• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • Hannah8401

    Grattis igen bambi vi väntar på dig i kämpartråden

    Frazze, jag hade inga problem innan med acne eller håravfall, kanske lite fet hy i ansiktet ibland men inget att snacka om. Fick inget när jag åt dhea heller, och då åt jag högsta rekommenderade dosen. Jag märkte efter ett tag att jag kunde öka vikterna i gymet vilket jag inte kunnat på läääänge, kanske var det dhean, eller kanske var det ändrat tränibgsupplägg eller kostupplägg. Positivt var det iaf

  • Bambi2

    Tack Hannah!

    För att strö lite smolk i bägaren: mina Trombocyter är för höga fick jag just veta... På specialistmödravården säger receptionisten att man inte kan göra något men det låter ju som B-S men kan ju ta Trombyl och Fragmin väl?

  • cff

    Bambi - supergrattis! Vad gäller trombocyterna - posta frågan i en immunologi-tråd så får du förhoppningsvis massor med bra input.

    MRE - härligt med många folliklar - 8 st låter ju helt fantastiskt, vad är ditt amh?

    Frazze - man kan få fet hy och hår och acne av dhea - vi har i tråden spekulerat i att vissa av potentiella biverkningar, t.ex. manlig behåring, mörkare röst mm framför allt gäller de som inte har en brist på dhea utan istället får en väldigt hög nivå när de äter tillskott.

  • MRE

    De säger bara AMH <1 så jag vet inte. Alla andra prover bra.
    Har gjort fyra IVF och aldrig fått något till frysen men mellan 2-4 befruktade per gång och 2 återförda var gång. som sagt, femte gången gilt!

  • Sjöhästen80

    Ett stort grattis Bambi! Det var kul att höra att du har plussat.

    Jag själv kan inte bestämma mig om jag vågar ta ett provtest ett par dagar innan TD som är på söndag. 

    Som  Zwillinge86  skrev så har jag och min sambo varit mycket glada och positiva. Men igår vaknade jag och kände mig håglös, gråtfärdig och hade alla känslorna på utsidan. Tyckte det var konstigt pga vi hade varit på min brors bröllop dagen innan. Som var helt underbart och trevligt. Kanske berodde det bara på för lite sömn. Sedan på kvällen fick jag lite mensverksymptom. Och tänkte att det då inte var konstigt om jag börjar känna mig ledsen och nedstämd. Och som började tvivlen komma. Men idag känner jag mig starkare igen.

    Ni som har ruvat har ni också haft sådana dagar? Det är första gången för mig som jag ruvar.  

  • Zwillinge86

    Jag har dagar som är precis som du beskriver Sjöhästen, och det är första ruvningen för mig också. Har lätt att vara glad när det flyter och känns bra, men så fort jag känner något som kan tolkas som negativt så blir jag mycket nedstämd. Hoppas att både du och jag får ett positivt avslut på ruvartiden!

  • Sjöhästen80

    Tack! Det känns så skönt att det är fler som känner lika dant. Man är inte ensam, någon som förstår en. Man vill ju bara att det skall bli söndag, så är första väntan över och förhoppningsvis en ny väntan som leder till något underbart om 9månader..Drömmer

  • Frazze

    GRATTIS BAMBI!!!!!! Åh va kul! Nu joppas vi att det går bra hela vägen i mål!

    Oj då! Så med andra ord kanske jag inte behöver ta DHEA då eftersom att jag redan har äckligt fet hy och hår och acne! Värst vid Äl och runt mens. Och jag tänker INTE riskera att tappa mer hår heller! Får väl ta ett sånt prov och se hur det ligger till. Känns som att det är så mycket man måste lära sig och hålla ordning på nu när man förhoppningsvis "snart" ska ja börja sin ivf resa. Men det ska väl förhoppningsvis gå bra för mej oxå. Hur gamla är ni andra? Jag själv är 35.

  • cff
    Frazze skrev 2013-06-10 22:27:34 följande:
    GRATTIS BAMBI!!!!!! Åh va kul! Nu joppas vi att det går bra hela vägen i mål!

    Oj då! Så med andra ord kanske jag inte behöver ta DHEA då eftersom att jag redan har äckligt fet hy och hår och acne! Värst vid Äl och runt mens. Och jag tänker INTE riskera att tappa mer hår heller! Får väl ta ett sånt prov och se hur det ligger till. Känns som att det är så mycket man måste lära sig och hålla ordning på nu när man förhoppningsvis "snart" ska ja börja sin ivf resa. Men det ska väl förhoppningsvis gå bra för mej oxå. Hur gamla är ni andra? Jag själv är 35.
    Jag är numera 40 - var 37 när jag började försöka (med inseminationer) och 38 när jag började med IVF. Kämpar på...
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH