• Tom Araya

    Är invandringen en belastning?

    Visserligen bara en debattartikel skriven av en privatperson, så det är kanske inte mycket att hänga upp sig på...
    Men jag vill gärna bemöta den.

    Det är jag som är den verkliga belastningen (aftonbladet.se)

    Alla kostnader belastar såklart en budget, där är det ingen skillnad på Petras vårdkostnader och andra kostnader.


    Jag tror inte att någon betraktat eller kallat Petra Halls läkare eller kirurg för en "belastning". Jag tror det är Petra Hall själv som buntat ihop all invandring/invandrare till en homogen grupp som medför samma resultat för det svenska samhället, vilket inte stämmer med verkligheten.

    Jag ger dock Petra rätt angående jobbskatteavdragen och sjukersättningen.

    När Petra avslutar med klimatpåverkan så blir det hela skrattretande då hon utger sig vara Vänsterpartist...
    Hur mycket utsläpp har inte kärnkraftsmotståndet orsakat, vilket Vänsterpartiet är en del av?

  • Svar på tråden Är invandringen en belastning?
  • Anonym (XXX)
    Anonym (Johan) skrev 2021-07-20 15:50:29 följande:

    Mustafa Panshiri visar tydligt att det är kulturen, inte socioekonomiska faktorer, som ligger bakom invandrares höga brottsbeängenhet. Att ändra kulturen är mao viktigare än sysselsättning, betyg och fritidsgårdar. Även om de tre också är bra.

    www.expressen.se/debatt/brottsligheten-paverkas-framst-av-kultur-och-moral/


    Japp. Det finns ju (tyvärr) massor av svenska barn, som växer upp med en ensamstående sjukskriven, lågavlönad eller bidragsberoende mamma. De har inte heller några smartphones eller tusenkronors-jeans. Men de kastar inte sten på polisen, hindrar ambulansen att komma fram, eller skjuter vilt omkring sig på öppen gata för det. 

    Med detta sagt, så kan jag ha mer förståelse för ett fattigt barn som snattar i affären, än ett som har hög veckopeng och skulle kunna köpa saken ändå. Men när det kommer till grövre brott, så får sådana förklaringsmodeller inte bli en ursäkt. 
  • Anonym (Absolut)

    Helt solklar analys risken är bara överhängande stor att du kallas för rasist nu av många i tråden för tyärr är det nivån, hyckleri på hög nivå 

  • Blueskillen
    Anonym (Freedom) skrev 2021-07-20 16:46:41 följande:
    Men läs då för bövelen Kristerssons hela uttalande så borde du förstå att det avser bl.a kriminaliteten, eftersom han sade just det. Hur svårt kan det vara?
    Om du för böveln läser vad TS frågar i denna tråd så ser du klart och tydligt vad frågan är. Vad en liten moderat som slickar röv för att komma till makten säger skiter jag fullständigt i.  
  • Anonym (Freedom)
    Blueskillen skrev 2021-07-20 19:00:00 följande:
    Om du för böveln läser vad TS frågar i denna tråd så ser du klart och tydligt vad frågan är. Vad en liten moderat som slickar röv för att komma till makten säger skiter jag fullständigt i.  
    Eftersom du inte förstått trådstarten föreslår jag att du flyttar till en enklare tråd.
  • nattuw
    Anonym (Burp) skrev 2021-07-19 09:28:04 följande:
    Ingen kan svara på huruvida Tomkins kommer att vara en belastning. Han kan ju vara typen som gillar att spöa på sin flickvän eller kanske festa hårt och orsaka diverse kostnader för polisingripanden eller sjukvårdskostnader.

    Eller menar du att han inte kan vara en belastning eftersom han är en vit västerländsk man?
    Projektanställda specialister brukar sällan ställa till något större ofog. Oavsett härkomst.
  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-07-19 16:56:52 följande:
    Visst tror jag det.

    Ulf Kristersson är ingen dumskalle. Han måste ha varit väl medveten om hur det han sa skulle uppfattas. en kort tidigare hade han till och med kritiserat Åkesson för ett liknande uttalande.

    Alltså, jag tror att uttalandet var mycket väl förberett - med en klatschig inledning avsedd för att locka väljare från SD till M, med lite förmildrande lullull som svans till uttalandet - så att han inte ska stöta bort särskilt många moderater.

    Alla människor behöver få känna sig behövda - så jävla kul kan det inte vara för invandrare att få höra att de är en belastning av någon som har ambitionen att bli Sveriges statsminister och som för att ha en möjlighet att uppnå målet har valt att samarbeta med ett parti vars ledare gick med i partiet då det fortfarande var nynazistiskt.
    Så du tycker möjligtvis att det vore på sin plats med hashtagen #inteallainvandrare likt den #inteallamän?

    Jag tycker det är sorgligt att se och speciellt när det blott handlar om partipolitk. Vem fan bryr sig? - det är bara löjligt.

