• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Egensinnig
    3 hjärtan skrev 2010-02-22 18:26:20 följande:
    Om jag gör mmf på onsdag till tårtor på lördag... det borde hålla sig bra va om jag plastar ordentligt? Brukar inte gör mmf så tidigt, men eftersom jag ska ha 3 satser nu så känner jag att det blir lite tajt att hinna senare.
    Inga problem - MMH håller i ett par månader, minst.
    Missy Cat skrev 2010-02-22 19:15:32 följande:
    Egensinnig:Jag gillar verkligen din senaste tårta med godis! Den blev verkligen sockersöt!
    Tack! Var så himla skönt att slippa ta fram kavelunderlag, kavel, färg o knåda, täcka, smottha osv. Bara vips så var det klart - och gott
    Matilda, Matilda........
  • Hera99
    Egensinnig skrev 2010-02-22 09:45:18 följande:
    Är det de kursiva du vill ha? De finns på Tårtdecor, men det kanske var andra?
    Kikade in där igen,å nu hittade jag !!TACK!!!! Hur stora är de?
  • hälsingejänta

    Ska ju göra min första tårta med dekoration med sp till helgen. Men ska blommorna bli hårda? Eller ska de vara mjuka? Hur gör ni som täcker en stor del av tårtan med tex. blommor i sp, äter ni dem eller pillar man bort dem? Läste att Ballinas sp var så mjuk och svår att modellera med, tyvärr är det just den jag köpt...Men jag ska bara göra blommor och skriva namn, inga höga dekorationer, då borde det gå?

  • stariz
    hälsingejänta skrev 2010-02-22 22:56:19 följande:
    Ska ju göra min första tårta med dekoration med sp till helgen. Men ska blommorna bli hårda? Eller ska de vara mjuka? Hur gör ni som täcker en stor del av tårtan med tex. blommor i sp, äter ni dem eller pillar man bort dem? Läste att Ballinas sp var så mjuk och svår att modellera med, tyvärr är det just den jag köpt...Men jag ska bara göra blommor och skriva namn, inga höga dekorationer, då borde det gå?
    Japp, blommorna ska bli hårda, jag använder flowerpaste när jag gör blommor. ska man göra mindre blommor kan man blanda den med sugarpaste. Att forma blommor med vanlig sugarpaste kan vara svårt, har iof aldrig testat men den stelnar ju inte på samma sätt. Beror nog på vad för blommor du ska göra. Jag äter gärna blommorna :) men kanske inte alla.

    det finns i alla fall tre typer av pasta

    sugarpaste - att täcka med
    modelingpaste - att modellera med
    flowerpaste - att göra sköra blommor med
  • Vaja
    hälsingejänta skrev 2010-02-22 22:56:19 följande:
    Ska ju göra min första tårta med dekoration med sp till helgen. Men ska blommorna bli hårda? Eller ska de vara mjuka? Hur gör ni som täcker en stor del av tårtan med tex. blommor i sp, äter ni dem eller pillar man bort dem? Läste att Ballinas sp var så mjuk och svår att modellera med, tyvärr är det just den jag köpt...Men jag ska bara göra blommor och skriva namn, inga höga dekorationer, då borde det gå?
    Det går absolut att modellera med Balinas SP. Har gjort det flera gånger. Den håller sig mjuk och torkar inte/blir inte så hård på ytan som. Går alldeles utmärkt att göra blommor med den.
  • hotflower
    Lenilus skrev 2010-02-22 10:55:17 följande:
    Till helgen ska jag göra en gäng tårtor och en av dem ska ha tema spinning, som i spinningcykel, då värdparet är instruktörer på SATS. Är det någon som har en bra lösning eller idé? Känns lite jobbigt att göra en stående spinningcykel, eller vad tror ni? Tänkte iaf göra tåtran gul med svarta detaljer, som i SATs färger, men resten har jag lite huvudbry över. Så, jag behöver lite hjälp!
    Haha...när jag tänker på spinning ser jag lätt rodnad på skinkorna MEN jag antar att det inte är någon sådan tårta du ska göra

    Lycka till iallafall...tycker det låter som du har koll på läget och som vanligt kommer det bli super
  • Egensinnig
    Hera99 skrev 2010-02-22 21:30:07 följande:
    Kikade in där igen,å nu hittade jag !!TACK!!!! Hur stora är de?
    Knappt 2 cm höga gissar jag.
    Matilda, Matilda........
Svar på tråden Tårttråden del 17