• Puff 2008

    Epilepsitråden 9

    Sundri skrev 2009-08-15 14:18:00 följande:
    Hej hej!!Skrev i tråd nr 8 men fick veta att ni flyttat hit så jag kopierar och klistrar in=)Hej!Jag har lite frågor till er här inne... Min dotter som är 3,5år gjorde ett eeg sömn och vaken förra veckan för att de misstänker att hon har frånvaroattacker/epilepsi.Fick svaret häromdagen och de såg epileptisk aktivitet, sköterskan som ringde pratade om att det var på höger sida och jag undrar om ni vet var det innebär?Jag blev så chockad över beskedet så jag hörde inte allt hon sa och vi har läkarbesök den 31/8... Kan detta vara en förlossningsskada, vet ni om man kan se vad det beror på?//Sandra
    Hej och välkommen!
    Orsaken till ep är oftast okänd. Tror att det om det rört sig om en tidig hjärnskada/förlossningsskada skulle märkts mycket mycket tidigare och med andra problem också. Sedan är det också så att det är "en bra ålder" att få ep i när man är 3,5 år (har hört ett spann på 3-10 år som gynnsam faktor). Missförstå mig rätt nu men är man under två år är prognosen i allmänhet sämre och samma gäller vad jag förstått om man tex är tonåring. Vad har ni gjort för undersökningar? Bara eeg? MR, CT?
  • Puff 2008

    Rätt mig ni andra experter i tråden om jag har fel i mitt förra inlägg. Tillsammans är vi smartare..

  • Puff 2008

    Mopsan...haha låter nästan som om du hallucinerar..
    Ja, jag vet hur illa det lät när jag skrev bra ålder. Men faktum är ju att små små barn har sämre prognos. Men det vet ju du redan, eller hur .
    Vet inte riktigt om jag på något endaste plan begriper och kan förstå hur ni har det med erat "monster". Jag minns ju fortfarande bara den artiga Lusk som besökte oss för ett par månader sedan. Kan bara säga en sak....fortsätt skriva till oss. Vi läser och våndas med dig/er.

    Sundri, ok, så din dotter har gjort så sedan hon föddes mer eller mindre??
    Känns dumt att vi spekulerar för mycket....kan ju finnas tusen orsaker till varför hon gör som hon gör. Hoppas att ni får fortsätta utredningen iaf och var beredd på att det inte finns några enkla svar i ep-världen. När man kastas in i den och har miljarder frågor till läkarna så känns det ibland som om det är en vetenskap som liksom kokades i hop förra veckan. Det är så frusterande att det inte finns svar och att tiden får utvisa allt. Givetvis är det inte så med ALLA frågor men vi är nog många som kan skriva under på att det är gott om luddiga svar.

  • Puff 2008

    Jo, Mopsan vi är bannade tom 18/8 så inte så länge till. Ganska lugnt för oss...experimenterar med knapp-mat naturale för fullt. Är anti-sondnäring just ni och pro-potatis.

    Kramar till er. Andas ibland Mopsan. Och fortsätt vara pitbull-mamma...men som sagt glöm inte att försöka varva ner emellanåt.

