• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • Bambi2

    Jag är 40, närmare 41. Kan knappt fatta det själv. Väntade allt för länge på den rätte och levde lite i förnekelse ang. min biologiska ålder. Så nu måste lilla bönan stanna!

    Sjöhästen och Zwillinge! Det är typiskt att känna både hopp och förtvivlan under ruvartiden och ibland t.o.m. glömma embryot korta stunder. Personligen blev jag irriterad på dem som hävdade att min inställning skulle ha någon betydelse, för då skulle jag ju vara tvungen att själv bära ansvaret ifall det inte gick, jag hade väl inte "rätt inställning". Men denna gång fick jag psykbryt bara 2 dagar efter ET och kände att det aldrig skulle gå. Sen visade det sig att jag ändå var gravid.

    Det ska bli spännande att se hur det går för er!

  • cff
    Bambi2 skrev 2013-06-10 15:34:52 följande:
    Tack Hannah!

    För att strö lite smolk i bägaren: mina Trombocyter är för höga fick jag just veta... På specialistmödravården säger receptionisten att man inte kan göra något men det låter ju som B-S men kan ju ta Trombyl och Fragmin väl?

    Jag skall själv ta mina första klexane-sprutor (typ samma som fragmin och innohep) imorgon så nu läste jag igenom vad som står om det på fass. Notera att Klexane, som mycket vanlig biverkning, kan ge "Ökat antal blodplättar (trombocytos)."
    Fragmin har som vanlig biverkning istället "Minskat antal blodplättar i blodet (trombocytopeni) som vanligen är mild och går tillbaka under behandlingen". Samma beskrivning ges för Innohep.

    Så se till att de inte skriver ut klexane till dig :)   
  • cff

    Klexane listar också som en vanlig biverkning (till skillnad från "mycket vanlig biverkning"): "minskat antal blodplättar (trombocytopeni). "

  • Bambi2

    Cff Tack än en gång!
    Jag kan bli så ARG på att vi måste bli våra egna läkare! Visst, det vore ju ok om man hade rätten att förskriva mediciner, behandligngar och remisser för provtagningar. men istället sitter man där med kunskapen utan att kunna göra det som man vet behövs. Jag kan fullständigt förstå att du har tagit kontrollen själv och vänt dig till utländska specialister. Jag är inte där ännu, jag är fortfarande fast i ilskan över hur dåligt det funkar i Sverige med Fertilitetsmedicin och mödravård.

  • Frazze

    Jag tycker själv att det är trist att man måste åka utomlands för att få den vård man behöver!

    Tex för dom då som vill skaffa barn men ingen partner har måste åka till Danmark för att kunna få insemineras med donerad sperma. Får man göra det här i Sverige om man själv fixar någon som är villig att donera sperma? Är så dåligt insatt i detta måste jag erkänna.

  • Bambi2

    Frazze - Ja, det är såklart dikriminerande att singlar inte får assisterad befruktning i Sverige. Det finns ett laförslag och majoritet i riksdagen för det men det kommer ta lång tid innan lagen röstas igenom. (Man får inte inseminera med en känd mans sperma heller i Sverige såvida man inte låtsas att man är ett par. Då blir han far till barnet också.)
    Men jag har accepterat att jag måste åka utomlands för själva behandlingen och t.o.m. att jag måste betala. Det skulle jag få göra även om jag hade en partner i Sverige pga min ålder.

    Nej, det är bemötandet man ofta får inom vården, som jag kan bli upprörd över, - singel som par. Fertilitetskliniker som alltid vet bäst, men bara kör på rutin, stänger över sommaren, är ovilliga att diskutera ens behandling. Fertilitetsläkare som inte tar till sig av internationell forskning. Mödravård som bara finns för dem som redan kommit långt i sin graviditet, om ens det. Det verkar finnas en inställning att om något går fel, kanske det var inte var meningen att det skulle gå bra ändå. "Det finns inget att göra". Sinnessjuka regler kring vad man får och inte får göra med sina embryon. Ja, listan är lång.

    Det bästa man kan göra är att läsa på. Och stötta varandra att söka sig vidare till ev. ny klinik, prova nya metoder.

  • Äntligenvi

    Jag håller helt med dig Bambi blir deprimerad bara jag tänker på det. I USA är de så otroligt långt fram. Min inställning var alltid att ge det 3 försök i Sverige och sen åka till USA. Det kostar otroligt mycket pengar men den nya metoden med Co Culture IVF verkar så otroligt bra med bra resultat. Det gäller verkligen att hitta en bra barnmorska. Jag går på ultraljud varje vecka och det hjälper mig oerhört att sakta men säkert börja lita på min kropp igen.  Men sen som vanligt måste man tjata kan du ta det provet etc. Men hon är tillmötesgående vilket jag uppskattar.

  • Frazze

    Jag och min man har diskuterat här att om det inte går på våra 3 försök här i Sverige så åker vi ner till Australien och försöker där nere. Vi är båda Australiensiska medborgare, min man är därifrån och jag har bott där så pass att jag sökt och fått det oxå. Man får som här "första" barnet gratis om man nu lyckas bli gravid då på dessa 3 försök. Men jag tycker att det är skrämmande hur vården har blivit här i Sverige! Även om person 1 skata si och så mycket tabletter så kanske person 2 ska ta hälften av det. Kan man då inte få svar från sin läkare eller om läkaren tror att vi alla är precis exakt likadana kan det ju va farligt.. Skandal! Ja vi får ju se nu när vi lyckas få en tid för genomgång nere i göteborg. Är det någon av er som vart i Göteborg på Sahlgrenska och gjort Ivf? Och vad har ni för åsikter om det i så fall?

  • Kattflickan

    Håller med dig Bambi om att man måste vara påläst och kunna vara kritisk inför sina möten med vården för att få bästa möjliga hjälp. Hade jag haft den insikten för 5 år sedan när min mamma hade cancer hade hon kanske levt idag. Hon litade blint på läkarna som faktiskt gjorde fel i hennes fall.

  • cff

    Jag kan ju också konstatera att om jag för 3 år sedan vetat allt jag vet idag hade jag förmodligen fått barn vid det här laget (och kanske haft ytterligare ett i magen). Men, jag vill inte gräma mig över det utan se framåt och vara glad för att jag åtminstone nu kan försöka - och hoppas på att det inte är för sent.

    Fördelen med att ha hållit på så här länge är att jag vid det här laget har lyckats hitta "rätt" läkare inom olika områden - och det är jag otroligt tacksam för. T.ex. har jag just talat med min fantastiska husläkare som konstaterade att visst kan jag få hjälp på min VC med intralipid-dropp, något som tydligen kan vara svårt på många VCer. Skönt, man behöver lite medvind ibland. Annars ganska jobbigt, håller på att stimulera för fullt och i morse tog jag fyra olika sprutor, åt 15 piller samt drack en vetegräs-shot. Lunch innebär ytterligare en laddning piller och kvällskvisten likaså (det är nästan så att man inte behöver/orkar vanlig mat). Men magen verkar i alla fall hålla så här långt Skrattande.

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH