• Puff 2008

    Epilepsitråden 9

    Mopsan skrev 2009-10-26 16:09:41 följande:
    nej fy happy vad det djävlas. hoppas hoppas att det snart blir någon ändring. men hur ser det ut på krampfronten det har lugnat ner sig lite för tillfället va? Mitt pluggande går framåt tror jag. det var meningen att jag skulle göra matte prov i fredags men då låg lusk inne så jag skulle göra det idag men då krampade lusk så hrrrmmm lite motigt men hänger med så gott jag kan . Jag pluggar som sagt bara in gymnasiet nu och lyckligtvis har jag huvudet på skafft så det inte krävs alltför stor ansträngning för att göra bra ifrån mig. men jag får ju ta och inse att mer avancerade studier inte kommer komma på tal förens lusk är mer stabil men det är ju ett tag tills dess så då är det förhoppningsvis inget problem. lusk är skit jobbig idag usch riktigt monster jobbig och haft ca 10 huar redan idag. alltså hade han vart medicinerad nu så hade det ju bara vart suck it up men nu så reagerar man kraftigare på sånna här saker av någon annledning.
    Följer er med spänning Mopsan. Detta är rena jäkla thriller-läsningen för mig.
    Lusk utan medicin alltså. Håller tummarna såklart så att de vitnar.
    Blir ju intressanta slutsatser om krampandet hålls på samma nivå men minus medicinbiverkningar...
  • Puff 2008

    Mira 70 skrev 2009-10-26 22:46:31 följande:


    Tänkte höra med er här i tråden hur ni gör på nätterna. Hur upptäcker ni ifall ert barn får ett anfall? Finns det larm?
    Vi har ep-larm och apnélarm i Myrans säng.
    Apnélarmet skall vi lämna tillbaka för det fångar bara apnéer där man är helt 100% stilla och det är oftast inte Myran när hon har "sluta-andas kramper" (toniska). Det räcker att man skruvar lite på kroppen så fungerar det inte.
    Det andra larmet larmar vid kloniska kramper och även om ryckningarna bara är en ett ben tex.
    Men...i ärlighetens namn så sover Myran oftast mellan oss och då kan vi inte ha larm för det skulle registrera även oss. Med andra ord håller vi koll på henne och sover själva pissdåligt. Myran har ju haft status och krampar mer eller mindre i hållande i timmar så visst har man skräckscenariot klart för sig i huvudet.

    Mopsan, jag är egentligen också mest nojig för toniska långa kramper. Vet i fan hur man skall upptäcka. Jag vet att jag vaknar av att hon inte andas i bland men litar ju inte alls på att jag alltid gör det. Är mer lugn med att vakna av kloniska, om hon sover mellan oss så vaknar man av ryckningarna och om i sin egen säng så larmar larmet. Men som sagt de toniska är anledningen till att vi har henne hos oss....vi är ju eg de enda som kan upptäcka det. Att mäta saturation skulle ju funka i teorin, men att ha en prob på tån nätterna i ända skulle ju bränna hål i huden så det går ju inte i praktiken.
  • Puff 2008
    2små2stora skrev 2009-10-27 08:31:10 följande:
    Det finns ett apné-larm som man tejpar fast sensor på barnets mage. Så även om armar/ben rör sig så känner den av om barnet slutar andas. Man kan sova tillsammans med barnet om man har ett sånt larm.
    Jo jag vet...har väl inte riktigt orkat kolla närmare på det.
  • Puff 2008
    Har inte ni någon mer hjälp av ex assistenter? Som hjälper till att vakta nattetid?Att aldrig få sova på natten klarar man ju inte i längden
    Nej vi har ingen avlastning på nätterna. Har avläsning 30timmar i månaden men det rör sig framförallt om eftermiddagar och kvällar.
  • Puff 2008

    Vi kanske skulle starta företag och ta fram bättre hjälpmedel. Och så kunde vi göra snygga hjälpmedel typ stolar och liknande för annat till oss som behöver det.
    Jag vill ha bra hjälpmedel till Myran men det skulle ju inte skada om de dessutom smälte in lite bättre i hemmiljön....Pandan är hemsk. Kanske något tillbehör som man kan använda på vanliga barnstolar men som ger mycket bättre stöd.
    För att inte tala om bilstol som fungerar bättre, snygga barnvagnar som är lite bättre anpassade.. Billiga och bra flaskor om man har spalt (de är svindyra). Varför inte bodys i lite större storlekar...är ingen barnlek att få en tröja sitta bra på någon som inte kan hålla uppe sin egen kropp.