  • Puff 2008
    Mopsan skrev 2009-08-17 10:07:01 följande:
    ne fy fan va pissigt rent ut sagt det ska kännas förlåt men kunde inte låta bli. Jag älskar din enastående självdistans och öppenhjärtlighet. Finner det så otroligt att de inte kan göra nånting. Ingenting som gör dig och Lusken och de andra bara bra. Jag tycker det hallå de kan bota massor av omöjliga och möjliga sjukdommar men va fan fallandesjukan hur svårt ska det vara? Funderar fan på att ta och skaffa mig en rejäl utbildning och bli neurolog jag har ju åldern för mig Känner dumt som sagt att ska nånting bli gjort så får man göra det själv. Jag vill bara få ett slut på det här! Ingen förtjänar detta (eller fan om jag tänker efter kan jag nog komma på nån som jag önskar detta ) hursomhelst iallafall ingen av er som har det här. Fan får panik över att inget verkar kunna göras. Hoppas du har laddat ur ep batterierna ordentligt nu så att du får vila ett tag ifrån detta nu.
    Klart du skall satsa på neurologi
    Hade jag inte varit så jäkla lastgammal och redan spenderat typ 6 år på högskola så kanske jag hade varit intresserad av att joina dig...
  • Puff 2008
    Morrisey skrev 2009-08-17 21:47:12 följande:
    Läste precis om den här lilla tjejen:www.aftonbladet.se/kropphalsa/article5652590....Livet är verkligen grymt!
    Ja, fy fasen. Inte för att Myran misstänks för just mito-sjukdomar men det är ändå rätt hög igenkänningsfaktor. All frustration och just det faktum att läkarna vet så lite om neurologiska knasigheter. Och alla oväntade saker som dyker upp. Färdigheter som försvinner, plötsliga svårigheter att syresätta sig eller feber utan förklaring är ju en del av allt Myran hittat på.... Tänker så klart med en gång på smuliz och Amanda. Hur har ni det?
  • Puff 2008
    Hej, jag kunde inte hålla mig så jag har redan tjuvkikat på svtplay. Vad söta barn du har!!!Jag lovar att jag ska titta ikväll oxå!Vår lille fis börjar må lite bättre, vi gör nytt eeg på fredag. Håll nu tummarna för att hypsen är borta.
    Håller alla mina tummar för att hypsen är borta. Vi skall göra eeg i morgon. (måndagens eeg gick åt skogen eftersom Myran inte somnade...och just hyps kan vad jag förstår missas om man inte får en kvalitetsregistrering)...så jag håller tummarna för oss och er tillsammans. Ingen mer hyps!
  • Puff 2008
    060810 skrev 2009-08-18 09:45:13 följande:
    Åh Anna fan vad trist!!!Usch, måste vara jobbigt både för er och Axel att han har så ont. Ser mig den glada ungen framför mig och kan inte tänka mig hur han är när han är så ledsen och har ont. Lider så med er!!!Vi har ju tur, Mino har ju inga besvär alls av sin halsfluss och det är superskönt. Det enda är att han inte äter hemma... Hemma lever han på välling, men de säger att han äter på dagis och det är viktigt för där får han ju frukost, lunch och mellanmål.Mino har förresten sovit hela natten! :) Från 19-06.30!! :) Härligt!!! Typ 10:e natten han sover hela natten i sitt liv och jag är supertrött!! *vad kan det bero på tro? :p kanske inte van att få sova?*Hur går det för Lusken Mopsan?! Tänker på er!!Och lilla "stora" Myran då? Hur är det med kämpen?
    Jo det är ganska lugnt med Myran. Inga stora anfall ännu, bara en helt del myoklona ryck (tror vi). Jag är fortfarande nervös att det är IS-spasmer eftersom rycken hon gör liknar...men eegt imorgon får väl dömma.
    Annars är det en väldigt passiv och apatisk tjej jag har här hemma. Hon har i princip inga fördigheter kvar just nu. Gapar inte för nappen, har tappat bort sina händer. Jollrar mkt lite. etc etc..
  • Puff 2008

    Vad skönt att hon är gladare iaf. Ja det är inte lätt med en ett åring som är som ett spädbarn....känner igen det där så väl. Myran väger ju nästan 11 kg och kan inte ens balansera huvudet. Kan säga att det är en konst att få in henne i bilen...

  • Puff 2008

    Ellie2, vad himla himla roligt att höra från dig. Har tänkt mycket på er, ni dyker upp i tankarna när man minst anar det. Stora kramar från hela familjen Myra.

    Smuliz.....vi är väl på sätt och vis i samma sits, ni och vi även om Amanda och Myran har olika svårigheter. Diagnoslöst. Nej, vi har fortfarande ingen aning. I dagens EEG remiss stod ordet encefalopati...så hjärnsjukdom är väl en vass gissning. Även om jag undrar vad de får allt ifrån i bland. Nya ord dyker upp i diagnoslistan och encefalopati är ju ett jäkligt ospecat begrepp som jag aldrig sett i papprerna tidigare. Knapp kommer bli super för Amanda. Det har varit 100% positivt för oss. Jag lovar. Inte en endaste % negativt. Tom operationen var positiv eftersom vi var så slutkörda av alla kramper då. Vi fick alltså en välbehövlig paus medans hon låg på op-bordet. Låg på en filt på gräsmattan utanför sjukhuset och blundade.

Svar på tråden Epilepsitråden 9