• Svar på tråden Runt juni kom de ut - del 17
  • Dumas

    Grattis Nellie!!!

    idag var vi iväg med hela förskolan till Ystad djurpark. Supertrevligt med djur, picknick samt premiärbad för Livs del (i pool, det var kallt men barnen verkade inte bry sig om det).

    Trevlig helg i sommarvärmen : )

  • Tessekd

    Nellie tackar för alla grattis!
    Vi har verkligen haft en riktig kanondag med riktig sommarvärme hela dagen. Nellie, jag o Minna åkte båtbussen ut till en park här i Karlstad med bad, lek, djurpark osv. Vi hade  dessutom jättetur så hon träffade tre kompisar som hon brukar leka med.
    Hon har lekt på stranden och badad som aldrig förr. Nya soldräkten och baddräkten invigdes.

    C jobbade kortare dag idag så han kom också ut till oss på stranden. Efter plättar, fika och glass, lek, bad, båttur, minigolf och thaimat till kvällsmat somnade hon nu efter att ha lyssnat på nya bamsesagan tre (!!)gånger. En nöjd tjej tror jag ändå som tycker att vi ska göra om allt imorgon igen .

    Imorgon är det dags för barnkalas....hjälp...i vår lilla sommarvarma lägenhet. Hoppas att vi får till något bra i alla fall för detta är något som hon ser fram emot massor.


    ♥ Nellie 4/6-06 ♥ Minna 8/2-10 ♥
  • CasaMia

    Kram Tesse, det blir säkert ett riktigt bra barnkalas!
    Och jag förstår att Nellie vill göra om dagens Mariebergsskogsparadis =)

    Ni vet väl att ni är välkomna upp till oss och bada om vädret inte skulle vara lika fantastiskt hela sommaren?

    I morgon blir det sommarfest på folkparken här, med amerikanare-utställning och massor av folk. Vi ska vara med för att dela ut reklam om vår rockfestival i augusti. Plus att vi såklart ska umgås och glassa i solen Solig

    Sanna har barnkalas på aftonen och när det blir kväll går folk man ur huse för då är det riktig nostalgifest på Granevik. Vi kommer att ha fullt pådrag hela dagen, så vi slocknar nog samtidigt som flickorna ...

    Kram! 


    ♥♥♥ Sanna & Indra ♥♥♥
  • Tessekd

    Nationaldagsfirande i underbart väder  med piknick i det grönaSolig. Nellie hittade som vanligt ett gäng att leka med så hon har haft det jättekul. Nu är det lite slötid för hela familjen innan det är dags att ta itu med middag, dusch och sängen.

    Hoppas att alla haft en riktigt bra helg....den här helgen lär vi komma ihåg länge .


    ♥ Nellie 4/6-06 ♥ Minna 8/2-10 ♥
  • CasaMia

    Vi har oxå haft en minnesvärd helg. Sannas kalas igår och hennes bästa kompis' 6-årskalas idag. Så kul att Sanna och Emma, som hon heter kommer så bra överens, trots åldersskillnaden. Och vilket härligt väder vi har haft! Det kom lite regn nu på aftonen, men det var otroligt nog ganska skönt ...

    >Nyladdade batterier inför en ny arbetsvecka med andra ord Solig

    En fråga: Vi har två studenter att fira nästa helg - en av varje sort (flicka/pojke)

    Vad köpa?


    ♥♥♥ Sanna & Indra ♥♥♥
  • Yollis
    CasaMia skrev 2010-06-07 00:04:05 följande:
    Vi har oxå haft en minnesvärd helg. Sannas kalas igår och hennes bästa kompis' 6-årskalas idag. Så kul att Sanna och Emma, som hon heter kommer så bra överens, trots åldersskillnaden. Och vilket härligt väder vi har haft! Det kom lite regn nu på aftonen, men det var otroligt nog ganska skönt ...

