Tips på storkok
Skulle gärna vilja ha tips på storkok, alltså rätter som passar bra att göra mycket av och gärna går bra att frysa in också. Är så trött på att komma hem varje eftermiddag och behöva laga mat. Hur löser ni det?
Skulle gärna vilja ha tips på storkok, alltså rätter som passar bra att göra mycket av och gärna går bra att frysa in också. Är så trött på att komma hem varje eftermiddag och behöva laga mat. Hur löser ni det?
Storkok bara så där på rak arm:
Köttsfärssås (gör en stor med mild smak, så kan du dela den i många delar och krydda upp efter smak när ni ska äta. Tacosmak, chili, mer örter, skruva till asiatisk, osv)
Ungersk gulash
Kalops
Lasagne
Potatisgratäng (bara att fixa något tillbehör)
Moussaka
Kycklinglåda
Fiskgratäng
Korv stroganoff, kreolsk gryta, kyckling i curry eller dragonsås, kött/lammfärsfärsbiffar, kålpudding.
Grytor :)
Kalops
Köttgrytor
Chicken a la king
Kyckling med curry
Thaigrytor
Ungsbakad lax (halvsida)
Lasagne
Fiskgratäng
Vi har en slowcooker och gör ett par omgångar i den i veckan. Vi lagar aldrig mat på vardagarna. Min sambo har lite oregelbundna arbetstider och jag brukar helt enkelt vara för trött för att laga mat på kvällen.
Vi brukar göra olika indiska grytor (med grytbas på burk). Linsgryta, köttfärssoppa, lasagne, kycklinggryta med jordnötssmör. Vi kokar pasta/nudlar/ris till ibland. Och ibland har vi naanbröd till.
Vi har alltid minst fyra olika rätter i frysen så vi kan variera oss. Men ingen av oss har något emot att äta samma rätt ett par dagar i rad heller.
Det som blir allra godast av infrysning är köttsoppa. Faktiskt nästan godare än nygjord. Raggmunkskaka. Köttfärssås. Köttfärslimpa. Pannbiffar. Grytor.
Det mesta kan man göra i större sats så det räcker i minst 2 dagar. Aldrig kunnat förstå folk som frivilligt lagar mat varje dag istället av att göra en större portion och äta den i 2 dagar.