• Puff 2008

    Epilepsitråden 9

    3Busfrön, stort grattis!

    Mopsan, vet inte så mycket egentligen vad de innebär. För oss i praktiken så innebar det att vår habläkare (som också är neurolog) lämnade ansvaret för just epn till neurolog på östra. Vi har alltså två ansvariga läkare för Myran. Sedan kan jag tänka mig att man hamnar på en "annan agenda" om man är kopplad till ep-teamet... Snack om diffus spekulation. Om du lyckas fiska fram mer om detta är jag nyfiken. Det är ganska nytt för oss.

  • Puff 2008

    3Busfrön, usch vad hemskt. Beklagar. kram

    Smuliz, glad av att läsa ditt inlägg om Amanda! Härligt härligt.

    Schnappi..vet du att du börjar låta som en riktig pitbullmamma?? När du peppar smuliz nu. Också härligt att höra!!

    Happy, jag blir så ledsen när jag läser hur du har det. Ingen skall behöva ha det och må som du gör. Herregud, vad kan vi göra för att hjälpa dig? Man blir så frustrerad när allt man kan göra är att skriva fina meningar...

  • Puff 2008
    Mopsan skrev 2009-09-13 21:12:09 följande:
    Jag har ett problem. Jag vet inte om det är för Luskens ep som ja ser ep i allting eller om det verkligen är något att oroa sig över. Lillasyster har alltid fått typ rysningar och kiknar, inte så anmärkningsvärt kanske. Men jag vet inte riktigt när hon började med följande men det blir mer och mer hon stirrar upp ögonen knyter händerna och håller dem som i boxningsposition och darrar i hela kroppen bara några sekunder och sen fortsätter hon som inget. detta ett par ggr per dag.
    Jag förstår så himla väl att du nojar över lilla damen. Och någon i skaran som redan svarat dig med kloka helt friska teorier har garanterat rätt. Men återigen....jag hade garanterat varit lika orolig och nojig som du..man har / håller ju på med en helvetesresa. Och den måste man liksom ta sig igenom. Men att bara närma sig i tanken att göra en till...nej det går ju inte. Har du lyckats filma henne?
    Ibland är det så himla bra att titta i efterhand (precis som du beskrev med Lusk för ett tag sedan) för man ser ju alltid något med andra tredje fjärde gången...
  • Puff 2008

    Hej på er!

    Tänkte skriva några raden från Myrans värld. Blir ju inte så himla superofta nu när jag försöker jobba heltid och allt. Myran är nu helt av med Synachten sedan ett par veckor och hittils inga större katastrofer. Hon har dock de senaste två dagarna fått mer och mer små anfall. Och vi har varit tvugna att ge henne en skvätt Stesolid både i förrgår och igår för att hon skall bli av med skiten. Så jag vet inte riktigt vad vi har att vänta i den närmsta framtiden. Anfallen är ung som hennes GM men med en touch av serietendens. Inte IS lika men inte heller likt något annat hon haft. Så vi vet inte var vi har henne..

    Vi skall också börja ge henne Melatonin till natten för att försöka få rätsida på hennes något avvikande sömnmönster. Hon sover när hon vill, hur länge eller kort hon vill etc. Vissa dygn knappt alls och vissa dygn mest hela tiden. Så vi hoppas Melatonin hjälper henne att få lite bättre dygnsrytm.

    För övrigt är vi ett steg närmre en grunddiagnos. Myrans genetiker har hittat någon form av avvikelse, men vi vet inget alls om vad. Det står dock svart på vitt "kromosomavvikelse" på papprena som motiverar varför hon skall få Melatonin...

  • Puff 2008
    lillis23 skrev 2009-09-21 11:13:25 följande:
    Mopsan, Myran, Scnappi och alla andra, styrkekramar till er alla på tråden, för det behöver ni.Här är det misär idag, känner mig som en hemsk mamma som önskar mig bort...Första dagen på 14 mån som jag känt, jag dör om jag måste fortsätta vara hemma och inte träffa andra vuxna, göra saker som inte har med barn, mediciner osv att göra, bara vara...har inte haft en hel dag från Elliot än, och det känns som att jag fått akut behov av det nu!!!Såklart är sambon borta på jobb tills på torsd..men imorgon är det skola och mormor och morfar kommer och jag får ett litet släpp iallafall..Hans oerhört trevliga humör med bit, nyp, riv hela tiden gör mig galen..han är så frustrerad och varje kväll vaknar han efter 45min och är galen. Verkar inte som att något jag gör hjälper..känner mig helt maktlös och det känns som att jag inte känner honom alls eller att han inte tycker om mig överhuvudtaget.Mår skit!!!
    Klart du har akut behov av det!!! 14 månader.... Ja myran är ju 13 ungefär och vi har varit skitduktiga på att lämna henne på vak på sjukhuset och åka hem och sova ordentligt. Vi försöker släppa iväg varandra på egen tid och vi försöker våga lämna henne hos föräldrar om så bara för en timme. Och så har vi ju fått en avlösare på 30 timmar i månaden. Och jag skriver detta bara för att understryka att det är därför vi orkar och har orkat. Jag har klarat mig utan att rasa i vikt hittils. Påsar under ögonen ok...det får man väl ta. Men jag har lyckats hålla mig på rätt sida gränsen till galenskap, utmattning...you name it...tack vara just detta....det är iaf min övertygelse. Så klart som fasen att du behöver ett break. Sedan vet jag att jag är lyckligt lottad som har en sambo med ett flexibelt jobb och med en inställning och möjlighet till föräldraledighet och vab som liknar min. Jag vet att ni är många mammor som tar ett ordenligt större lass än var era män, sambos gör...och ni är garanterat 10ggr mer supermorsa än vad jag är. Alla väljer olika och jag är inte den typen, egentligen passar min sambo mkt bättre som föräldraledig än vad jag gör.... Men min räddning har varit en sjukt jämn fördelning för jag har ett stort behov av vuxna människor och att komma iväg och ha en timma på en yogamatta för mig själv. Känn inte dåligt samvete för det, du vet ju bäst vad du behöver för att kunna vara den bästa mamman, eller hur?

    Kram
  • Puff 2008

    snabbis: någon som har/har haft Ospolot?
    Trodde Topimax var nästa val för myran, men man vill pröva Ospolot eventuellt.
    Någon som vet något?
    Eftersom det är ett llicensläkemedel är det ju inte jättevanligt och inte heller jättelätt att hitta info.

  • Puff 2008

    Någon som har erfarenhet av väldigt låga kortisolvärden efter avslutat Synachtenbehandling? Meningen är väl att binjurarna skall komma igång med kostisolproduktion efter avslutad behandling. Verkar gå sådär för Myran så jag blir ju lite orolig. Någon som vet?

  • Puff 2008

    Läser om er andra och önskar jag han hänga med er mer...men det är så svårt att få tiden och orken. Mopsan, härligt med lite "vuxenkul" ...
    Smuliz, lycka till idag!

    Vi har legat inne i helgen. Har ju fått veta att Myran har jättelåga nivåer av Kortisol i kroppen (beror på hennes långa Synachten behandling....men de är lägre än vad de borde vara). Så vi fick veta att det var sjukhuset som gällde om hon började krampa eller blev sjuk. Och såklart fick hon ett fult anfall i lördags. Så nu har hon fort kortison både i tablettform och intravenöst...
    Undrar vad som händer när de doserna går ur kroppen....?
    Varje gång vi tillför kortison på konstgjord väg så skjuter vi upp kroppens egna produktion...och den måste ju liksom igång..
    Hmm...tröttsamt det här. Helt nya problem att roa sig med som vanligt.

    Kramar till er alla.

  • Puff 2008
    Triplet lady skrev 2009-09-28 10:53:02 följande:
    HejDet vi fick göra (vi hade bara kortison i tablettform) var att trappa ut långsamt, långsamt, långsamt. Han fick maxdos 20 mg/dag i 8 veckor, sedan tog det 8 veckor att trappa ut dosen. I onsdags fick han sista tabletten och han verkar må bra. Tror att vi hade tur med tanke på att han nästan inte fick några biverkningar, förutom hårväxt och lite tunn hud så han har haft ett par sårskorpor. Påminde mig om min farfar som åt kortison länge efter en njurtransplantation. Han hade jättetjockt hår och sårskorpor överallt! Förlåt om det blev lite OT, men jag tror alltså tricket är att trappa ut så långsamt som överhuvudtaget är möjligt för att den egna produktionen ska sätta igång. Kram!
    Ja Synachten trappar man väl alltid ut långsamt och det har ju även vi gjort. Men nu borde hennes värden vara bättre än de är. Har nu fått hydrokortisontabletter att ha hemma som hon måste få om hon får feber.
  • Puff 2008

    anne h skrev 2009-09-29 11:41:28 följande:


    damen i fråga sa att maxeffekten uppnås först efter ca 15-20 minuter, att vi INTE ska ge fler om krampen inte ger sig utan ringa 112..Nu har han ju inga långa/svåra kramper, men tänkte utifallatt...
    Pratar vi om Stesolid rektalt? I så fall är det så att max koncentration nås redan efter 10-15 min. Normalt är väl just därför att vänta 10 min och att om det är avstämt sedan tidigare ge igen då.
    Läs i FASS på produktresume och Farmakokinetiska egenskaper. Det är min favoritdel i fass, står hur läkemedlet verkar, typ halveringstid och liknande.
Svar på tråden Epilepsitråden 9