• themia

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Från dagens ledare i DN

    www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-vad-sa-du-gar-sverige-bra-det-kan-inte-stamma/

    Citat:
    "Enligt SCB har BNP/capita, alltså välståndet per person, stigit med hela 52 procent mellan 1993 och 2014, rensat för inflation. Under samma period ökade befolkningen med 1 miljon, från 8,7 till 9,7 miljoner."

    "
    Vi växer för närvarande snabbt och är som land rikare än någonsin. Vår välståndsutveckling de senaste decennierna överträffar alla förväntningar. Statsskulden är låg i ett internationellt perspektiv."

    Ni som tjatar om att invandringen får Sverige att gå under, läs och begrunda

  • Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna
  • Världsmedborgare
    Ascendere skrev 2017-02-11 16:05:52 följande:
    Självklart är det så bäste VMB. 
    Nuförtiden ska ju minsta lilla upplopp mot polisen anmälas, som nedan, trots att ingen av  poliserna ens blev allvarligt skadad! 
    Tur att vi har sådana sanningens förkämpar som du som kan lära oss den rätta tolkningen av statistik, eller varför inte rentav säga verkligheten? 

    En liten tanke bara: Vi har ju redan två statliga institutioner för att samla in statistik, BRÅ och SCB, men inget som lär ut hur statistiken ska tolkas. Det kanske vore något, man skulle kunna kalla det Ministeriet för Sanning, Minsann, och de skulle kunna erbjuda omskolning för subversiva element som undertecknad, Kung Markatta, K Kalle, Anton Highchurch, med flera felinformerade individer. 

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/V7y2l/poliser-sk...

    Det var senast uppe två ggr i tv den här veckan, i Opinion Live och i Veckans brott.
    Och det har även skrivits i media flera ggr, det har disskuterats i Gomorron Sverige och även i Aktuellt och Rapport m.fl program, så det kan inte vara värst många som missat det, att det inte går att dra likhetstecken mellan ökningen av anmälda brott, och en generell ökning av antalet brott.

    Så du har fel, det har informerats många ggr hur statistiken ska användas.
    Men vad hjälper det, när  SD och andra på yttersta högerkanten inte vill lyssna på det örat, utan dom desinformerar helt medvetet och drar likhetstecken mellan antal anmälda brott och en ökning av desamma, vilket alltså är helt fel.

    Och det är inte så många år sen vi hade en liknande och massiv propaganda från högerhåll.
    Då var det pedofiler det gällde, dom skulle jagas med blåslampa och misstänkta skulle hängas ut, och efter ett tag så kryllade det av pedofiler i varenda buske och på varenda arbetsplats.
    Det blev till slut så illa, att vi fick barn och ungdomar att oskyldigt anklaga sina föräldrar, lärare/vuxna för pedofili, vilket ledde till att ett flertal oskyldiga blev satta i fängelse.

    Det tog några år innan vi rett ut de flesta felaktiga domar, och vi fick ett påtagligt bevis vad som händer, när folk uppmanas anmäla och den statistiken används felaktigt tillsammans med propaganda och desinformation.


    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Gung Ho

    Fast, ev pedifiliskräck undantagen, i verkligheten utförs fler brott än vad som anmäls så ngn 'spökstatistik' föreligger inte generellt.

  • Abegayle70
    K Kalle skrev 2017-02-13 12:47:49 följande:
    Kanske någon som hämnas när inte rättsväsendet kan sköta rättsskipningen?
    Det kan vara fler såna här avrättningar på gång. Undrar hur mycket tresuser polisen avsatt för att skydda de övriga stackars våldtäktsmännen?
    Reta mig inte om jag stavar fel, jag är dyslektiker...
  • Världsmedborgare
    Gung Ho skrev 2017-02-12 12:24:55 följande:
    Fast, ev pedifiliskräck undantagen, i verkligheten utförs fler brott än vad som anmäls så ngn 'spökstatistik' föreligger inte generellt.
    Så är det, mycket av brottsligheten är vad vi kan kalla "skitsaker", och i de flesta fall så är vi så dugliga människor att vi kan reda ut dom händelserna själva, utan inblandning av rättsväsendet.

    Och jag är inte speciellt mycket för att allt ska anmälas i tid och otid, inte när jag ser vart det brukar ta vägen och hur statistiken sen används.

    Ett större mått av sunt förnuft, och bättre förståelse för hur rättsväsendet fungerar i praktiken, skulle kanske göra att folk anmälde rätt saker, och inte belastade Polisen med uppgifter som bara tar tid, tid som skulle ha kunnat använts till viktigare saker.
    Nu ser vi att många tror att allt går att lösa om Polisen bara får veta, vilket t.ex betyder att mycket av det som anmäls inte ens är ett polisiärt ärenden, utan en civilrättslig sak.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Ascendere
    Flash Gordon skrev 2017-02-13 13:37:20 följande:

    Problemet är bara att ibland skjuts en vanlig, hederlig vaktmästare istället.


    Ja, det är sant. Det bästa vore om statens våldsmonopol uppräthölls och rättsväsendet fungerade som det ska istället.
  • Världsmedborgare
    Intenuigen skrev 2017-02-12 11:47:40 följande:
    Haha visade precis dina påstående för en kurd. Han höll på att dö av skratt och undrade om svenskar är helt efterblivna.
    Stackarn, kan inte va kul med en så klen hälsa.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Flash Gordon

    Fråga på ämnet:

    Finns det någon som har koll på hur många skjutningar det varit i Malmö än så länge under 2017? Och i riket totalt?

    Det rasslar förbi skjutning efter skjutning i media nu så varje skjutning får max en dag ps uppmärksamhet i media innan det är dags för nästa.

Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna