oss föräldrar att se när Viggo har gaser i magen. Det är ju dessutom svårt för honom att somna och komma till ro när det rör sig i tarmarna, vilket gör att vi vaknar och inte kan sova heller och inte kan hjälpa honom liksom att få ut gaserna. Vi kör lite kolikmassage varje dag för att se om det hjälper. Man skall tydligen köra sån massage i nån vecka innan resultat kan ses...*hoppas*.

  • brinkly

    Lotta--> du kanske borde prova babymassage! Det hjälper ofta. Ska kolla om jag hittar ngn sajt som beskriver hur man gör... Återkommer! Annars kan du säkert få en kopia av din BM, de brukar ha papper på hur man gör.

  • Aussielotta

    Christina --> Vi har faktiskt börjat med sån där massage. Jag läste på den länk som du skickade. Där stod det att barnet skulle vara naket, att man skulle använda olja osv. Låter ju rimligt, men BVC-sköterska sa inget om nåt sånt, så vi har kört lite sporadisk massage varje dag fast då har Viggo kläderna på sig och kanske inte i den mest avslappnande miljön. Får kanske börja köra det när han är naken och använda olja. Känns så konstigt att det skall kunna fungera, men hlet klart värt att satsa på!

    Förresten, jag har ju läst att spädisar sover mellan 16-20 timmar per dygn. Viggo har sovit nästan konstant nu i två dygn, förutom när han väckts för att äta eller att han vaknat själv. Känns så konstigt när han sover hela tiden, man tror ju att han är sjuk eller så, särskilt då han fortfarande är så otroligt snorig.... Men antar att det är som det skall vara, dvs att det är helt normalt att de sover mkt!

  • brinkly

    Lotta--> tror att våra är vakna ca 5-6 timmar per dygn. Det är normalt att de sover mer tror jag. 


    Tråkig tv ikväll!! :-/
  • misun

    godmorgon tjejjer och gott nytt år!
    Förra nyårsafton firades med goda vänner, enl en liten tradition vårt gäng har så berättar vi alla för varandra vilka förväntningar/förhoppningar vi har inför kommande år. Givetvis var min och Patriks önskan då en bebis, eller i allafall en påbörjad graviditet under 2006. KOmmer ihåg att jag vid tolvslaget så innerligt av hela mitt hjärta önskade mej en graviditet, så där så det värker i hjärtat. Och den önskan slog in. Helt fantastiskt att hon är här nu. I år firade vi med min familj så då fanns det inte utrymme för den typen av diskussioner. Jag funderade dock själv under natten när jag ammade Kajsa på mina förväntningar av 2007. Jag kom på att det enda jag önskar mej det är att Kajsa skall få vara frisk. Att hon skall få vara en glad och gosig bebis och växa till en stor kavat ettåring.

Svar på tråden Det supergoa gänget del IV