    >Nyladdade batterier inför en ny arbetsvecka med andra ord Solig

    En fråga: Vi har två studenter att fira nästa helg - en av varje sort (flicka/pojke)

    Vad köpa?
    Till tjejen skulle jag köpa smycken
    Till killen, en bok i "vett och etikett"
    ♥ Tuva 2006 ♥ Mijo 091107 ♥
  • Tozza

    Blev ju såååå nostalgisk idag, Alizia fyller ju 4år sen, och både d och jag har både igår och idag pratat mkt om vad vi gjorde för 4år sen osv.... och den här tråden och NI var  en rejäl stor bit av våran nostalgi tripp...Hjärta

    Tänk i över 4år har vi babblat här, till och från iaf...Glad

    Jag har varit grymt dålig att kolla in här sen jag fick J, men håller koll på er via FB som ni vet


    Alizia - AIK - Ab imo pectore
  • Kreativ

    Hej!

    Ska svara lite på det ni skrivit om sen jag sist var inne här! Springcykel tycker jag är otroligt skitbra, rent ut sagt! Jag ska berätta varför.

     Förutom att Melvin hade tillgång till en sån och 2 dagar senare absolut skulle ta bort stödhjulen - utan problem! - så har det satt igång en kedjereaktion! Haha, det är så kul! En grannpojke halvåret äldre än Melvin ville också prova, så hans mamma köpte en springcykel. Det gick jättebra, och vips kunde även denna pojke cykla utan stödhjul! När en 6½-årig pojke på gården såg att 4-åringarna cyklade utan stödhjul så åkte hans också bort - och lärde sig! (Fast utan springcykel..). Vilket i sin tur fick en annan tjej på gården att vilja lära sig, så hennes stödhjul åkte också bort! (vet inte om hon lärt sig ännu..).
    Mamman som köpte en springcykel hade besök av deras barns kusiner i helgen. De ville låna den, och vips hade de också lärt sig cykla - utan stödhjul!!!!

    Så kan jag göra annat än hylla springcykel till skyarna?! Det är ju hur kul som helst att så många barn lärt sig cykla så snabbt tack vare en sån!!! Den får ju barnen att träna balans och hålla rätt på styret, bara svänga när man ska osv... Hur bra som helst! Dock kan jag tänka mig att användningstiden är kort på en sån, om man inte använder den "för att det är kul" också, men just för att lära sig cykla så verkar det ju gå i ett nafs! Så låna eller köp begagnat är mitt tips! När Melvin satte sig på cykeln utan stödhjul, så var  det snarare att starta själv, och bromsa med tramporna, som var det sombehövde tränas på! Balansen och hantering av styret fannsju redan där. Det andra lärde han sig direkt, och ett par dagar senare kunde man konstatera att han kan hantera cykeln himla bra! Dock har vi inte vågat ha ut honom i trafiken ännu... men det är kanske mer hönsmamman i mig än hans cykel skills som är problemet. haha.

    Bodi - jag förstår att du reagerar. Man behöver inte vara en sniken människa för att bli ledsen över såna presenter, inte när det kommer från så nära släkt. Så svårt är det inte att fråga vad barnet önskar sig, och det finns säkert annat på önskelistan som har samma nivå i pris somdet de köpte. Att ge nåt barnet vill ha är ju själva tjusningen med födelsedagar, det glada i momentet när paketet har öppnats. Villman inte lägga stor peng finns ju annars roligare grejer, typ klistermärken, minibilar, minidockor, studsbollar, flytlera, utomhusbadgrejer, ja fasen nästan vad som helst - för tuschpennor o block äger väl redan varenda unge? Jag skulle ocksåkänt besvikelse, gravid eller inte. Just eftersom det var nära släkt. Omnån vän kommer förbi på fika o har present med mig skulle jag inte tänka likadant kanske..

    Tesse - men... va? Vad tråkigt att det blev så där med firandet! Folke menar säkert väl, men att ha firat 2 barn och ändå ha alllt städat inom loppet av 3 timmar, det låter som stress. Det är ju menat att vara en fin dag, men lång tids fika, mysig presentöppning osv... Skönt att du fick en stund hemma senför att mysa på egen hand!

    Simon - jag har tänkt exakt som du med "skjutgrejer"! Vill absolut inte ha sånt i present till Melvin. Dock så gör vi undantag för vattenpistoler, för vi är ju vid poolen på somrarna hos barnens farföräldrar, då faller det sig naturligt. Men nåt annat skjutvapen vill jag inte ha till honom. Han ska få ett Nintendo DS Lite idag (han fyller år idag), jag och Micke har köpt 2 spel till det åt honom. Vi hoppas VERKLIGEN INTE att nån annan har köpt spel utan att kollamed oss,för jagvill INTE att han ska ha några "pang du är död"-spel........

