• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • hotflower

    Egensinnig

    Oj oj..så nice! Men GUUUD vilket pillejoks jobb Du måste ha tålamod i massor!!!

  • Egensinnig
    Gravid 89 skrev 2010-02-07 11:52:59 följande:
    Egensinnig:Verkligen en helt underbar tårta, wow!Hur har du gjort håret, vad är det gjort utav? Många kramar!
    Tack söta du! Håret är Sp som jag mjukat upp med cocosfett och sedan tryckt genom vitlökspressen. Skurit till lagoma längder o limmat fast på huvudena m ätbart sockerlim.
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    hotflower skrev 2010-02-07 12:02:13 följande:
    EgensinnigOj oj..så nice! Men GUUUD vilket pillejoks jobb Du måste ha tålamod i massor!!!
    Ha,ha - egentligen har jag ju inte det men jag är j-vligt envis.....Kan säga att jag fick väldigt mycket nytta av mina små modelleringsverktyg och en pincett
    Matilda, Matilda........
  • Gravid 89
    Egensinnig skrev 2010-02-07 12:16:24 följande:
    Tack söta du! Håret är Sp som jag mjukat upp med cocosfett och sedan tryckt genom vitlökspressen. Skurit till lagoma längder o limmat fast på huvudena m ätbart sockerlim.
    Det var det jag misstänkte, att folk gör så för att få till det håret
    Jag har aldrig modellerat någon människa, men hade varit kul att göra det
    Har inte fått tillfälle än dock, men jag trooor att det kan bli det i mars!

    Mångra kramar, du är SÅ DUKTIG!!!
  • Egensinnig
    Gravid 89 skrev 2010-02-07 12:21:52 följande:
    Det var det jag misstänkte, att folk gör så för att få till det håret Jag har aldrig modellerat någon människa, men hade varit kul att göra det Har inte fått tillfälle än dock, men jag trooor att det kan bli det i mars! Mångra kramar, du är SÅ DUKTIG!!!
    Ja det är inte svårt alls eg - sen tänkte jag som en frisör och jobbad emed "passager" - en tofs i taget som jag placerad, snurrade och fäste.
    Sen gjorde jag et övningshuvud där jag testade tekniker innan jag körde igång m de riktiga.
    samma sak m kläder - tänk som en skräddare och klipp ut bitar som du fogar ihop till en kavaj tex. Framstycken, bakstycken, krage osv. En liten vass sax var guld att klippa med och sedan trimma till när kläderna satt på plats
    Matilda, Matilda........
  • Piebald

    Lite nya kreationer i bildtråden-bla min misslyckade spritsning..... Min mans kommentar om tårtan när den var färdig var "gud vilken tråkig tårta". Kul att servera den sen.... Själv tycker jag nog den blev ganska stilren och fin!

    Någon som kan säga vad jag gör för fel vid spritsningen när blommorna inte fastnar på underlaget? För hård kristyr kanske???
    /Anna

  • Egensinnig
    Piebald skrev 2010-02-07 12:29:00 följande:
    Lite nya kreationer i bildtråden-bla min misslyckade spritsning..... Min mans kommentar om tårtan när den var färdig var "gud vilken tråkig tårta". Kul att servera den sen.... Själv tycker jag nog den blev ganska stilren och fin!Någon som kan säga vad jag gör för fel vid spritsningen när blommorna inte fastnar på underlaget? För hård kristyr kanske???/Anna
    Tårtan var jättefin och det var din man som hade en trålig attityd tycker jag

    Tror precis som du skriver att kristyren kunde vara lite mjukare - det är lurigt det där - när man sprisar drop flowers ka man ha medium konsistens har jag läst någon stans.
    Matilda, Matilda........
  • MayaS

    Är det bara jag som inte kan se alla inlägg i bildtråden?

    Jag ser inlägg fram till inlägg 38 och sen ser finns det inga inlägg förrens inlägg 43... jätteskumt!!


  • Ankmor
    MayaS skrev 2010-02-07 14:07:34 följande:
    Är det bara jag som inte kan se alla inlägg i bildtråden?Jag ser inlägg fram till inlägg 38 och sen ser finns det inga inlägg förrens inlägg 43... jätteskumt!!
    Skumt är ordet! Tänkte inte på det. Det verkar som om de inläggen där i mellan är borttagna... ?
    Det stavas JU inte JUH !!!! Lär er det någon gång!!!
Svar på tråden Tårttråden del 17