• Vilaa

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Grattis stumpan! Spännande, då ska jag följa dig nu och se hur det går =) Jag har precis antagligen fått mitt 7:de missfall så därför jag funderar vidare nu med aten.

  • Vilaa

    Japp, det blev ett 7:de missfall. Hjärtslag ena veckan sen avstannat. Mår psykiskt dåligt av hela situationen, gravidbesked nyss i släkten och så en psykolog jag börjat träffa för att jag har svårt att tänka på annat, visst fan har inte människan en tydligt begynnande kula nu. Samlar mod till Aten kontakt. Men blir orolig av att höra att en ändå fick missfall med il nu. =(

  • Vilaa

    Snart lycklig: Hej! Jag gör inte ivf, inte varit i Aten eller är särskilt gammal (under 30) men jag håller med om vad dom andra skriver, det är omöjligt att prata om sånt här med utomstående "vanligt gravida/vanligt fertila", man får inte det man tror man ska få av det. Så det är bara att ge upp tyvärr istället för att försöka och känna sig ledsen. Jag vet inte hur många gånger jag gjorde misstaget att gråta ut om att andra var gravida till en kompis till mig som ständigt tyckte jag var missunsam och pratade om karma för att jag var avundsjuk! Kul att höra sånt! Eller alla vänner som tycker det är dags att ge upp? "Varför ska ni försöka för, ni kommer bara må dåligt igen" "hur mycket ska du orka" osv... Jag måste ju orka för att få ett barn! Jag måste ju riskera att må dåligt för att det skiter sig.
    Numera säger jag inte mer till folk när jag är gravid, att någon fått 7 missfall är för dom flesta helt omöjligt att ta in. Och i värsta fall får man lyssna på någon som pratar om när dom minsann fick missfall en gång mellan 2:an och 3:dje barnet och att dom aldrig mått så dåligt som dess men att se sen tog det sig på andra försöket igen och det gör det säkert för dig med vännen.  Spyyyyy.  Nä, antingen blir man osocial eller så håller man denna bit för sig själv i livet och skriver här =)  

  • Vilaa

    Hej vänner, har inte skitit i i att svara på mail men har inte har kollat någonting utan ville bara skriva kort att jag har varit med om en fruktansvärd olycka i familjen och kommer vara borta en tid från detta. Sitter från sjukhuset nu och skriver, ta hand om er och hoppas på fina resultat så hörs vi med tiden när det lugnat ner sig. Just nu är det kaos och dag för dag som gäller. Men ta inte illa upp jag kommer svarar i sinomtid.

  • Vilaa

    Hej! Skriver här i tråden, enklast så för jag har haft kontakt med många av er här via privata mail, och orkar inte maila alla separat, har i dagarna kommit hem från sjukhuset.

    Som jag skrev tidigare har vi inom familjen råkat ut för en fruktansvärd olycka, jag vill inte skriva exakt vad  som hänt för jag vill vara lite anonym här även om man nog ändå kan räkna ut vem jag är om man lusläser alla mina inlägg, men maila privat om ni vill så svarar jag.. Iallafall innebär det att hela vår livssituation dramatiskt har förändrats och barnverkstad läggs på is... 

    Beklagar Tuvalina och TWH, hade hoppats för er, ni förtjänar verkligen allting nu! Och ni andra, ninnin, criss00 mfl, förlåt att jag inte orkar svara på mail just nu men jag skriver här och hoppas ni läser varför jag är så frånvarande.. Det är 100 % här hemma nu liksom... Fan jag fattar inte hur livet kan ta sånna djävla vändningar men ja det vet jag ju egentligen...

    Kram och allt hopp till er här  

  • Vilaa

    PS: Fantastiskt jobb med hemsidan Zin!! TACK!! (Fast jag är helt frånvarande i denna värld just nu)

  • Vilaa

    Beklagar stumpan =( Fan, det ger inte hopp till en själv heller direkt med alla mina missfall..
    Hysto? Är det sån jag gjort när jag tog bort sammanväxningar i livmodern? Gjorde det på sös i sthlm. 

    Här försöker vi ta oss framåt, börjar sjunka in mer och mer vad som hänt, och det är mycket inplanerat kring det nu närmaste tiden, jag kommer inte in på mina privata medelanden just nu, blir galen, men ger livstecken här =)

    Barnverkstaden kommer nog ligga nere ett tag iallafall tyvärr. Sen har jag mindre och mindre hopp om att det någonsin ska gå med tyvärr på den fronten.  

    Men en sak i taget. 

  • Vilaa

    Jag tog inte pandemrix =) Inte min son fick det heller.
    Jag minns hur jäkla vilda debatterna var här på familjeliv om hur dum i huvudet man var som inte tog sprutan, men med facit i hand så känns det bra.

    Jag ger alla bvc sprutorna och har även gett mot hepatit a och b men jag tyckte inte pandemrix lät tillräckligt säkert. Såg dokumentären efter sprutan häromdagen och minns verkligen vilken hysteri det var kring det där. Jag var gravid då också och mvc tjatade och tjatade om att jag skulle ta den där sprutan, men jag sket i det ändå. Fick missfall sen också såklart men då behövde jag iallafall inte fundera över om det var sprutan.

    Ja, nu kom jag väldigt OT här... En annan sak jag dock oroar mig för angående min fertilitet är att jag gjort 5 skrapningar när mina missfall inte kommit ut!   Har hört att det inte är bra för fertiliteten.

  • Vilaa
    Fenan79 skrev 2012-12-14 22:22:59 följande:
    Hej på er! Efter en 60-timmar arbetsvecka (på 3 dagar!) så har jag inte haft tid att Googla runt så mycket men jag tänkte fråga er om nån av er har fått DHEA genom nå än sida på nätet (som Inte stoppats av tullen). Ringde och försökte få det av min svenska Ivf-läkare på Huddinge men där var det kalla handen, trots att jag hänvisade till att det skrivs ut till kvinnor med lågt AMH i Falun tex för att förbättra äggkvaliteten..men han rekommenderade mig att köpa det som
    Naturläkemedel på någon hemsida från utlandet...håhå jaja ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta åt den svenska sjukvården! 😂

    Men alltså varför är läkarna så jäkla rädda för att testa läkemedlen för? Man blir ju förundrad över att han uppenbarligen tycker du kan testa det riskfritt men själv inte vill skriva ut!
  • Vilaa
    Zinfandel skrev 2012-12-16 16:33:39 följande:
    TWH: jag skulle nog inte låta mig bli itutad sådant. Skrapning medför en del risker och kan leda till infertilitet & MF oberoende av vilka instrument som används. Infektioner kan man drabbas av utan att ha någon större kännedom om det vilket kan leda till adherens (sammanväxningar) och det även i äggledarna, ärrbildning både i livmoder & slemhinna samt gravidrester som kan förhindra implantation. Om man är i vår situation, så kan det vara värt att följa det spåret och göra en noggrannare undersökning (inte nödvändigtvis via Peny men det är en ytterst bra idé) eftersom sådant inte upptäcks eller åtgärdas vid en vanlig svensk hystero. Får många som provat det mesta så kan det vara lösningen på problemet.

    Jag har också hört det men jag har ju tyvärr redan testat att göra en koll i livmodern då man tog bort sammanväxningar och såg att limodern är hjärtformad, dock hjälpte det ju inget och sen har missfallen rullat på och vägrar komma ut så det blir nya skrapningar. Jag har förvisso fått mindre mens sen första gången jag hade ett missfall men samtidigt är det rätt mycket ändå, även om jag hade extremt mycket mens innan. Jag har själv propsat på skrapningar i början men även sen nu på senare tvingats göra skrapningar för tabletter inte funkar på mig och kroppen gör sig ändå inte av med det fast jag har väntat i flera veckor.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!