• Puff 2008

    Epilepsitråden 9

    Smuliz, ville bara säga att det är rent skitsnack att det absolut inte går. Vi har ju både och. Sedan är jag övertygad om att vi haft bra med flyt för att få igenom det. Men som sagt det går. Vi har ju papper på vad VB är beviljat för svart på vitt. Och det är inte samma anledning som att vi vabbar. Sedan är det väl klart att det hänger ihop för någon gemensam nämnare finns det ju. Men vi har ju inte heller någon diagnos. Myran neurolog (trot eller ej men hon har två nu, en för ep och en för "allt annat") sa igår att de inte förstår sig på Myran. De är clueless alltså.

    Låter som om de försöker undvika i ert fall bara. Men de skriver ju skittydligt i VB-beslutet exakt vad som är beviljat för. Och även tydligt att inte försämringstillstånd ingår tex. Sedan VABBAR vi för försämringstillstånd. Vilket de ju uttryckligen skrivit inte ingår i VB. Skulle kunna bråka ihjäl mig om dessa saker om de inte hade godkänt...älskar att argumentera...


    Smuliz skrev 2009-09-01 21:06:26 följande:
    Hör ju inte riktigt hit till EP-tråden, men hoppas det är ok ändå...Jo, var ju på FK-möte idag angående VB. Hade med mej min syster och Amanda. Så hon fick se Amanda in action så att säja Och efter en timme sa hon att jag måste ha det extremt tufft hemma, ensam med den lilla....Och jo. Men vad har jag för val?Iallafall... FK-tanten sa att jag måste välja antingen VB eller VAB. Får inte ta ut både och??! Även då det inte är samma anledning. Men hon tyckte att det "hörde ihop" iallafall. Så det va blankt nej där.Anledningen till VAB är "extremt infektionskänslig och insjuknar svårt vid sjukdom, därför är inte dagis ett alternativ i dagsläget. Amanda bör vara hemma med sin mamma."Anledningen till VB är ALLT ANNAT Hennes EP, matsvårigheter, autism-liknande sättet hon har, ja ni vet...Men ändå skriver hon att allt hör ihop?Får se vart vi hamnar. Hon tyckte helt klart att vi MINST var värda ett halvt VB. Troligen mer, men tordes inte lova nåt då det inte är hon som beslutar det.Men på min fråga om VB inte ska vara en hjälp, ett bidrag, och INTE min inkomst, fick jag till svar att det är så. VB är min inkomst för förlorad arbetsinkomst Ska det vara så? Man söker väl VB för att man har ett barn med speciella behov och kräver extra tid m.m.? Inte för att jag måste ha en inkomst för att jag inte får arbeta??Vi är tydligen mittemellan stolarna, som hon sa. VI tillhör inte LSS, därför har vi inte rätt till "hjälp" därifrån, och vi har inga diagnoser så det försvårar allt. Men vägen dit då? Vägen till en diagnos måste man väl ändå ha en inkomst????Det är inte mitt fel att jag inte fick börja arbeta idag, som det var tänkt.Jaja jag vet, det är verkligen fel tråd, men jag va bara tvungen
  • Puff 2008

    Triplet lady skrev 2009-09-02 10:54:23 följande:


