• Helena Gordon

    Legalisering av cannabis!?

    Eftersom så många trådar gällande saker kring hasch/cannabis har rusat alldeles OT så är det kanske dags att man startar en tråd där det inte saboteras för TS.

    Så, därför kan det nu argumenteras för fulla muggar här ang. de senaste veckornas heta ämne: Legalisering av hasch/Cannabis. För eller emot? Vad är det som gör att alkoholen är så pass accepterad och att haschet/Cannabisen är total tabu?

    Feel free to jump in

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-09 18:01:45:
    motivera gärna varför du är För eller Emot!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-11 20:06:29:
    VAR snälla mot VARANDRA!

  • Svar på tråden Legalisering av cannabis!?
  • Anonym (say what)

    Onej, inte en jeppe som dött av hasch...

    www.shn.dk/artiklar/1226.html
    HASCH

    Hasch och marijuana kommer från en hampaväxt som odlas i stora delar av världen. I cannabis finns över 400 ämnen och av dessa är ca 70 så kallade cannabinoider. Det är cannabinoiderna som framkallar berusning. Hasch skapar såväl psykiskt som fysiskt beroende. De som röker hasch utvecklar en tolerans till drogen som gör att de måste ha större och större doser.

    Hasch har flera gånger i historien förknippats med våld. Exempelvis berusade sig persiska krigare, under 1100-1200-talen, med hasch innan de drog ut i strid. I New York begicks råa mord under spritförbudstiden då hasch var vanligt. Hasch fick därför ett rykte om sig som "mördardrog". Även under svenskt 1990-tal har ett flertal råa mord och plötsliga dödsfall skett under påverkan av hasch. Cannabis är narkotikaklassat och har varit det sedan 1930. Hasch är kåda som avsöndras från växtens blomma. Kådan tas tillvara och pressas till kakor. Hasch säljs i småbitar och färgen varierar från ljust brunt till nästan svart.
    Marijuana är växtens torkade blomställningar och toppskott, ibland också blad och delar av stammen. Den liknar torkat hackat gräs eller örtkryddor. Cannabisolja (cannabisextrakt) är en tjockflytande vätska, som också varierar i färg från brunt till nästan svart.

    Hasch och marijuana röks vanligen i speciella pipor eller handrullade cigaretter. Cannabisolja doseras i minimala mängder i tobak eller på cigarettpapper. Cannabispreparaten kan också sväljas, utblandade i mat eller dryck. De är inte lösliga i vatten och kan därför inte injiceras.

  • W Panthera tigris

    yes yes
    well cannabis orsakar så klart inte nån fysiskt beroende .. psykiskt ja .. men inte mer

    och jag grattis .. mördardrog .. där har du en LITEN del av propagandan som ligger bakom förbudet
    du får gräva lite till så kasnke du får fram resten

    för den delen du måste snacka om fel droger .. det är alkohol som orsakar blind raseri och medför kaos och förödelse var den än befiner sig .. endast i sverige kostar alkohol realterad våld omkring 3 MILJARDER att kontrolera
    och vi ser hur bra det går med att kontrolera den trots ofantliga summor som spenderas

    cannabis har inte gjort en krake agresiv en så länge

  • Anonym (say what)

    "och jag grattis .. mördardrog .. där har du en LITEN del av propagandan som ligger bakom förbudet
    du får gräva lite till så kasnke du får fram resten"

    Dessa historiska faktum avfärdar du som propaganda bara?

    Är INTE intresserad av nån information om Kung Alkohol f.ö.
    Känner redan honom

  • Lequisha

    Jag fattar inte varför man ska legalisera cannabis? Orkar inte gå igenom tråden, men vad är så positivt med cannabis?

  • idiblon

    NEJ till legalisering, JA till avkriminalisering! Aiiiiiiiiiit! Yes.

  • W Panthera tigris

    men för guds skull
    ""I New York begicks råa mord under spritförbudstiden då hasch var vanligt. Hasch fick därför ett rykte om sig som "mördardrog".""
    detta är inga historiska fakta .. det ÄR propaganda och ren skitsnack
    video.google.com/videoplay
    här har du en underhålande film om EN sida av många .. här du kolla på hur dina historiska fakta kom till :) i usa i alla fal
    men annars så ja .. enda som stämmer i artikeln är att sverige införde förbudet 1930 .. men jag missade bagrunden aahh juste .. den saknades där

  • Anonym (EMOT)

    Är helt klart emot en legalisering.
    Tycker det är rätt självklart varför det är olagligt. Behövs det ens diskuteras`?????????????????????? Fakta och åter fakta talar ju emot..Och alla som idag är "rena" användare...

  • W Panthera tigris

    hhmm Lequisha
    ska vi se dem två mest uppenbara .. man drar en klar gräns mellan lätta och tunga droger
    tar cannabis ifrån langarna därmed så kapar man koplingen mellan lätta och tunga droger

    för det andra så drar man åtminstone några från alkohol och på det sättet minskar alkoholens negativa inslag på resten av sammhälet

  • idiblon

    Förbjud hellre dålig mat. Undrar hur många fetton som sitter här och beklagar sig över att andra berusar sig med "farliga" droger, när de själva dränker sig i matorgiernas livsfarliga träsk. Blä.

  • Helena Gordon
    idiblon skrev 2007-05-09 18:36:59 följande:
    Förbjud hellre dålig mat. Undrar hur många fetton som sitter här och beklagar sig över att andra berusar sig med "farliga" droger, när de själva dränker sig i matorgiernas livsfarliga träsk. Blä.
Svar på tråden Legalisering av cannabis!?