  • Puff 2008
    Ok jag trodde inte ni hade nån avlastning alls. Är det från FK eller kommunen?Hur ser avlastningen ut? Är den i ert hem eller borta?
    Den är i vårt hem. Vi har en tjej som kommer varje tisdag em-kväll och varannan lördag och "tar över". Fungerar jättebra hittills och är såå skönt. Beroende på hur Myran mår så blir det sjunger dom och gör gymnastik- eller stretchprogram eller taktil massage etc. Och så kan vi åka och handla, träna, gå på bio eller bara slappa..
    Det är kommunen, avlösarservice.
  • Puff 2008

    Mopsan, Smuliz,

    Fasen vi borde göra slag i saken. Hjälpmedel eller kläder eller vad det nu må vara. Det man får hjälp med från hab etc är ju förvisso "gratis" för oss, men fult som in i bänken ofta. Och det man ev vill köpa själv är definitivt åt helskotta för dyrt. Tänk er komikapp fast kunna kapa priserna rejält.
    Haha...ep land nästa! epilepsi ett mer avancerat sätt att sova!
    Tänk vad underbart det hade varit att kunna jobba med något mer meningsfullt på dagarna och få betalt för det... Och faktum är ju att vi allihop "jobbar" med detta 24/7 ändå utan att kunna leva på det dock.

  • Puff 2008
    Mopsan skrev 2009-10-28 09:40:55 följande:
    Rätt jobbigt GM inatt ville inte riktigt släppa med en femma (inte konstigt han är på gränsen storleksmässigt) men en femma till så somnade han fint och är på ett strålande solskenshumör idag. komikapp säger du myran ska spana in. ska researcha lite. I min familj har vi alltid vart intresserade av affärer låter helt klart som något vi skulle kunna lyckas med och framförallt då vi besitter första hand infp om hur det är att leva med detta.
    Ja, affärer sysslar jag ju med till yrket...men i en helt annan branch.
    Drömmen är dock att starta eget i någon form och jobba för sig själv.
    Att en 5a inte hjälper kan jag förstå, Myran får ju 5or och det är ju tom i underkant för hennes vikt.
  • Puff 2008

    Myran får också Melatonin. Vet inte om det ger henne mer kramper, vi håller på att testa oss fram. Hon somnar jättebra på Melatonin men 2 på natten är hon skitpigg igen så frågan är om vi kanske skall testa något annat istället.

  • Puff 2008
    2små2stora skrev 2009-10-29 18:55:18 följande:
    Det går att ge melatonin vid 2 också, det sa vår neurolog att vi kunde göra.
    Jo det kan jag tänka mig. Har inget större lust att göra det till vana dock.
  • Puff 2008

    Myrans presentation, Synachtenbehandlingen är avslutad så medicinerar med Fenemal och Sabrilex.

  • Puff 2008

    sannapanna67; ja vi har ju också Sabrilex, som initialt sattes in mot IS. Nu har inte Myran hypsarytmi längre på eeg, men hennes ep är väldigt svårbehandlad. Skulle väl i princip kalla den läkemedelsresistent. Vi tror dock att Sabrilexen har någon form av positiv effekt på hennes krampsituation. Hon är 14 månader och har aldrig i sitt liv varit helt krampfri, bortsett från någon veckan under sin Synachtenbehandling i somras.

  • Puff 2008
    Vår pojkes epilepsi var också väldigt svårbehandlad. Han fick massor av anfall, ramlade och slog sig ofta, blev väckt på natten av alla anfall.Läkarna provadeolika mediciner, men utav en av dem blev han heltokig! Han sparkade i väggaroch slog omkring sig, något han inte gjort annars. Jag frågade då läkarenvi hade om det kunde bero på medicinen, men nej, det var en så ovanlig biverkning så det kunde vi inte misstänka...Jag ringde då till den läkare vi hade på Drottning Silvias barnsjukhus iGöteborg, vi hade redan då börjat en utredning om ev operation mot hans ep.Och han sa att naturligtvis beror det på den nya medicinen, sluta med den omedelbart! Kommer dock inte ihåg vad medicinen hette.Inte bra att läkare säger så olika, man litar ju helt o fullt på läkarna.Vi slutade med medicinen, och efter några dagar var han som vanligt igen.När han var 4 år opererades hans epilepsi bort, nästan iallafall, och det var det bästa som kunde hända.Dock hade han glömt bort allt han kunde innan, så det var bara att börja lärahonom att äta och gå mm igen.Och han började faktiskt prata när han var 7 år, något han inte kunnat förut.Läkarna kopplade bort vänster hjärnhalva, så nu har han bara höger kvar, ochdär har tydligen b la talet utvecklats.
    Ja, herregud jag kan lova dig att jag litar INTE helt och fullt på läkare. Vi har så galet många läkarkontakter inom allt från ögon till plastik och de flesta är jättebra. Men generellt är ju att de säger olika om allt. Och att de inte pratar med varandra. Vi måste hela tiden vara budbärare fram och tillbaka som föräldrar. Vi hör för övrigt också till drottning silvias.
Svar på tråden Epilepsitråden 9