    Well, jag hoppas förstår att ni får en ersättning som ni kan leva på UTAN autism-stämpel Men jag ska inte försöka mig på att diagnostisera Amanda för jag har ju inte träffat henne. Dessutom vill jag säga att jag fattar NADA av hur reglerna för VB och VABB funkar. Verkar vara rena djungeln och mycket subjektivt! Vi hade vissa problem med att få intyget ifyllt för vårt lilla bidrag här på Irland, men det berodde på att läkarna inte ansåg sig ha tid med pappersarbetet. Min grundinställning här i livet är att människan är god tills hon/han har bevisat motsatsen, och därför vill jag gärna tro att läkarkåren försöker göra sitt bästa för våra barn. Tyvärr står ju tid och pengar ofta i vägen och dessutom verkar det ju finnas ett och annat rötägg också (fast nu syftar jag inte på Amandas läkare, Smuliz).
    Haha, min inställning är snarare lita inte på någon förrän de vid upprepade tillfällen bevisat att de är kompetenta....lite cynisk numera kanske?
  • Puff 2008
    Mill skrev 2009-09-02 13:33:34 följande:
    Nu är det dax att jag skriver i denna tråd. Är inne och läser ibland och nu behöver jag höra vad ni har att säga om mina undringar....Camilla heter jag och har en son på 4 år som har en grav CP-skada. Jakob heter min lilla prins. Jakob har stått på Fenemal från han föddes till för ca 1 1/2 år sedan. Då försökte vi fasa ut den eftersom han inte haft några synliga anfall. Men direkt började han få stora anfall som ofta resulterade i stötande andning och ryckningar. Vi håller nu på att trappa upp på Lamictal och är nu nere i en liten dos Fenobarbital som enligt läkaren inte gör någon nytta men vi vågar inte ta bort den helt för anfallen fortsätter. Jakob får anfall ca 1 ggr per månad sen mistänker jag att han har en del frånvaroattacker och att små anfall stör honom då han ofta är orolig i kroppen. Senaste gångerna när de stora anfallen kommer har han även fått andningsstopp!! För en vecka sen slutade han bara andas helt och vi fattade inte först att det var ett EP-anfall. Efter ca 2 min var vi ju tvungna att göra något så vi gav en stesolid och då gav det sig. Så min undran är om det är något barn som får samma sak med andningen vid anfall? För ett halvår sen gjorde Jakob en MR . Hur mycket kan man avläsa om epilepsin från den? Inget säger vår neurolog men har ni fått veta något? Jag skulle oxå vilja veta hur man undersökt era barn med ex EEG o.s.v. Jag tycker nämligen inte att det händer så mycket på den fronten för oss!
    Våran Myran har ofta någon form av andningspåverkan i samband med anfall. Allt från toniska anfall så hon är stel och slutar andas blir blå etc. Men även tysta anfall i sömnen där allt hon gör är att just sluta andas. Vi har också Fenemal kvar, har gjort flera försök att trappa ut den men det har alltid gått dåligt. Kan dock tänka mig att man snart vill försöka igen nu när Myran är ett år. Vi gör ett eeg i veckan, är nog bland dem här som gör flest. Har nog gjort 30 eegn på Myrans 12 mån, varav 3 video-eeg (långtids). Så på den fronten har vi att göra.
  • Puff 2008

    Mopsan mopsan..jag läser och lider med er. Ni kan ju inte ha det så här. Mitt emellan alla GM så borde man kanske få lite andhämtning och normalitet. Vad nu normalitet är...men men. Ni har ju nästan ett ännu större helvete mellan anfallen. Åk in med honom när han är sådan. Ni måste ju bara göra det. Även om jag ju som du är trött på att i förväg vara så säker på att inget görs. Men ni kan ju inte ha en sådan Lusk. Jag vet inte vad jag skall säga ärligt talat. Stora kramar till dig, försök hålla på rätt sida gränsen till galenskap och hysteri. Kommer du iväg något själv. Bara du alltså?

    Vi är själv inne på sista steget Synachten. Om allt går som det ska så får hon sin sista dos på tisdag. Och sedan är det bara att vänta och se. Råder delade meningar om vad som skall sättas in om hon blir sämre då. En neurotomte vill höja Sabrilexen, antog att Myran inte ser alls och således inte påverkas av ev biverkning synfältsinskränkning. Mig veterligen finns ingen sån bedömning, däremot har Myrans ögonläkare åtminstone vid ett tillfälle sagt att hon håller med oss om att Myran förmodligen ser något. Den andra neurotomten vill absolut inte höja Sabrilexen pga ovan nämnda ev biverkning. Jag blir så trött på att de alltid talar emot varandra. Och så sitter man som förälder mitt i smeten och skall föröka tro på något. Samma sak med 1-års vaccinationen....vi frågade 3 olika läkare om vad de tyckte - huruvida Myran skulle ha den just nu eller inte. Fick tre olika svar - 1. ja kör på som vanligt, 2. Hoppa över en delvaccination men ta resten, 3. vänta med allt en månad. Samtliga var specialistläkare. Vi väntar nu eftersom jag inte vågar annat.

  • Puff 2008

    Schnappi, jag hoppas ni får ordning på intyget. Ibland tror jag inte läkare förstår att deras exakta formuleringar påverkar våra liv, vår ekonomi, våra barns möjlighet till bra jäkla livskvalitet. Just nu väntar jag på ett intyg från en läkare som jag tror hon har glömt. Tror inte hon försår att hela min inkomst för Augusti hänger på det intyget.

