• ANOF

    Vad ska man göra med äggvitor?

    Jag brukar alltid ha en massa äggvita som jag intre vet vad jag ska göra med. Den här tråden ska handla om vad man kan göra för mat av äggvitan.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-09-10 18:19
    OBS! Det är viktigt att ni inte bara skriver VAD man kan göra med äggvitorna, utan även HUR man gör.

  • Svar på tråden Vad ska man göra med äggvitor?
  • ANOF

    Mary Lo skrev 2009-09-12 00:49:29 följande:


    Men ts, du måste ju inte göra så mycket majonäs. Det känns som att du står upp till armbågarna med äggvitor just nu och hela majonäslagandet bara rullar på: majonäs, äggvitor, majonäs, äggvitor... om du slappar en kväll i soffan så sitter du där med 20 nya äggvitor som du tvingas steka och ha på mackan fast du tycker att det är äckligt. Släpp det här med majonäsen ett tag, så känner jag spontant.
    Ja, precis! Du har förstått hur det är.
  • SilverEmma
    ANOF skrev 2009-09-12 10:10:45 följande:
    Men det är bara EN äggvita i. Om jag skulle använda till det skulle jag få 3 kg rostade wasabi-bönor i veckan. Det förstår väl vem som helst att det är alldeles för mycket. Då får jag ju ett nytt problem, vad jag ska göra av 3 kg rostade wasabi-ärtor.
    Ät dom med majonnäs! Jättegott!
  • Mrs Winter
    ANOF skrev 2009-09-12 10:17:28 följande:
    Mary Lo skrev 2009-09-12 00:49:29 följande: Ja, precis! Du har förstått hur det är.
    Men om du köper majonäs på burk då? El tub?
    Ett påspacklat skal är ej allt.
  • ANOF
    LitenKyckling skrev 2009-09-12 08:53:05 följande:
    För att det är sjukt fett och därmed inte bra?
    Det är inte farligt med fett. Det där är ju en myt.
  • Amazina
    ANOF skrev 2009-09-12 10:21:24 följande:
    Det är inte farligt med fett. Det där är ju en myt.
    Oh, Jesus... Har du kollat dina blodfetter??? Vad har du för BMI?
  • ANOF
    Amazina skrev 2009-09-12 10:16:30 följande:
    Kan man inte göra klister av äggvita? Tapetklister typ?
    Jag behöver inget tapetklister. Och den här tråden ska handla om vilken typ av MAT man kan tillreda av vitorna.
  • maximum

    ÄGGVITKAKA
    8 äggvitor (2 dl),
    90 g smält margarin, 180 g socker,
    225 g vetemjöl,
    50 g potatismjöl, mandel och russin,
    1 1/4 dl mjölk, 3 tsk bakpulver.
    Riven skal av 1/2 citron.

    Smör och socker röres, mjöl och mjölk tillsättes, därefter russin, citron, till sist de till hårt skumslagna vitorna. Bakas i ej för varm ugn ca 3/4 timma.

  • maximum

    Vispa en äggvita och florsocker till en fast smet, låt tjockna
    Dela upp smeten i skålar
    Tillsätt färgpulver

Svar på tråden Vad ska man göra med äggvitor?