• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Sigrid

    Jag vill lära mig att göra fina blommor och tänkte köpa lite flowerpaste. Vilket märke är bäst?
    Jag har hittills bara gjort egen med hjälp av Gum-Tex-pulver men vill testa en färdig och känna på skillnaden.


  • Gurkan

    Tårta är som bäst om den får gotta till sig någon dag! la ihop midsommartårtat som ska ätas imorgon redan i morse.

    ville passa på att tacka för receptet på jordgubbsmousse på vaniljyoghurt. Jag tog turkisk yoghurt istället och blandade i någon tesked vaniljsocker. Men vilken mousse det blev! Så underbar, len och syrlig och frisk och ändå söt av jordgubbarna.

  • Zelmilainen
    Missy Cat skrev 2011-06-23 08:49:24 följande:
    I någon form av burk hade jag fryst in i.
    ok, tack  
    nehepp...
  • Sigrid

    Någon som vet vad som är så speciellt med corn syrap (majssirap???)?

    Har tänkt testa att göra modelleringschoklad och i recept på engelska så ska det vara choklad och corn syrap. Kan man använda vanlig svensk sirap?

    Hittade ett svenskt recept med choklad, sirap och glycos, kanske ska testa det istället bara vanlig sirap och choklad.

    Vad tror ni?


  • Mysanochmimer
    Sigrid skrev 2011-06-23 16:56:45 följande:
    Någon som vet vad som är så speciellt med corn syrap (majssirap???)?

    Har tänkt testa att göra modelleringschoklad och i recept på engelska så ska det vara choklad och corn syrap. Kan man använda vanlig svensk sirap?

    Hittade ett svenskt recept med choklad, sirap och glycos, kanske ska testa det istället bara vanlig sirap och choklad.

    Vad tror ni?
    hmm jag har gjort modelleringschoklad en gång (varför inte fler undrar jag så här nu...) och den blev bra. Det var bara sirap och choklad men kommer tyvärr inte ihåg mängden
  • Greksmurfen

    lite assistans: vart hittar jag champagnemouse pulver?!? vet att ja var inne i ngn butik som hade det på webben men kommer inte ihåg vart ja såg det ......


    mamma till Maximilian född 081028
  • Ankmor
    Fru Indosaurie skrev 2011-06-23 21:50:33 följande:
    Om jag vill spritsa såna här moln: cakecentral.com/gallery/42727
    vad tror ni att jag ska sprita med? alltså vad är det vita?
    Smörkräm enligt bildtexten.
    Testa SMBC eller FWF ?
    Tomt här just nu...
  • Ankmor
    Greksmurfen skrev 2011-06-23 22:00:24 följande:
    lite assistans: vart hittar jag champagnemouse pulver?!? vet att ja var inne i ngn butik som hade det på webben men kommer inte ihåg vart ja såg det ......
    Jag har letat "överallt" (länkar via Bagerskans hemsida) men kan inte hitta moussepulver med champagnesmak.

    Mitt förslag är att du köper neutralt moussepulver och smaksätter med champagneessence.

    eller letar vidare
    Tomt här just nu...
  • Greksmurfen
    Ankmor skrev 2011-06-23 23:01:55 följande:
    Jag har letat "överallt" (länkar via Bagerskans hemsida) men kan inte hitta moussepulver med champagnesmak.

    Mitt förslag är att du köper neutralt moussepulver och smaksätter med champagneessence.

    eller letar vidare
    jag vet att ja fann det ngn stans...åhh surar över att ja inte sparade länken =/......
    ja i värsta fall få va vackert stäla mig å göra den från scratch men tänkte spara lite tid ;)
    mamma till Maximilian född 081028