• mcs1988

    Vad blir det för mat?

     


    Vad äter ni till middag idag? :) 

    (Vi ska äta stuvade makaroner, falukorv och morotsstavar.) 

  • Svar på tråden Vad blir det för mat?
  • Anonym (allergiker deluxe)

    Traditionell men förstärkt skånsk gåsmiddag:

    Champagne och snittar
    Svartsoppa med gåskorv alt. svampsoppa med massor av sherry
    Gås med krås, två såser, potatis, rödkål, äppelmos, gelé och grönt, pinot noir
    Två sorters äppelkaka med tre sorters vaniljsås, portvin eller mer sherry efter behag
    Kaffe med hemmalagade biskvier, godis och avec.
    Sen blir det drinkar och en hel kasse popcorn poppade i gåsfett.
    Bara för att vi kan! Flört

  • Djurvän03
    Anonym (Hm) skrev 2023-11-10 22:10:11 följande:
    FredagsgottGlad
    Ja verkligen. Den gick hem hos alla i familjen :)
    Ikväll blir det plockmat. Heta kycklingspett, ostkuber, baguetter, oliver, ölkorv, kex, vindruvor och grönsaksstavar. Något gott och dricka till :)
  • Anonym (&)
    Anonym (allergiker deluxe) skrev 2023-11-11 13:22:13 följande:

    Traditionell men förstärkt skånsk gåsmiddag:

    Champagne och snittar
    Svartsoppa med gåskorv alt. svampsoppa med massor av sherry
    Gås med krås, två såser, potatis, rödkål, äppelmos, gelé och grönt, pinot noir
    Två sorters äppelkaka med tre sorters vaniljsås, portvin eller mer sherry efter behag
    Kaffe med hemmalagade biskvier, godis och avec.
    Sen blir det drinkar och en hel kasse popcorn poppade i gåsfett.
    Bara för att vi kan! Flört


    Wow, vilken brakmiddag! Ni hade gäster, förstår jag?
  • Krämare86

    Fan! Jag åt en burk surströmming med gräddfil och gräslök. Nu mår jag illa : / Jag tror burken hade utgått. För det rykte ur den vid öppning? Det fräter i magen. Aj Aj 

  • Anonym (Hm)
    Djurvän03 skrev 2023-11-11 18:10:37 följande:
    Ja verkligen. Den gick hem hos alla i familjen :)
    Ikväll blir det plockmat. Heta kycklingspett, ostkuber, baguetter, oliver, ölkorv, kex, vindruvor och grönsaksstavar. Något gott och dricka till :)
    Glad
  • Krämare86

    Surströmming jag mofflade i mig igår hade tyvärr utgått. Jädra, det rök propansyra från konservburken. En varningsklocka, men jag hade redan hällt i mig kryddat brännvin och var så förbannat sugen. Hela natten har jag haft ont i magen. Det fräter. Vad gör man? Räcker det med vätska eller behöver man samarin ? 

Svar på tråden Vad blir det för mat?