    Tina - modigt av er att ryta ifrån! Det gjorde tydligen susenockså? Härligt att ni ska få efterlängtat egentid!! Dumas - Mina barnmissar också mellis, och på den tiden jag var hurtig o promenerade närjag hämtade dem, så fick jag alltid ha mellis med mig som de kunde äta på vägen hem. Annars var det bara skrik o gnäll..... Kul med ny hobby förresten, skulle gärna vilja se täcket sen! CasaMia - presentkort! Smaken är som baken, och det är pinsamt att be om kvittornför att få byta ett mindre fint halsband tex Jag had eiaf uppskattat presentkort! Men jag vet att vissa tycker såna är tråkiga att ge.. Men presentkort på tex Ur&Penn är ju bra, där finns både smycken och klockor!

    Jädrar vad tiden gick! Jag vill skriva mer,men nu måste jag hinna duscha innan barnen hämtas, för sen ska vi ju ha släktkalas här, och det rä en del att göra tills dess!

    Ciao girls!

    PS ) Nattblöjan är borta på Melvin, hittills en enda olycka på... en vecka?


    Melvin 060609, Ida 080426
  • Simon 060531

    Grattis Melvin i dag på din 4-årsdag.{#emotions_dlg.flower}
    Grattis även till att nästan vara natt-torr.

    Simon har varit feg med sin riktiga cykel för han är inte van med trampor. Han har nästan aldrig varit intresserad av att trampa. Varken sin stora traktor, trehjuling eller något annat. Men nu när vi kom hem från Spanien så försökte han men nu har han växt för mycket och benen tar vid.
    Vi köpte en loftsäng till Simon i födelsedagspresent men han har inte sovit i den än. På lördag flyttar vi till lägenheten och det stora möbellasset kommer på måndag. Vi har fått helrenoverat i lägenheten med ny spis med häll, nya golv, målade tak och dörrar. Vi har också fått nytapetserat och vi valde själv våra tapeter. Så det känns roligt att få flytta in och det ska bli skönt att Simon ska få eget rum igen. Vi har sovit i samma rum som Simon i 1 1/2 månad nu och det är inte bra för sexlivet.


    Mitt barn, får jag ge dig en gåva så ger jag min kärlek, mod, lycka
  • Tozza

    Grattis Melvin idag!! Solig

    Skönt att va blöjtorr på natten kan jag tänka mig, längtar tills det inte behövs blöjor här (och då är inte Jack 1 år ensTungan ute)

    Springcykel var finns det, det är inte samma som "sparkcykel" eller? *noll koll*

    Alizia har stödhjul på sin cykel som hon fick i höstas - hon är så kort och jag vill att hon ska nå ner iaf med tårna innan stödhjulen åker av, så kanske till nästa år. Av oss fick hon en rosa Hello Kitty sparkcykel/kickboard som jag hoppas att hon kan öva balansen lite på.

    Alizias bästa kompis fick vanlig cykel med stödhjul förra sommaren när han nyss fyllt 2 (han är väldigt stor och lång) han fick även då en sparkcykel som han åker kanonbra med, ner för backar, hoppar och åker slalom med. Nu ville han ha av stödhjulen och dom tog dom för att prova, 5min senare cyklar han själv utan problem - han har sån kanonbra balans efter allt sparkcyklande GladSimon: Vad härligt det låter med flytten!!! Så skönt att få det fräscht och som man vill ha det. lycka till med allt GladHär är det nog som vanligt, har varit på BVC med Jack idag och det var bara bra. Och på utvecklingssamtal på dagis med Alizia och det var oxå bara bra. Där går det sååå mkt bättre än vad det gjorde ett tag, hela Alizia mår såå mkt bättre. Så nu har vi slutat att gå hos barnpsykolog och bara njuter av våran lilla stora solstråle som redan är 4 år Skrattande

    Har ni några bra tips på 1 års presenter - vi har ingen aning om vad vi ska köpa till Jack, eller när andra frågar vad dom ska köpa.....


    Alizia - AIK - Ab imo pectore
Svar på tråden Runt juni kom de ut - del 17