    För min del hade vi alla kunnat förklara för en stor del av befolkningen - av dem som överhuvudtaget missförstår - att Sveriges största partier knappast ser invandrare som en belastning.

    Vi är för böveln ett av världens invandrarvänligaste länder och som folk är vi ett av de vänligaste och frommaste folkslagen på planeten - men det ska uppenbarligen och till varje pris målas fan på väggen för socialdemokratins eviga seger (mot allt - från heder, förnuft, ekonomi, gemenskap till what the f ever).
  • Iarwain

    En annan intressant fråga;

    När tycker just du att Invandringen INTE är en belastning?


    Människor är korkade! Men jag tänker inte överförklara för de som har som sin enda uppgift att missförstå så mycket som möjligt
  • Padirac
    Anonym (Johan) skrev 2021-07-20 15:50:29 följande:
    Mustafa Panshiri visar tydligt att det är kulturen, inte socioekonomiska faktorer, som ligger bakom invandrares höga brottsbeängenhet. Att ändra kulturen är mao viktigare än sysselsättning, betyg och fritidsgårdar. Även om de tre också är bra.

    www.expressen.se/debatt/brottsligheten-paverk.../
    Om du läser intervjun i fråga som artikeln i expressen refererar till så framstår det inte så enkelt som att det är kultur utan en större fråga mo personlig moral, självkontroll och de miljöer man deltar i och hur normbildning går till.  Det är väl känt att peer-pressure är det som formar unga och det är också väl känt att inte alla i de utsatta områdena är kriminella  - att påstå att det är de invandrades kultur (som de har med sig från sina hemländer) är på alla sätt en grov förenkling som inte löser ett verkligt problem.

    Citerar från den intervju artikeln i expressen länkar till  - fof.se/tidning/2020/3/artikel/brynaskillen-som-blev-mastare-pa-kriminologi

    "Utifrån bland annat denna forskning har han utvecklat den så kallade situationella handlingsteorin, SAT. Genom att identifiera så kallade hot spots – platser och tidpunkter där det begicks många brott, ofta i bostadsområden där den sociala kontrollen är svag – kom han fram till att det inte är tillfället som gör tjuven, utan snarare så att tjuven tar tillfället.

    Grunden i teorin är att människor gör som de gör på grund av vilka de är och i vilka omständigheter de befinner sig. Centralt är samspelet mellan personlig moral, självkontroll och de moraliska sammanhang som människor lever i. De som begår brott gör det därför att de ser brott som ett acceptabelt handlingsalternativ, och den centrala frågan är därför varför vissa, och inte andra, har eller skaffar sig detta synsätt. Skillnaderna förklaras genom olikheter i moralbildning och kognitivt lärande, som i stora drag är ett resultat av vilka miljöer individen växer upp och deltar i. Om man vill förstå vilken roll faktorer som segregation och social utsatthet spelar för brottsligheten, måste man först förstå vad som får människor att begå brottshandlingar.


    – Teorin fungerar bra, ja extremt bra. Vår forskning påvisar samspelet mellan benägenhet och exponering. Benägenhet är personlig moral och förmåga till självkontroll. Det handlar alltså om normer och förmågan att följa dem, säger han.

    ...


    Jag frågar honom var dessa normer kommer från och han säger att moralbildning skapas i det dagliga mötet med andra människor och medier. Särskilt viktiga är föräldrar, lärare och andra barn och ungdomar, menar han.


    När det gäller dagens utsatta områden är detta en central fråga – vad finns det för miljöer och aktiviteter som stödjer brottsnormer? Det är där man formas, säger han. Det handlar till exempel om vilka man umgås med, vilka sociala medier man tar del av, vilken musik man lyssnar på. Varför vissa har kommit att se det som acceptabelt att skjuta andra måste ses mot den bakgrunden.

    ...


    – Det som behöver tränas är i stället självdisciplin och långsiktigt tänkande. Social utsatthet förklarar 3–4 procent av variationen av brottsligheten, medan personlig moral och självkontroll, samt de miljöer man deltar i förklarar runt 60 procent. De flesta som lever i social utsatthet är inte brottslingar. Detta kan inte i sig vara en orsak till brott, fortsätter han och återkommer till orden självkontroll och moral.


    – Detta är dock inte en moralistisk teori, det vill jag understryka. Men det handlar om ens grundläggande värdesystem. Ser man det som acceptabelt att stjäla i en viss situation eller inte? De allra flesta gör inte det. Det är några enstaka procent av befolkningen som står för den absoluta merparten av all brottslighet, särskilt den grövre, säger han."

  • Anonym (Freedom)
    Iarwain skrev 2021-07-21 07:28:39 följande:

    En annan intressant fråga;

    När tycker just du att Invandringen INTE är en belastning?


    När den över tid inte belastar transfereringssystemen och ej heller leder till ökad kriminalitet.
Svar på tråden Är invandringen en belastning?