hur många kalorier är det i en points??
frågan är rubriken....
frågan är rubriken....
Det går inte att säga eftersom de inte räknar så. Det kan variera massor!
jag gissar...att 1point är lika med 100kcal
när man räknar ut pointsvärdet i en produkt tar man kalorierna och fettprocenten å räknar ut ett värde av dom. så det går som sagt inte att säga hur många kcal en point är för det beror på hur mycke fett det är i matvaran. ett ägg är tex lika många points som 4 alladinbitar så det är svårt att jämföra. hoppas du förstår hur jag menar..
hittade detta. tror det är så här formeln ser ut.
(per 100 g) = (kalorier/60) + (fett/9)
men det lättaste sättet är ju att skaffa pointsböckerna där står nästan all mat med.
Samtidigt är ett äpple på ca 65 kcal inga points alls
jag skulle väldigt gärna vilja veta hur många points det är i en cambridgepåse.. så om nån har en kalkylator skulle jag li glad
Här finns en pointsräknare på internet
www.busmakaronen.com/htmldocs/points.htm
tack så mycke
problemet är att jag hittat ett svin gott bröd och där står det att det är 0,5points per skiva
vad är det för bröd? det brukar alltid vara minst 1,5 points i dom flesta bröd man köper. najs med ett med så lite
det e så jäkla gott tar tid att grädda men heltklart värt det =)
Mustigt hälsobröd
5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2½ dl rågkross
1 dl vetekli
½ dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 L lättfil
1-1½ dl mörk sirap
2 avlånga brödformar, 175 grader i 1 timme och
40 min.
0.5 point per skiva för den som viktväktar!
det låter gott bara på receptet.
tack
man skulle inte ens behöva något på det igentligen bara äta som det är =)
glömde skriva att brödet ska vara längstner i ungnen
Har man ingen räknare eller pointsguide kan man uppskatta en points till ca 50 kcal. Det är absolut inte något exakt värde, men det ger en fingervisning. Innan pointssystemet var två brödskivor = en gul prick, och en gul prick = 100 kcal. När pointssystemet infördes var två brödskivor = 2 points. Alltså motsvarade 2 points ca 100 kcal. Nu är ju pointssystemet reviderat ett antal gånger så det stämmer ju inte riktigt. Olika bröd har nu olika antal points enligt pointsguiden.
Men som sagt. 50 kcal är en fingervisning om hur mycket en points är.
varför e massa saker som har ungefär 50 kcal 0 points nu då? beror d på fetthalten?
fattar inte hur dom har kommit på d där systemet
Det kan nog i vissa fall bero på fetthalten. Men sedan blir ju inga livsmedel noll om man äter för mycket.
De flesta frukt och grönsaker är ju noll points, men det är ju också för att motivera, uppmuntra och lära folk att äta grönsaker regelbundet utan att det ska "kosta" något. När man räknar kalorier som i Aftonbladets viktklubb, så räknas allt man äter in. Varenda kalori. Om man överdoserar frukt i viktväktarna så måste man ju tänkta över sitt fruktintag om det är så att man inte går ner i vikt. Fem frukter om dagen är okej, börjar man komma upp i femton äpplen om dagen och inte går ner - ja då får man nog tänka om.
tack för förklaringen