  • Puff 2008
    Smuliz skrev 2009-09-07 03:12:45 följande:
    Usch va jobbigt för Happy... Jag fattar fortfarande inte, hur det kan vara så här i dagens sverige!! Vi som har så jävla bra sjukvård!? Tänker på henne och hennes familj... Har en fråga, om nån vet svaret.Har ju som sagt Trygghansas barnförsäkring på mina ungar. Glömde teckna i plus-tillvalet så vi får ju inget för EPn.Men... nån som vet om ex mitokondriell sjukdom också hör till undantagen?Kan fortfarande inte släppa det där att jag missade fylla i tilläggsförsäkringen... *grämer mej över det varje dag*Inte för att pengar skulle göra nån skillnad för Amanda... men ändå. Om ni undrar va fan jag gör uppe så här mitt i natten, så är det för att Amanda har varit vaken sen kvart över tolv, och är fortfarande vaken =SBlir en tung dag i morgon...
    Vet inte om det brukar specas speciellt när det gäller mito. Men just medfödda sjukdomar (dvs vad mitokondriella sjukdomar är väl?) är väl inte så bra möjligheter att få ut något på. Vad står det i villkoren?
  • Puff 2008
    Vet inte, det står ju bara olika medicinska namn, för en massa olika sjukdomar. Står inte namnen på dom, utan andra betäckningar som jag inte förstår.Sjukt tycker jag, då mitosjukdom är en väldigt ovanlig sjukdom trots allt. Och medfödd, man kan ju inte märka det i magen att de kommer födas ut sjuka direkt... Hur går det för eran lilla Myra då? Nånting nytt, nånting bra, nånting framåt?
    Inte mycket nytt här. Känns som om man står och stampar. Mycket frustration just nu. Enklare på sätt och vis att bara vara hemma i sin lilla bubbla där allt sjukt är normalt. Nu när jag jobbar så blir det mer påtagligt. Men trots allt på samma gång skönt att få jobba. Men som sagt mkt frustration... Har mindre tålamod med folk. Jag inte riktigt känna samma känsla av att mitt jobb är viktigt. Men jag jobbar på det...
  • Puff 2008
    Mopsan skrev 2009-09-08 11:57:39 följande:
    kanobra förslag. Men vart hittar man en sån? förslag mottages gladeligen. Vad kul att du skrev det behöver du verkligen inte ursäkta dig för. Ska göra lite research på detta.
    Har också tänkt tanken om bok. Bra ide från Jerker dessutom...
  • Puff 2008

    Suz75, vi kommer heller aldrig få Myran krampfri. Neurologen säger att det är en utopi. Våran enda lösning är att hela tiden leva i nuet. Just nu har hon ingen kramp. Sedan är sedan och då oroar vi oss ifall vi måste.

  • Puff 2008
    Mopsan skrev 2009-09-11 16:07:07 följande:
    Helt otroligt vilken morgon jag fick idag! Glatt överraskad om man säger så. telefonen ringer och det är en neurolog ifrån kss som vi inte haft förut den kvinnliga engagerade läkaren har tydligen haft "telefon terror" på honom om Lusken så vi gick igenom Luskens historik och nu ska lusken börja med topimax. Han sätter sin sekretterare på att försöka skaka fram video eeg resultaten ifrån gbg fast jag varnade honom om att många innan honom försökt men misslyckats. Sen pratade han vidare om att man inte kan sluta söka svar utan att det vore ide att köra en mer noggrann MR inställd på där han har nedsatt blodflöde att man kanske ska kontakta ep teamet i gbg, han diskuterade framtida möjligheter till op ifall vi skulle få slut på alternativ. OCH vi ska få en anfalls dagbok jag som undrat varför vi inte fått en sån innan. Jag känner mig helt klart förvånad men mkt hoppfull och glad. Herregud jag som redan vart så nöjd med kss vad är det som händer?Jag är oförskämt nöjd och glad nu. Med den svenska sjukvården???!!! japp
    Härligt med positiva saker. Ja, ep-teamet har vi också kontakt med via Myrans ep-neurolog. (Myran har en hab-neurolog och en för ep:n). Håller tummarna för Topimax som ju också är ett av våra nästa alternativ...
Svar på tråden Epilepsitråden 9